12.06.2012.

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

Gotovo svaki peti učenik išao na natjecanje

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

U Galeriji Prica 11. lipnja, po dobrom običaju, okupili su se učenici, njihovi mentori, ravnatelji škola, nastavnici i roditelji na tradicionanom primanju koje za njih priprema gradska uprava i gradonačelnik Krešo Beljak. Na njemu se prigodnom svečanošću iskazuje priznanje učenicima i mentorima samoborskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade ili sudjelovali na državnim natjecanjima.

Na početku nazočne je pozdravila voditeljica aktiva ravnatelja samoborskih osnovnih i srednjih škola Tatjana Milek, koja je istaknula da su ponosni na svih 116 učenika koji su u oštroj konkurenciji izborili plasman na državna natjecanja u znanju, športska i glazbena natjecanja. Istaknula je i procjenu da je na izlučnim gradskim natjecanjima ukupno sudjelovalo nešto manje od tisuću učenika ili gotovo svaki peti učenik samoborskih škola te zaključila da to dovoljno govori o entuzijazmu, predanom radu i kvaliteti učenika i njihovih nastavnika. Zahvalila je gradonačelniku i Odjelu za društvene djelatnosti što su i ove godine odlučili iskazati priznanje i nagraditi uspješan rad mentora i učenika.

Gradonačelnik Krešo Beljak čestitao je svim nazočnima i rekao kako je ponosan na sve učenike, mentore, ravnatelje i nastavnike pa i Odjel za društvene djelatnosti, kako bi se što više sredstava uložilo u samoborsko školstvo, jer je to i najbolje ulaganje u budućnost. Poželio je svima daljnji uspjeh u radu.

Slijedila je podjela priznanja i zahvalnica, a primila su ih 73 učenika iz osnovnih škola, 11 iz srednjih te 32 iz glazbene škole te njihovi mentori. Dakako, teško je ovom prigodom nabrojiti svih 116 učenika i njihovih mentora pa ćemo izdvojiti one koji su osvojili jedno od prva tri mjesta. Iz OŠ Bogumila Tonija prvo mjesto u astronomiji osvojio je Fabijan Čakanić (mentorica Snježana Horvatić) te muška atletska ekipa u sastavu Reginald Barbour, Toni Aljinović, David Fabek, Filip Kufrin, Domagoj Hasan, Mihael Ivanišević, Dragutin Franičević, Matej Čižmešija, Tomislav Sladić, Davor Ban, Antonio Otmačić, Matija Kovačević i Josip Garašić (mentor Zoran Rajčević). Drugo mjesto u astronomiji pripalo je Jakovu Kontaku, Roku Puhariću i Tei Cvetković (mentorice Snježana Horvatić i Ivana Matić), a u natjecanju biologa drugi su bili Mia Jurković i Mislav Žaja (mentorica Nataša Kletečki). Treće mjesto u natjecanju astronoma osvojio je Sven Hrastić (mentorica Snježana Horvatić). Učenik OŠ Samobor Matej Rafaj osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju u fizici (mentorica Zvjezdana Govedarica). Treće mjesto pripalo je i gimnastičarkama OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem Jeleni Lesjak, Karli Kovačić, Luciji Nemanić, Emi Biber i Danijeli Bićanić (mentor Josip Šuflaj).

Kod srednjoškolaca učenice Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Alma Dizdarević, Danijela Matijaščić i Marija Horvat osvojile su prvo mjesto u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno slastičarstvu (mentorice Ksenija Gabriša, Zdenka Paar, Marija Tomašković i Marina Kapuđija). Treće mjesto pripalo je kuharima Filipu Grdoviću i Filipu Grgatu (mentor Josip Grdanjski) te slastičarki Danijeli Matijaščić (mentorica Marija Tomašković). U natjecanju Mladi tehničar Jurica Rešetar iz Srednje strukovne škole zaslužio je zlatnu medalju (mentor Ivan Vlainić).

Prve, druge i treće nagrade na svojim natjecanjima osvajali su i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, ukupno njih 32, kao i njihovi mentori, o čemu smo pisali u povodu 30. godišnjice rada škole pa ste njihova imena već mogli pročitati na našim stranicama.

Na kraju, stoga, navodimo da su u glazbenom dijelu svečanosti u Galeriji Prica čast da nastupe imali učenici Glazbene škole – violinistica Marta Stanec uz pratnju Lucije Stanec na klaviru, potom David Topić na vibrafonu, uz klavirsku pratnju prof. Željke Spinčić, te Kvartet saksofona u sastavu Karlo Mlakar, Eva Saje, Domagoj Ivanković i Marko Rušnov. Kao točka na "i" poslužio je domjenak za koji su se pobrinuli učenici i nastavnici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

M.Š.

 

Primanje učenika i mentora osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni ili su sudjelovali na državnim natjecanjima

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002