12.06.2012.

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

Gotovo svaki peti učenik išao na natjecanje

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

U Galeriji Prica 11. lipnja, po dobrom običaju, okupili su se učenici, njihovi mentori, ravnatelji škola, nastavnici i roditelji na tradicionanom primanju koje za njih priprema gradska uprava i gradonačelnik Krešo Beljak. Na njemu se prigodnom svečanošću iskazuje priznanje učenicima i mentorima samoborskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade ili sudjelovali na državnim natjecanjima.

Na početku nazočne je pozdravila voditeljica aktiva ravnatelja samoborskih osnovnih i srednjih škola Tatjana Milek, koja je istaknula da su ponosni na svih 116 učenika koji su u oštroj konkurenciji izborili plasman na državna natjecanja u znanju, športska i glazbena natjecanja. Istaknula je i procjenu da je na izlučnim gradskim natjecanjima ukupno sudjelovalo nešto manje od tisuću učenika ili gotovo svaki peti učenik samoborskih škola te zaključila da to dovoljno govori o entuzijazmu, predanom radu i kvaliteti učenika i njihovih nastavnika. Zahvalila je gradonačelniku i Odjelu za društvene djelatnosti što su i ove godine odlučili iskazati priznanje i nagraditi uspješan rad mentora i učenika.

Gradonačelnik Krešo Beljak čestitao je svim nazočnima i rekao kako je ponosan na sve učenike, mentore, ravnatelje i nastavnike pa i Odjel za društvene djelatnosti, kako bi se što više sredstava uložilo u samoborsko školstvo, jer je to i najbolje ulaganje u budućnost. Poželio je svima daljnji uspjeh u radu.

Slijedila je podjela priznanja i zahvalnica, a primila su ih 73 učenika iz osnovnih škola, 11 iz srednjih te 32 iz glazbene škole te njihovi mentori. Dakako, teško je ovom prigodom nabrojiti svih 116 učenika i njihovih mentora pa ćemo izdvojiti one koji su osvojili jedno od prva tri mjesta. Iz OŠ Bogumila Tonija prvo mjesto u astronomiji osvojio je Fabijan Čakanić (mentorica Snježana Horvatić) te muška atletska ekipa u sastavu Reginald Barbour, Toni Aljinović, David Fabek, Filip Kufrin, Domagoj Hasan, Mihael Ivanišević, Dragutin Franičević, Matej Čižmešija, Tomislav Sladić, Davor Ban, Antonio Otmačić, Matija Kovačević i Josip Garašić (mentor Zoran Rajčević). Drugo mjesto u astronomiji pripalo je Jakovu Kontaku, Roku Puhariću i Tei Cvetković (mentorice Snježana Horvatić i Ivana Matić), a u natjecanju biologa drugi su bili Mia Jurković i Mislav Žaja (mentorica Nataša Kletečki). Treće mjesto u natjecanju astronoma osvojio je Sven Hrastić (mentorica Snježana Horvatić). Učenik OŠ Samobor Matej Rafaj osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju u fizici (mentorica Zvjezdana Govedarica). Treće mjesto pripalo je i gimnastičarkama OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem Jeleni Lesjak, Karli Kovačić, Luciji Nemanić, Emi Biber i Danijeli Bićanić (mentor Josip Šuflaj).

Kod srednjoškolaca učenice Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Alma Dizdarević, Danijela Matijaščić i Marija Horvat osvojile su prvo mjesto u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno slastičarstvu (mentorice Ksenija Gabriša, Zdenka Paar, Marija Tomašković i Marina Kapuđija). Treće mjesto pripalo je kuharima Filipu Grdoviću i Filipu Grgatu (mentor Josip Grdanjski) te slastičarki Danijeli Matijaščić (mentorica Marija Tomašković). U natjecanju Mladi tehničar Jurica Rešetar iz Srednje strukovne škole zaslužio je zlatnu medalju (mentor Ivan Vlainić).

Prve, druge i treće nagrade na svojim natjecanjima osvajali su i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, ukupno njih 32, kao i njihovi mentori, o čemu smo pisali u povodu 30. godišnjice rada škole pa ste njihova imena već mogli pročitati na našim stranicama.

Na kraju, stoga, navodimo da su u glazbenom dijelu svečanosti u Galeriji Prica čast da nastupe imali učenici Glazbene škole – violinistica Marta Stanec uz pratnju Lucije Stanec na klaviru, potom David Topić na vibrafonu, uz klavirsku pratnju prof. Željke Spinčić, te Kvartet saksofona u sastavu Karlo Mlakar, Eva Saje, Domagoj Ivanković i Marko Rušnov. Kao točka na "i" poslužio je domjenak za koji su se pobrinuli učenici i nastavnici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

M.Š.

 

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002