21.05.2012.

Održan Dan otvorenih vrata Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge

Trkešova graševina najbolja!

Održan Dan otvorenih vrata Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge

Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga organizirala je u nedjelju, 20. svibnja, svoj Dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani mogli su na Trgu kralja Tomsilava "kupiti čašu" i degustirati vinske uratke samoborskih vinara, potpomognute ovom prilikom gostima iz Slovenije i Jaske, točnije Plešivice.

Samoborskim vinarima podijeljene su ovom prilikom i diplome nakon ovogodišnjeg ocjenjivanja njihovih vina, koje je pokazalo da je zlatne medalje zaslužilo 16 uzoraka vina, njih 23 su srebrne, a 30 je brončanih. Najzadovoljniji je pak mogao biti Vid Trkeš, čija je Graševina - kasna berba ocijenjena ukupno najboljom pa joj je pripala i Velika zlatna medalja.

K.S./ foto: arhiva GSSN

 
21.05.2012.

Održano treće izdanje festivala mažoretkinja i twirlinga SAMOBORfest

Uživali plesači i publika

Održano treće izdanje festivala mažoretkinja i twirlinga SAMOBORfest

Gotovo tristo rasplesane djece okupilo je treće izdanje festivala mažoretkinja i twirlinga SAMOBORfest u subotu, 19. svibnja. Organizatorice iz Sportskog twirling kluba Samobor, popularne Samoborske mažoretkinje, potrudile su se i u trećem izdanju svim natjecateljima omogućiti prostor i vrijeme za demonstriranje svojih talenata istesanih marljivim trudom i uobličenih u rasplesane točke, a publici u novoj sportskoj dvorani pružiti uživanje u višesatnom programu, koji je obilovao zanimljivim i atraktivnim koreografijama.

Sudionici festivala okupili su se već u 10 sati i plesali do kasnog popodneva, a na koncu je podijeljeno više od 600 medalja u raznim dobnim kategorijama i disciplinama, od klasičnog mažoreta do show dance programa. Najviše razloga za slavlje na kraju su ipak imale Kutinske mažoretkinje, čiju je "morsku" koreografiju stručno povjerenstvo ocijenilo ukupno najboljom.

Inače, na SAMOBORfestu su nastupile Mažoretkinje Dubrovčan, Halubajske mažoretkinje Viškovo, Mažoretkinje Mursko Središće, Mažoretkinje Općine Martinska Ves, Mažoretkinje Grada Valpova, Kutinske mažoretkinje, Turopoljske mažoretkinje, Radobojske mažoretkinje, Desinićke mažoretkinje, Športski twirling klub Sveta Nedelja Svetonedeljske mažoretkinje te, naravno, domaćini Športski twirling klub Samobor - Samoborske mažoretkinje.

Iako su dodjeljivane medalje, organizatori festivala su i ove godine u prvi plan isticali njegov edukativni karakter, prije svega u unapređenju kulturno-umjetničkih vrijednosti kod djece, s posebnim naglaskom na razvijanje kreativnih plesnih sposobnosti i upozavanje plesne umjetnosti. Ne čudi stoga što su iza SAMOBORfesta i ovaj puta kao pokrovitelji stali Zagrebačka županija, Grad Samobor i Sportski objekti Samobor, a Kulturno vijeće Grada Samobora uvrstilo ga je i u program javnih potreba u kulturi. Prigodne riječi prilikom otvorenja festivala okupljenima su ovom prilikom uputili članica Županijske skupštine Željka Šabarić, zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić te voditeljica Samoborskih mažoretkinja Branka Beljak.

K.S.

 

Održan Dan otvorenih vrata Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge

Održano treće izdanje festivala mažoretkinja i twirlinga SAMOBORfest

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002