02.04.2012.

Tijekom Proljetnog sajma održan stručni skup Nove sfere zdravlja te Bio sajam

Skup o zdravom odrastanju

Tijekom Proljetnog sajma održan stručni skup Nove sfere zdravlja te Bio sajam

Tijekom 8. Samoborskog proljetnog sajma na Trgu Matice hrvatske održavao se i Bio sajam, i to u sklopu ovogodišnjeg ciklusa predavanja Nove sfere zdravlja. Od 30. ožujka do 1. travnja održano je niz besplatnih predavanja i radionica na temu zdravlja, prevencije, prirodnih metoda liječenja rehabilitacijskim i terapeutskim metodama. Dio prihoda od organizacije Sajma planiran je i za uređenje dječjeg igrališta na Trgu Matice hrvatske. Više informacija o akciji može se pročitati na www.pozitivasamobor.hr.

M.Š.

 
02.04.2012.

Održan Dan otvorenih vrata Zlatne šajbe

Rezalo se i međunarodno

Održan Dan otvorenih vrata Zlatne šajbe

Kako pod šatorom ovogodišnje Salamijade ponovno nije bilo mjesta za sve koji su htjeli sudjelovati, organizatori su odlučili i ove godine održati Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba, kako bi svi mogli uživati u salamama.

Tako su u nedjelju, 1. travnja, u šatoru na Trgu kralja Tomislava narezane sve salame koje su bile prijavljene na natjecanje pa su ih posjetitelji mogli besplatno degustirati od 10 sati nadalje. Baš kao i na Salamijadi, bila su tu i vina samoborskih vinara, a samoborskim "šajberima" pridružili su se i njihovi prijatelji iz Sevnice svojim salamama.

K.S.

 
02.04.2012.

Nagrade najboljima na ovogodišnjem Proljetnom sajmu

Gradna ima najbolju kotlovinu, a Braslovje češnofku

Nagrade najboljima na ovogodišnjem Proljetnom sajmu

Tijekom prvog dana 8. Samoborskog proljetnog sajma održan je i Festival kotlovine u Kleščićevoj ulici. Tamo su se u prijepodnevnim satima ekipe susjednih gradova i ekipa Samobora te 15-ak samoborskih mjesnih odbora natjecale u pripremanju najbolje kotlovine, a o pobjedniku je odlučivalo stručno prosudbeno povjerenstvo, koje su činili Milinko Perković (predsjednik), Tomislav Špiček i Renata Kruhan. Nakon što je obišlo sve ekipe i probalo njihove kotlovine, povjerenstvo je prvu nagradu dodijelilo MO Gradna, drugu MO Domaslovec, a treće MO Bregana. Predsjednik povjerenstva Milinko Perković rekao nam je da je postignut velik napredak u odnosu na prošlu godinu, jer su svega tri ekipe odstupile od pravila pripremanja dodajući pripavke koji nisu propisani. Dodao je da su generalno kotlovine kvalitetno bolje od prošlogodišnjih, a da su o pobjedniku zaista odlučivale nijanse.

I Festival češnofke drugog dana Sajma imao je natjecateljski karakter, jer su se samoborski mjesni odbori nadmetali tko je najbolje pripremio tradicionalnu češnofku. Prosudbeno povjerenstvo (Dubravko Viduč, Krunoslav Znika i Tomislav Skendrović) nakon obilaska svih štandova i vijećanja odlučilo je da prva nagrada pripadne MO Braslovje, druga MO Podvrh, a treća MO Velika Rakovica. Kao i na Festivalu kotlovine, nagrađenima su pripali prigodni paketi Limarije Sebastijan.

S.S.

FOTO: Prva nagradu u pripremanju kotlovine dobio je MO Gradna

Trešnja okićka slavila među izlagačima

I ove se godine ocjenjivao izgled i ponuda štandova te su dodijeljene nagrade najuspješnijima. Sve izlagače obišlo je stručno povjerenstvo, a činili su ga Igor Jaić Krasnik iz Grada Samobora, Silva Lamot iz Udruženja obrtnika Samobor i Sanja Žibrat iz Turističke zajednice. Ono je odlučilo da u kategoriji tvrtke, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva prva nagrada pripadne obrtu Trešnja okićka, druga Medičarni Oslaković, a treća Medičarni Arko. Trećenagrađeni su dobili mogućnost besplatnog izlaganja na Božićnom sajmu, drugo mjesto je donijelo besplatno izlaganje osam tjedna tijekom prigodne prodaje, dok je prvonagrađenima pripalo besplatno izlaganje tijekom cijele godine na prigodnoj prodaji na Trgu kralja Tomislava. U kategoriji institucije i udruge prvo mjesto pripalo je Udruzi Etno – fletno, drugo radionici kraluša OŠ Samobor pod vodstvom Slavice Bišćan, a treće radionici tkanja OŠ Rude pod vodstvom Katice Tkalčić. Dodijeljene su i posebne nagrade. Nagrada Turističke zajednice (1.000 kuna Ghetaldusa) pripala je Obrtu Kanceljak, dok je Udruženje obrtnika darivalo tri web tražilice u suradnji s Fit planetom d.o.o.

 

Tijekom Proljetnog sajma održan stručni skup Nove sfere zdravlja te Bio sajam

Održan Dan otvorenih vrata Zlatne šajbe

Nagrade najboljima na ovogodišnjem Proljetnom sajmu

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002