05.05.2020.

I sedmi dan zaredom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

U Svetoj Nedelji još jedna osoba ozdravila

I sedmi dan zaredom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 5. svibnja 2020. do 11:00 sati, evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije sedam dana zaredom nema novooboljelih, a pet je osoba više izliječeno. Do sada je ukupno izliječeno 87 osoba, a četiri su preminule.

Sljedeće informacije bit će objavljene u srijedu, 6. svibnja oko 11:00 sati, na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

COVID-19 ambulante Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici rade u jutarnjoj smjeni od 8:00 do 14:00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14:00 do 20:00 sati. Više na https://bit.ly/2VVjclo.

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH, jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

M.M.

 
05.05.2020.

Zeleno svjetlo EU projektima - Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva osigurana iz ESI fondova i programa Europske unije

Gotovo 2 milijuna kuna za čak 12 projekata gradova i općina

Zeleno svjetlo EU projektima - Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva osigurana iz ESI fondova i programa Europske unije

Od ukupno 7,45 milijuna kuna osiguranih u ovoj godini za projekte gradova i općina koji će se financirati iz ESI fondova i programa Europske unije, Zagrebačka županija već će ovog tjedna na adrese gradova i općina poslati ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za 12 projekata vrijednih 1,94 milijuna kuna.

Bespovratne potpore za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz ESI fondova i programa EU ukupne vrijednosti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko. Riječ je o projektima kojima će se sufinancirati izgradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dr.

Također, bespovratne potpore u vrijednosti 400.000 kuna dodijelit će se općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

- Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19 od iznimne je važnosti nastaviti s provedbom infrastrukturnih projekata na području Zagrebačke županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima Europske unije. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam kako ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući u vidu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati - izjavio je župan Stjepan Kožić.

Inače, općine i gradovi te pravne osobe kojima je osnivač ili jedan od osnivača Zagrebačka županija ili jedinica lokalne samouprave s njezina područja, elektroničkom prijavom ove godine mogu ostvariti bespovratne potpore ukupne vrijednosti 7,45 milijuna kuna i to za izradu projektne dokumentacije za projekte koji će financirati iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2020. godini, bespovratne potpore za postavljanje hot spot točki, ali i za sufinanciranje izrade strategija i provedbe projekata razvoja pametnih gradova na području Zagrebačke županije. Novost ove godine je mjera putem koje se sufinancira (re)certifikacija općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem.

Detalji o svim objavljenim javnim pozivima Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije, kao i do sada donesenim odlukama, mogu se pronaći na internet stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i Javni pozivi.

M.M.

 

I sedmi dan zaredom nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Zeleno svjetlo EU projektima - Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva osigurana iz ESI fondova i programa Europske unije

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002