12.03.2020.

Komunalac kupio hidrauličnu platformu

Lakše do onih visokih lampi

Komunalac kupio hidrauličnu platformu

Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. nabavilo je novu hidrauličnu platformu. Koristit će se za potrebe održavanja javne rasvjete na području Grada Samobora.

Vozilo je nabavljeno putem financijskog leasinga na 60 mjeseci, uz suglasnost Gradskog vijeća Grada Samobora. Vrijednost nabave je 79.231,54 eura s PDV-om.

A.B.

 
12.03.2020.

Preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Odgađaju se sva javna okupljanja

Preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Na temelju Zaključka o javnim okupljanjima na području Zagrebačke županije od 12. ožujka 2020. godine, u vrijeme provođenja mjera zaštite od širenja korona virusa, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje donosi mjere i preporuke za suzbijanje širenja virusa COVID-19.

Do daljnjega se odgađaju sva javna okupljanja, bez obzira na broj sudionika i veličinu okupljanja. Ukoliko organizatori ipak odluče održati okupljanje, unatoč preporuci županijskog i gradskog stožera civilne zaštite, dužni su provesti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i nadležnih institucija. Organizatori ujedno preuzimaju punu odgovornost za sigurnost sudionika i posjetitelja javnog okupljanja. Od danas Županijski stožer civilne zaštite ne izdaje suglasnosti za održavanje javnih okupljanja na području Zagrebačke županije.

U skladu s naputcima i mjerama nacionalnog i županijskog stožera napominjemo kako su dosad na području našega grada u svim javnim prostorima gdje se okuplja ili zadržava veći broj ljudi (zdravstvene ustanove, škole, vrtići, pošte, crkva, gradska uprava, turistička zajednica, komunalno poduzeće, te autobusne stanice) postavljeni plakati o zaštiti i preventivnim mjerama po pitanju koronavirusa te plakati o pravilnom pranju ruku. Sve mjere i preporuke nadalje se prate, kao i cjelokupni razvoj situacije uzrokovane virusom COVID-19.

Školama i vrtićima Grad Sveta Nedelja je osigurao dovoljnu količinu dezinfekcijskog sredstva za pojačano provođenje higijenskih mjera. Društveni domovi i objekti u vlasništvu Grada redovito se čiste i održavaju dezinfekcijskim sredstvima.

Svjesni trenutne zdravstvene situacije, kako bismo omogućili građanima obavljanje važnih poslova iz nadležnosti gradske uprave, a ujedno im osigurali veću sigurnost i zaštitu u vezi sa širenjem virusa COVID-19, pozivamo građane da ukoliko nije nužan osobni dolazak koriste usluge uprave putem telefona, e-maila i po potrebi mobitela i faksa. Akte i dokumente je moguće predati putem e-maila, jer će i na taj način proći istu administrativnu proceduru kao da je predan osobno u urudžbeni zapisnik. Kontakti upravnih odjela i svih njihovih službenika dostupni su na internet stranicama Grada Svete Nedelje https://grad-svetanedelja.hr/. Također obavještavamo da se do daljnjega odgađaju Otvorena vrata gradonačelnika. Isto se odnosi i na Turističku zajednicu Grada Svete Nedelje i Turističko-informativni centar.

Nadalje, komunalno poduzeće Svenkom, uz dosad pojačane preventivne mjere u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19, postavio je u svim poslovnim prostorima Svenkoma, na ulazu u mrtvačnicu i u javni sanitarni čvor na groblju dezinfekcijska sredstva. Od danas se mole stranke da ne dolaze u prostorije Svenkoma, već da prvo sve upite zatraže telefonom ili e-mailom (01/3335-437, pitanja@svenkom.hr), a izvan radnog vremena osiguran je dežurni telefon (01/3335-437). Također, ispraćaji na Gradskom groblju u Svetoj Nedelji obavljaju se samo u krugu uže obitelji. Ovom prilikom molimo odgovorno ponašanje prilikom izražavanja sućuti u smislu izbjegavanja rukovanja i pridržavanje svih mjera i preporuka. Prodaja na svetonedeljskoj seljačkoj tržnici također se do daljnjega odgađa.

Županijski stožer apelira na stanovnike Zagrebačke županije da u slučaju sumnje na koronavirus ne dolaze osobno u domove zdravlja i hitne medicine, već da prema ranije objavljenim uputama kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa, koji će u slučaju potrebe osigurati prijevoz pacijenata. Dežurni broj pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije je 099/4827-486. Zasad vrijede sve prijašnje preporuke i upute o dolasku u ambulante ili zdravstvene stanice.

Sve institucije na području Grada (javne institucije, privatna poduzeća, vjerske ustanove...) dužne su pratiti razvoj situacije i informirati se u vezi s virusom COVID-19, pratiti naputke koji se odnose na njihova područja djelovanja, te sukladno tome postupati i obavještavati svoje djelatnike.

Načelnica Stožera civilne

zaštite Grada Svete Nedelje

Marija Hršak, dipl.teolog, v.r.

 
12.03.2020.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

Odgodite sve skupove na području županije

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak kako preporuča odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja, bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

Iz Županijskog stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije.

Napominjemo da Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije (za događanja na području Zagreba nadležan je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba).

Gradovi Zagrebačke županije su: Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić i još 25 općina, čiji je popis dostupan na web stranicama.

Ukoliko organizatori, unatoč preporuci županijskog stožera, ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.

Ponavljamo, organizatori okupljanja dužni su osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt, dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije, te na vidljivim mjestima istaknuti upute koje mogu preuzeti na niže navedenim linkovima: Plakat za javne prostore, Upute za pranje ruku.

Više informacija o prevenciji i preporukama dostupno je na https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/.

M.B.

 
12.03.2020.

Nove mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Zatvaraju se tržnice i Sajmište, ispraćaji pokojnika u krugu obitelji

Nove mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Grada Samobora trgovačko društvo Komunalac d.o.o. donijelo je nove preventivne mjere u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19.

Do daljnjeg se zatvaraju tržnica u Samoboru i tržnica u Bregani te Sajmište, dok će se ispraćaji pokojnika na grobljima na području Grada Samobora obavljati isključivo u krugu uže obitelji.

Pozivamo građane da se pridržavaju ovih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite Grada Samobora te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

M.S.

 

Komunalac kupio hidrauličnu platformu

Preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

Nove mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Samobora

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002