16.02.2012.

Svečanom skupštinom obilježena 15. obljetnica samoborske Zajednice tehničke kulture

Uručena priznanja zaslužnima

Svečanom skupštinom obilježena 15. obljetnica samoborske Zajednice tehničke kulture

U svečanom tonu protekla je 15. obljetnica Zajednice tehničke kulture Grada Samobora. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica skupštine na kojoj su podijeljena priznanja i zahvalnice pojedincima, organizacijama i ustanovama, koji su obilježili desetljeće i pol rada Zajednice ili pružali potporu u radu. Priznanja i zahvalnice dodijeljene su Društvu inženjera i tehničara Grada Samobora, Filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck, Zrakoplovnom klubu Parafreek, Radio klubu Samobor, Radio klubu Tule i Vužić, potom Gradu Samoboru, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora, Zajednici tehničke kulture Zagrebačke županije, Damiru Čučiću, Borku Boraniću, Zvonimiru Jakoboviću i Petru Šoiću. Priznanja su posmrtno dodijeljena Josipu Burici (prvom predsjedniku) i Miroslavu Buriću (jednom od inicijatora osnivanja), a preuzeli su ih njihovi sinovi. Predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić proglašen je počasnim članom, a Ivan Medvedović počasnim predsjednikom Zajednice tehničke kulture Grada Samobora.

Uz ovaj svečani, skupština je imala i radni dio na kojem su prihvaćena financijska i izvješća o radu u proteklom razdoblju. Predsjednik samoborske zajednice Krešimir Motočić je predočio da je Grad Samobor, prema programu javnih potreba, osigurao 400.000 kuna, a Zagrebačka županija 145.450 kuna. Istaknuo je i da su se u 2011. uređivale prostorije za Centar tehničke kulture, koji sada djeluje u Perkovčevoj 59, te je poslovanje ocijenjeno vrlo uspješnim. Kratak presjek rada udruga i centra dao je Ivan Vlainić, koji je istaknuo da je složena većina kockica u mozaiku rada pa je tako zaživio Centar tehničke kulture, a uspješno je svoje programe provodilo svih 14 udruga članica ZTKGS. Vlainić je istaknuo da je pokrenuta prometna sekcija i aviomodelarstvo te je program robotike objedinjen u prostorijama Centra tehničke kulture u Perkovčevoj. Istaknuo je i uspjeh mladog inovatora Jurice Rešetara te ulogu tehnike i tehnologije u današnjem suvremenom svijetu. Što se tiče plana za 2012. godinu, predsjednik Motočić rekao je da će on u financijskoj i programskoj razini ostati isti kao i u 2011. godini, što je dobra vijest u recesijskim vremenima.

U nastavku skupštine u Izvršni odbor umjesto Boška Odaka potvrđen je Petar Gundić, a prihvaćen je i novi Statut ZTKGS, koji je uskađen sa Statuom Hrvatske zajednice tehničke kulture. U pridruženo članstvo prihvaćeni su BMW klub Samobor i BBK Krpelj.

Svečanoj skupštini nazočili su i samoborskoj Zajednici tehničke kulture zaželjeli uspjeh u daljnjem radu predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ante Markotić, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, pročelnik Damir Fabek, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko te predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić.

Markotić je u svom govoru istaknuo važnost tehnike i tehničke kulture, rekavši da HZTK okuplja 49 gradskih i 19 županijskih zajednica, 952 udruge te 85 412 članova, što je čini najjačom društvenom asocijacijom u zemlji. Govoreći o uspjesima mladih hrvatskih informatičara na natjecanjima, naglasio je da Hrvatska spada među pet najboljih na svijetu, a odlični su i inovatori. Stoga je upozorio da to blago treba očuvati.

Okupljeni su na skupštini o aktivnostima članica zajednice mogli pročitati i u prigodnom biltenu, u kojem je najavljeno i prikupljanje građe za pripremu monografije, koja se planira tiskati za 20. godišnjicu rada.

M. Šipuš

 
16.02.2012.

Raspoloženi TBF oduševio publiku u Samoboru

Zapjevala i publika

Raspoloženi TBF oduševio publiku u Samoboru

Raspoloženi TBF 15. je veljače oduševio publiku u fašničkom šatoru u Samoboru. Koncert je počeo u ponoć, a dečki iz Splita neumorno su svirali gotovo dva sata. Redali su hitove, kako s novog, tako i s prijašnjih albuma. Publika je pjevala zajedno s njima, a odlično raspoložen frontmen Mladen Badovinac pjevao je i pjesme Boba Marleya, ali i hitove poput You are my sunshine. U svakom slučaju, TBF je obogatio noćni život u Samoboru preko tjedna, a kasni sati i radni dan nisu zasmetali publici da se dobro zabavi.

Posjetitelje 186. Samoborskog fašnika i sutra čeka pregršt zabave. Na Trgu kralja Tomislava od 18 sati svirat će fašnički bend Karizma, u 19 sati održat će se izbor maski, a od 21 sat slijedi koncert Nene Belana i Fiumensa. U fašničkom šatoru od 23 sata nastupit će Magazin.

U bivše ZET-ove garaže na Halternativni fašnik dobrodošli su ljubitelji Drum bass and trance partyja, a predstavit će se samoborske snage: DJ Odium, Metzo, Ca - Le i Musica ex Machina. Zabava je zagarantirana i u samoborskim kafićima i restoranima, koji će raditi do 4 ujutro. Podsjećamo, ulaz na sva fašnička događanja, kao i parkiranje, su besplatni.

I.H.

 

Svečanom skupštinom obilježena 15. obljetnica samoborske Zajednice tehničke kulture

Raspoloženi TBF oduševio publiku u Samoboru

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002