03.05.2012.

Udruga U Duhu s Kristom održala godišnju skupštinu

Neka se čuje do neba glas

Udruga U Duhu s Kristom održala godišnju skupštinu

Udruga U Duhu s Kristom, koja malo više od pola godine djeluje na samoborskom i svetonedeljskom području, 2. je svibnja u mjestu svog sjedišta, Domaslovcu, u prostorijama na tamošnjem sportskom centru Mladosti održala redovitu godišnju skupštinu na kojoj je ažurirala popis svojih članova, izabrala novu tajnicu i izvijestila o lanjskom radnom i financijskom poslovanju te istim tim planovima za ovu godinu.

Nova je tajnica udruge Cvija Regović iz Samobora. Predsjednica udruge Silvija Sečen ponajviše je govorila o velikom koncertu duhovne glazbe koji udruga priprema za 22. rujna u Sportskoj dvorani Samobor. Na koncertu će 10-ak najpopularnijih izvođača s hrvatske duhovne scene poput Luke Balvana, Maxa Hozića, Danijele Morsan, grupa Kristina, Emanuel i drugih, izvoditi popularne duhovne pjesme koje mahom svi znaju u prepoznatljivim i novim aranžmanima, uglavnom u pop i rock glazbenom žanru. Pratit će ih uživo orkestar sastavljen od samoborskih svirača, koji, inače, sudjeluju u liturgijskim slavljima po samoborskim župama, a ovaj izlazak izvan te scene bit će i za njih veliki izazov - rekla je Silvija Sečen. Svirački projekt vode Ivan Gajšak, Marko Otmačić i Marin Rimac, uz potporu glazbenog producenta koncerta Tonija Eterovića. Zaštitnu pjesmu udruge i koncerta već je napisao i uglazbio Zdravko Vlašić iz Strmca, a otpjevala i za nosač zvuka snimila Silvija Sečen. Koncert će, u dogovoru s Gradom Samoborom, biti humanitarnog karaktera, a dio prihoda izdvojen za pomoć u školovanju djece dviju katoličkih obitelji iz Samobora.

Gradsku potporu Samobora ovom i drugim projektima Udruge U Duhu s Kristom na skupštini je opetovano iskazao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić.

Inače, udruga nastavlja s redovitim aktivnostima, a to su produkcija tjedne radijske emisije U Duhu s Kristom za 20-ak radijskih postaja po Hrvatskoj, prigodno blagdansko izdavanje časopisa sa svjetovnim temama uz duhovni prizvuk te uz besplatnu podjelu časopisa po župama samoborsko-okićkog i svetonedeljskog dekanata te povremena kazališna uprizorenja amaterske kazališne družine Luč, koja djeluje u sklopu Udruge U Duhu s Kristom.

E.K.

 
03.05.2012.

Prva generacija OMD-ovaca dobila svoje diplome

Nikad se ne smije odustati

Prva generacija OMD-ovaca dobila svoje diplome

Prije otprilike godinu dana u Pučkom otvorenom učilištu Samobor započeo je projekt Prilika za gimnazijalce odustale od studija (Second chance for dropouts), a koji je odobrila Europska Unija. Nakon tih godinu dana zatvorio se krug pa je 2. svibnja 18 polaznika programa Organizator medijskih događanja dobilo svoje diplome. Svečana dodjela upriličena je u Galeriji Prica, gdje su polaznicima na uspjehu na početku čestitali zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić i ravnateljica POU Samobor Ana-Marija Crnojević.

Hrvoje Frankić tom je prigodom zahvalio Pučkom otvorenom učilištu na partnerstvu te preporučio polaznicima da stečene informacije i iskustvo prenesu dalje, a usvojeno znanje što bolje iskoriste u radu. Ana-Marija Crnojević zahvalila je polaznicima, predavačima i svima koji su sudjelovali u projektu te poručila da će POU Samobor uvijek biti otvoren za suradnju u svim njihovim budućim projektima.

Voditeljica projekta Vesna Burić poručila je polaznicima da će se u radu nalaziti u raznim situacijama i neće uvijek raditi projekte koji im se odmah sviđaju, ali kako je najvažnije da nikada ne odustanu. Prenijela im je i iskustvo u svom dosadašnjem radu, istaknuvši kako je u organizatorskom i osobito producentskom dijelu posla najvažnije unijeti pozitivnu atmosferu u ekipu s kojom se radi. Po dodjeli diploma u ime svih polaznika završni je govor održala Mateja Petrić. Polaznicima dobivena diploma znači da će im se stečeno zvanje upisati u radnu knjižnicu i dati nadu da će tako lakše do zaposlenja.

M.Š.

 

Udruga U Duhu s Kristom održala godišnju skupštinu

Prva generacija OMD-ovaca dobila svoje diplome

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002