30.05.2020.

U Svetoj Nedelji obilježen Dan državnosti

Počast braniteljima i članovima njihovih obitelji

U subotu, 30. svibnja, na Svetonedeljskom groblju kod spomen obilježja poginulim braniteljima obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske. Prigodnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeća zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, ravnatelji i predstavnici institucija, braniteljskih udruga koje djeluju na području Grada, odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. U zajedništvo s Bogom prisutne je uveo prečasni Božidar Cindori, dekan Svetonedeljskog dekanata.

U ime udruga, institucija i ravnatelja s područja Grada Svete Nedelje prisutnima se obratio ravnatelj Kulturne zajednice Robert Maračić, u ime braniteljskih udruga govorio je Mladen Cindrić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rada Sveta Nedelja, a u ime Koordinacije braniteljskih udruga Grada Samobora i Svete Nedelje prisutnima se obratio Miljenko Komes.

Predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak pozdravio je prisutne te istaknuo da s posebnom zahvalnošću odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji su sudjelovali u stvaranju samostalne države.

- Onima koji su omogućili da živimo u suverenoj državi, onima koji su nam omogućili slobodu, jednakost, nacionalnu ravnopravnost, mirotvorstvo i poštivanje prava čovjeka, naša je zadaća usaditi i jačati hrvatski identitet kod onih za koje ste stvarali ovu državu, za mlade, za našu djecu - istaknuo je Vrdoljak.

Zamjenica gradonačelnika Marija Hršak istaknula je kako ju raduje što su se okupili i na dostojanstven način odali počast našim poginulim i nestalim braniteljima.

- Neka se nikad sjećanje na one koji su svoj život dali za slobodu naroda i domovine ne zaboravi! Vama, dragi hrvatski branitelji, zahvaljujemo ne samo na onome što se učinili, nego što i nadalje činite kako biste sačuvali istinu o stvaranju naše Domovine - istaknula je zamjenica gradonačelnika Hršak.

A.B.B.

 
30.05.2020.

Nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Ozdravio i jedini preostali zaraženi iz Svete Nedelje

Nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije do subote, 30. svibnja do 11 sati, evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

M.M.

 
30.05.2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se uobičajenim aktivnostima

Prijavite se na besplatan mamografski pregled

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se uobičajenim aktivnostima

Uz ublažavnje epidemioloških mjera Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se nekim uobičajenim aktivnostima, kojih nije bilo u vrijeme epidemije koronavirusa. Najprije će u ponedjeljak, 8. lipnja, u Poduzetničkom centru u Bregani organizirati besplatan mamografski pregled za žene u dobi od 40 do 49 godina. Za mamografiju je ograničen broj mjesta i obavezne su prijave, koje se na telefon 33 61 681 primaju radnim danom između 8 i 15 sati, zaključno do petka, 5. lipnja ili do popune mjesta. Sam pregled odvijat će se između 14 i 17 sati.

Istovremeno će na istom mjestu biti organizirano i besplatno zdravstveno savjetovalište za sve, na kojemu će stručni medicinski tim mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te indeks tjelesne mase koji pomaže kod određivanja idealne težine i jedan je od pokazatelja uhranjenosti i mogućeg rizika za razvoj bolesti.

Besplatno predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke bit će održano u 15 sati, također 8. lipnja u Poduzetničkom centru u Bregani.

E.K.

 

U Svetoj Nedelji obilježen Dan državnosti

Nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika vraća se uobičajenim aktivnostima

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002