02.09.2012.

6. Državno natjecanje vatrogasaca

Vatrogasci "bruse" formu

6. Državno natjecanje vatrogasaca

U Zadru će se 29. rujna održati 6. Državno natjecanje vatrogasaca u kategorijama A i B, žene i muški. Tri prvoplasirane ekipe na županijskim natjecanjima u svakoj kategoriji stekle su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Povjerenstvo za natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice je na temelju rezultata pozvalo još nekoliko ekipa, među kojima i natjecateljske muške ekipe DVD Otok u kategoriji A i DVD Bregana u kategoriji B.

U pripremnom razdoblju oni "bruse" formu na prigodnim vatrogasnim natjecanjima. DVD Otok nastupa i na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, gdje prije zadnjeg nastupa u Đakovu početkom rujna zauzima 3. mjesto.

Boris Bogolin

FOTO: DVD Otok na kup natjecanju u Trebarjevu Donjem

 
02.09.2012.

Građani potpisivali peticiju HSS-a za smanjenje PDV-a na hranu

Ako je mogao turizam, može i hrana

Građani potpisivali peticiju HSS-a za smanjenje PDV-a na hranu

Niti uporna kiša koja je padala 1. rujna nije omela članove HSS-a Zagrebačke županije da postave štandove i počnu prikupljati potpise građana tražeći podršku u zahtjevu Vladi za smanjenjem PDV-a na hranu. Riječ je o akciji Zahtjev gradova i sela Vladi - Smanjite PDV na hranu, koja se održavala diljem Hrvatske te u 28 općina i gradova Zagrebačke županije na 43 lokacije. U Samoboru se peticija mogla potpisati na Trgu kralja Tomislava, a u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića. U Svetoj Nedelji uz štand je bila županijska vijećnica HSS-a Željka Šabarić, koja je istaknula da, unatoč lošem vremenu, ljudi dobro reagiraju i mnogi im žele uspjeh, jer se svi boje da će zbog suše cijene hrane biti još veće.

- Nadamo se kako će akcija prisiliti ovu Vladu da smanji PDV na prehrambene proizvode, kao što je smanjila i PDV u turizmu na 10%. Građani nam prilaze i govore kako žele da ova akcija uspije, smatrajući da su cijene hrane previsoke, osobito s obzirom na sadašnje gospodarsko stanje. Hrana je osnova, bez toga ne možemo – ističe Željka Šabarić i dodaje da građani dobro znaju i kakva je situacija s cijenama hrane u zemljama u okruženju te posebno u nekim zemljama Europske Unije, u kojima je PDV na hranu između 7% i 9%.

- Mislim da i mi moramo smanjiti PDV na hranu i tako barem malo olakšati građanima da ovu krizu lakše podnesu – zaključila je županijska vijećnica HSS-a Željka Šabarić.

Akcija će trajati i sljedećih dana, a svi koji u međuvremenu žele potpisati peticiju mogu to učiniti na www.hss.hr.

M.Š

 
02.09.2012.

Gradski obilazak srednjih škola

Ulaganje teško gotovo 4 milijuna kuna

Gradski obilazak srednjih škola

Prvog dana nastave u novoj školskoj godini, u ponedjeljak 3. rujna, učenici sve tri samoborske srednje škole moći će primijetiti da su tijekom ljetnih praznika obavljeni neki od nužnih zahvata u učionicama i ostalim prostrijama. Što je sve napravljeno provjerili su 31. kolovoza i članovi samoborske gradske uprave, predvođeni gradonačelnikom Krešom Beljakom. On je čestitao ravnateljima sve tri srednje škole (Gimnazije A.G. Matoša, Srednje strukovne škole te Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole) što su se u suradnji s Gradom Samoborom i Zagrebačkom županijom uspjeli izboriti za ulaganje znatnih financijskih sredstva u objekt te izrekao nadanje da će se ulaganja nastaviti i sljedećih godina.

Gradonačelnik je istaknuo i kako je Grad Samobor prihvatio zamolbu srednjih škola i osigurao sredstva za ograđivanje vanjskih igrališta i postavu zaštitne opreme oko koševa i sprava kako bi se dobila uporabna dozvola te zahvalio ravnateljima na suradnji u rješavanju svih problema vezanih uz to sportsko igralište i ono u Langovoj.

- U posljednjih godinu dana u objekt je investirano gotovo 4 milijuna kuna, jer je napravljen potpuno novi limeni krov, napravljena je ograda oko objekta, a samo ovo ljeto uloženo je 1,8 milijuna kuna za sanaciju stropova i zamijenjena je kompletna rasvjeta, što je bila ogromna stavka, jer se radi o površini objekta od 3600 kvadratnih metara. Ti su zahvati bili nužni, jer su viseći stropovi već popuštali i često smo imali kvarove na električnim instalacijama pa je postojala bojazan od požara. Na taj način završen je jedan velik investicijski ciklus, a većinu financijskih sredstava osigurao je naš osnivač Zagrebačka županija – rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Davor Škiljan. Uz uređenje pojedinih kabineta i učionica u Srednjoj strukovnoj školi, u obilasku su viđeni i uređene učionice i stručni praktikumi u ETUŠ-u koje je ta škola, kako je istaknuo ravnatelj Franjo Mihalina, dijelom i sama financirala kako bi se postigli optimalni uvjeti za rad učenika.

Što se tiče gradnje aneksa u koji bi se kompletno preselila Gimnazija A.G. Matoša, ravnatelj SSŠ-a Davor Škiljan kaže da je situacija bila obećavajuća prije dvije godine, ali da je sada već manje obećavajuća u smislu skore gradnje zbog opće poznate situacije oko investicija. Kada bi se izgradio aneks, sve tri škole imale bi napokon uvjete na normalan rad i cjelokupna nastava mogla bi se odvijati u jednoj smjeni, a time bi se smanjili troškovi za tehničko osoblje i energente – istaknuo je Škiljan.

Inače, u ponedjeljak će u zgradu ući oko 1500 ljudi, od toga u sve tri škole oko 1350 učenika. Na kraju su ravnatelji, kao i gradonačelnik Beljak, svim srednjoškolcima zaželjeli uspjeh u novoj školskoj godini.

M.Š.

 

6. Državno natjecanje vatrogasaca

Građani potpisivali peticiju HSS-a za smanjenje PDV-a na hranu

Gradski obilazak srednjih škola

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002