19.03.2020.

Izviješće Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije

Držite se zadanih mjera i preporuka nadležnih tijela

Izviješće Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije

Na području Zagrebačke županije u srijedu, 19. ožujka, imamo jednu izliječenu osobu od koronavirusa iz istočnog dijela županije, 7 oboljelih osoba iz zapadnog dijela županije (pri čemu je 6 oboljelih kontakt iste osobe) te oko 900 ljudi u samoizolaciji – rečeno je na sjednici Stožera zdravstva Zagrebačke županije.

Sve zdravstvene ustanove na području Zagrebačke županije prilagodile su svoj rad izvanrednim okolnostima te su napravile sve kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Tako se u ispostave domova zdravlja i hitne medicine ulazi kroz jedan ulaz nakon izvršene trijaže, u Ljekarnama Zagrebačke županije pultovi su odvojeni pleksiglasom, a vodi se briga da u prostor ljekarni osobe ulaze postupno. Inače, ljekarne ulažu velike napore kako bi osigurale dostatne količine dezinficijensa.

SB Naftalan i SB za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra postupaju također striktno prema uputama nadležnih institucija, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ulažu maksimalne napore i apeliraju na građane koji sumnjaju na infekciju koronavirusom da prvo zovu svoje liječnike opće prakse, nakon toga dežurne ambulante pri domovima zdravlja čiji će liječnici u slučaju potrebe kontaktirati dežurne epidemiologe.

Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurao je izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19 u prostorijama Doma zdravlja, u razdoblju od 0 do 24 sata, i to na lokacijama: Ivanić-Grad, Omladinska 25, za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline – kontakt telefon 01/2831-174, Velika Gorica, Matice hrvatske 5, za područje Velike Gorice i Jastrebarskog, kontakt telefon 01/6379-717, Samobor, Ljudevita Gaja 37, za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, kontakt telefon 01/3330-746.

Iz Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije apeliraju na sve stanovnike da se drže zadanih mjera i preporuka nadležnih tijela kako bi štiteći sebe zaštitili i sve oko sebe. Posebice su naglasili na važnost samoizolacije za sve osobe kojima je ta mjera propisana.

M.B.

 
19.03.2020.

Stožer Civilne zaštite Grada Svete Nedelje osigurao je kontakt telefon i e-mail adresu za sve svoje građane

Javite se prema potrebi na 01/3335-425

Stožer Civilne zaštite Grada Svete Nedelje osigurao je kontakt telefon i e-mail adresu za sve svoje građane

Stožer Civilne zaštite Grada Svete Nedelje, sukladno glavi VI. Odluke Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, od 19. ožujka 2020. osigurao je provedbu i nadzor provođenja mjera iz odluke kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Sukladno navedenome, Gradski stožer osigurao je kontakt telefon i e-mail adresu za sve svoje građane na koje mogu uputiti pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima.

Kontakti: Grad Sveta Nedelja, e-mail: pitanja@grad-svetanedelja.hr, tel: 01/3335-425.

Radno vrijeme:

- ponedjeljak od 09,00 do 18,30 sati

- utorak – četvrtak od 07,30 do 15,30 sati

- petak od 07,30 do 14,00 sati.

Također, sve informacije moguće je pronaći i na službenim stranicama Gradske uprave Grada Svete Nedelje www.grad-svetanedelja.hr.

Hrvatski crveni križ otvorio je telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno. Kontakt broj DCK Zagrebačke županije je 099/470 2460.

Za sva dodatna pitanja ili hitne situacije izvan radnog vremena slobodno možete kontaktirati broj 113.

A.B.B.

 
19.03.2020.

Omiljena mjesta kupovine nova žrtva korona virusa

Sajmište i otvoreni dijelovi gradskih tržnica neće raditi subotom

Omiljena mjesta kupovine nova žrtva korona virusa

Iz samoborske gradske uprave javljaju da Sajmište i otvoreni dijelovi gradskih tržnica neće raditi subotom, do daljnjega. Unatoč tome što Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i kulturnih događanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u članku III. dozvoljava rad tržnica i ribarnica, Grad je odlučio kako će otvorene dijelove tržnica i Sajmište zatvoriti subotom.

Razlog tome je nemogućnost osiguravanja uvjeta za neometano funkcioniranje propisanih istom Odlukom u članku IV. koji nalaže primjenu pojačane higijene, organizaciju rada tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika, uz poštivanje stroge mjere socijalnog distanciranja te osiguranja punktova s dezinfekcijskim sredstvima.

D.C.

 
19.03.2020.

U OŠ Milana Langa razdoblje bez učenika korisno iskoristili

Zabavili se i od školskog vrta napravili "bombončić"

U OŠ Milana Langa razdoblje bez učenika korisno iskoristili

Dok traje razdoblje u kojem u školama nema učenika, spremačice, kuharice i domari odlučili su u potpunosti "srediti" školski okoliš OŠ Milana Langa u Bregani - veliko školsko dvorište koje je ne tako davno proglašeno najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj.

Obrezane su ruže i voćke, spaljeno suho granje, okopano cvijeće, navezena nova zemlja za biljke, pograbljeno lišće i granje...

Školski vrt sada zaista izgleda kao "bombončić"!

Čestitke idu cjelokupnom tehničkom osoblju koje je doslovno zasukalo rukave i prionulo na rad, a, kao i uvijek, dobro raspoloženje i spremnost na šalu niti jednog trenutka ih nisu napuštali.

I.M.

 

Izviješće Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije

Stožer Civilne zaštite Grada Svete Nedelje osigurao je kontakt telefon i e-mail adresu za sve svoje građane

Omiljena mjesta kupovine nova žrtva korona virusa

U OŠ Milana Langa razdoblje bez učenika korisno iskoristili

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002