26.10.2020.

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Virus je oko nas - nove upute!

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Zbog sve većeg broja osoba zaraženih koronavirusom, čiji broj i dalje raste na području cijele Hrvatske, od 26. listopada, kako je objavljeno u svim medijima, na snazi su nove mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, kojih se svi moramo pridržavati.

S obzirom na epidemiološko stanje u Gradu Samoboru i Stožer civilne zaštite Grada Samobora održao je u ponedjeljak, 26. listopada, sastanak na kojem su donesene dodatne preporuke za građane, s ciljem da što sigurnije prebrode ovu krizu, uz apel svima da se svih mjera i odgovorno pridržavaju.

Priopćenje našeg gradskog stožera prenosimo u cijelosti:

RAD GRADSKE UPRAVE

Rad sa strankama svodi se na najmanju moguću mjeru, a sve se stranke pozivaju da što više poslova obave putem e-maila ili telefona (zahtjev za božićnicu i stipendije moguće je predati i online putem). Ako je pak nužno da stranka osobno dolazi u prostorije gradske uprave, dužna je prije dolaska kontaktirati službenika i dobiti termin dolaska, a na ulazu se mjeri temperatura i vrši provjera nošenja medicinske maske ili maske za lice.

Službenici su dužni po dolasku na posao izmjeriti temperaturu, održavati socijalnu distancu od 2 metra te pri korištenju zajedničkih prostorija nositi medicinske maske ili maske za lice.

GRADSKE USTANOVE

Sve ustanove kojima je osnivač Grad Samobor dužne su odgoditi događanja na kojima se očekuje povećan broj posjetitelja, ograničiti broj posjetitelja/korisnika usluga i gdje god je moguće omogućiti im rješavanje problema putem telefona ili e-maila.

Zaposlenici su dužni održavati propisanu socijalnu distancu i nositi medicinske maske ili maske za lice.

Kino predstave nastavljaju se održavati kao i dosad, sukladno važećoj Odluci.

JAVNI PRIJEVOZ

Prijevoznicima koji prometuju na području Grada Samobora upućen je dopis s nalogom da su dužni provjeravati da i vozači i putnici u svakom trenu imaju medicinske maske ili maske za lice i redovito vršiti dezinfekciju vozila.

Uoči nadolazećeg blagdana Svih svetih, koji se bliži, još jednom se apelira na građane da vječna počivališta svojih najmilijih posjete u danima koji dolaze, a kako bismo svi zajedno izbjegli gužve u subotu i nedjelju. Grad Samobor u dogovoru s prijevoznicima osigurat će da se na autobusnoj liniji Samobor – Otruševec u dane od petka, 30. listopada, do nedjelje, 1. studenoga, uvedu dodatni polasci (vozni red moguće je pronaći na mrežnoj stranici prijevoznika).

Samoborska će groblja u navedene dane raditi duže - od 7 do 19 sati.

DRUŠTVENI DOMOVI<7b>

Društveni domovi u vlasništvu Grada Samobora ne iznajmljuju se za privatne proslave.

SPORTSKA DOGAĐANJA

Trenažni procesi i zakazana sportska natjecanja se ne obustavljaju, no sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH održavaju se bez gledatelja.

GRADSKI VRTIĆI I OSNOVNE ŠKOLE<7b>

Ravnatelje gradskih vrtića i osnovnih škola još jednom pozivamo da se nastave pridržavati svih propisanih odluka HZJZ-a.

OSTALO

Sve privatne proslave dozvoljene su isključivo u krugu ukućana.

Također je bitno napomenuti da iz Policijske postaje Samobor mole građane da ne prijavljuju ljude kojima je određena samoizolacija, a koji ne napuštaju vlastiti posjed. Policija redovito provodi kontrole.

Preporuke ostaju na snazi narednih 14 dana.

Iako broj oboljelih raste iz dana u dan, vjerujemo da nema potrebe za osjećajem panike i straha, ali nužno je shvatiti ozbiljnost situacije. Sve propisane epidemiološke mjere, odluke i preporuke na razini države obavezne su za sve i, ako ih se nastavimo pridržavati, situacija će se sigurno poboljšati, stoga još jednom apeliramo prije svega na odgovorno ponašanje svakog od nas.

M.S.

 
26.10.2020.

Članovi Udruge žumberačkih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru

Odana počast Petru Šinkoviću

Članovi Udruge žumberačkih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru

U nedjelju, 25. listopada, Udruga žumberačkih branitelja Domovinskog rata posjetila je Grad Vukovar. Čelnici udruge Zdenko Petretić, Petar Latković i Tomo Šinković organizirali su obilazak svih mjesta i gradskih znamenitosti vezanih uz ratna stradanja, uključujući Memorijalni centar Domovinskog rata i Memorijalni centar Blaga Zadra, uz stručno vodstvo.

U poslijepodnevnim satima članovi udruge obišli su na Trpinjskoj cesti i mjesto pogibije Petra Šinkovića, hrvatskog branitelja iz Žumberka. Na mjestu njegove pogibije održana je kratka molitva, a potom su članovi obitelji i bivši branitelji položili upaljene svijeće u počast svom sumještaninu i suborcu.

T.I.

 

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Članovi Udruge žumberačkih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002