18.04.2020.

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize Adolf Paar, umirovljenik

Prilagodili smo se situaciji i poštujemo mjere

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize
Adolf Paar, umirovljenik

Moja obitelj spada u rizičnu skupinu stanovništva pa se držimo preporuke boravka kod kuće. Nabavu prehrambenih artikala rješavamo uz pomoć naših unuka i kćerke. Kontakte s okolinom rješavamo telefonom, novinama i internetom. Redovito slušamo vijesti na radiju i televiziji. Prilagodili smo se novonastaloj situaciji.

Podržavamo uspješne mjere koje poduzima Nacionalni stožer Civilne zaštite koji se s ministrom zdravstva Berošem uspješno suprotstavlja širenju pandemije virusa sa svim zdravstvenim osobljem, uz pomoć ostalih u sistemu. Uvjereni smo da će se obrambeni sistem zdravstva uspješno odvijati protiv ove opake bolesti.

 
18.04.2020.

Nezavisna vijećnica Irena Franceković pridružila se Vladimiru Skendroviću

Podržavam mjere, ali vidjeti me nećete

Nezavisna vijećnica Irena Franceković pridružila se Vladimiru Skendroviću

Poštovani,

na osnovu informacije objavljene putem Radio Samobora te e-maila vijećnika Vladimira Skendrovića, saznajem da je vlast u Gradu Samoboru u cijelosti preuzeo dogradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite Željko Stanec.

Putem medija obavijestio je građane Grada Samobora, a time i nas vijećnike, da ćemo na sjednici, za koju nismo znali kada će se održati, izglasati mjere potpore građanima i gospodarstvu u uvjetima epidemije koronavirusom.

U potpunosti podržavam mjere, ma kakve bile, koje su namijenjene potpori građanima i gospodarstvu.

Iz navedenog ne vidim razlog mog prisustva (makar i virtualnog) najavljenoj sjednici Vijeća, s obzirom da je dogradonačelnik, kao pravi diktator, već sve obavijestio o našim odlukama.

S poštovanjem,

Irena Franceković

nezavisna vijećnica

 
18.04.2020.

Nezavisni vijećnik Vladimir Skendrović ponovno se obratio gradskim čelnicima

Ja sam ZA po svim točkama!

Nezavisni vijećnik Vladimir Skendrović ponovno se obratio gradskim čelnicima

Poštovani,

kako, nažalost, nisam dobio odgovor od Vas vezan za moj upit koji se odnosi na dolazeći rebalans proračuna odustajem od zahtjeva iz sljedećih razloga:

Naime, kao jedan od 25 članova predstavničkog tijela od kojeg se očekuje da savjesno i temeljito prouči predloženo i da temeljem istog donese odluku, želim naglasiti da sam odgovore koje sam očekivao od Vas kao tijela gradske uprave dobio putem sredstava javnog informiranja s područja našega Grada. Poslovnik koji mi daje pravo dobiti informacije od referada potrebne za kvalitetno promišljanje praktično 4 dana prije predstavničkog tijela podastrto je medijima. Sramotno! Dokaz je to samo u kojoj mjeri se doživljava predstavničko tijelo od strane izvršne vlasti u našem Gradu. O zakonitosti drugom zgodom. Mi vijećnici, osim radijskih najava dogradonačelnika, imamo informaciju predsjednika Gradskog vijeća o planiranoj sjednici sredinom svibnja. Danas u medijima slušamo o sjednici koja je, navodno, zakazana za 28. travnja 2020. Moram priznati da poziv, ukoliko je zaista sjednica zakazana, nisam dobio ni u kom obliku. Postavlja se pitanje tko zapravo u našem Gradu saziva sjednice Gradskog vijeća? Vesele me silno najave o mjerama koje će biti usmjerene gospodarstvu, jer su iste zapravo, uz neke kozmetičke izmjene, prijedlozi koje sam u nekoliko navrata slao na adresu izvršne vlasti našega Grada, no tada su iste dočekivane sa sprdnjom i nisu zaslužile čak ni odgovor.

Žalosti što se iste donose sa zakašnjenjem od dva tjedna i što se u ožujku, nažalost, nepovratno radi nečinjenja izgubilo stotinjak radnih mjesta. No, i bez obzira na sve, podržat ću zdušno svaki pa i najmanji korak koji će olakšati i pomoći opstanku i nastavku rada našim obrtnicima i poduzetnicima.

I, na kraju, odgovor iz Ministarstva uprave jasno daje mogućnost da se sjednica koja se najavljuje može održati u prostoru gdje se osigurava socijalna distanca uz sve druge mjere zaštite, bez obzira na broj sudionika. Naš dogradonačelnik, nažalost, u radijskom obraćanju tvrdi suprotno! Mi ga, naravno, imamo u vidu Bunkera, ali evidentno da vrh naše gradske vlasti ne želi čuti što predlažu članovi Gradskog vijeća. No, kako je postala praksa da se glasovati može i bez prisustva samoj sjednici, koristim prigodu da upravo sada obznanim kako sam ZA po svim točkama dnevnog reda, s obzirom da su usmjerene gospodarstvu, a postoji realna opasnost da na dan sjednice budem zauzet nekim drugim obavezama.

Sa željom da se sve ovo što prije završi i da svi vi, kao i vaši najbliži, ostanete zdravi, srdačno Vas pozdravljam.

Vladimir Skendrović

 

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize Adolf Paar, umirovljenik

Nezavisna vijećnica Irena Franceković pridružila se Vladimiru Skendroviću

Nezavisni vijećnik Vladimir Skendrović ponovno se obratio gradskim čelnicima

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002