06.02.2020.

Završna konferencija "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Sveta Nedelja"

Radovi izvedeni na opće zadovoljstvo

U četvrtak, 6. veljače, u prostorijama OŠ Sveta Nedelja održana je konferencija za medije u povodu završetka energetske obnove zgrade Osnovne škole Sveta Nedelja. Konferenciji su prisustvovali zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, voditelj Odjela za tehnički verifikaciju projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Predrag Čuljak, županijski i gradski pročelnici, kao i predstavnici projektanta i nadzora radova MPLAN iz Bjelovara te izvođača radova Spektar gradnja iz Zagreba.

- Kao bivši učenik ove škole, mogu samo istaknuti svoje zadovoljstvo izvršenom obnovom. Ovo su u biti prva veća novčana sredstva koja smo povukli iz europskih fondova, a uz odličnu suradnju sa svima uključenim u provedbu ovog projekta sve smo odradili izuzetno brzo. Planovi za dalje su izgradnja nove škole u Strmcu, u ponovnom dogovoru sa Zagrebačkom županijom, i nadam se da ćemo tijekom ove godine imati riješenu papirologiju, a možda postaviti i kamen temeljac - izjavio je tom prigodom gradonačelnik Dario Zurovec.

Zamjenica župana Nadica Žužak složila se kako je upravo obrazovanje jedno od najvažnijih područja u koje je potrebno ulagati.

- Trenutno Zagrebačka županija ima u provedbi projekt energetske obnove škole u Vrbovcu, kao i u Velikoj Gorici. Uskoro se očekuje početak radova energetske obnove i na Područnoj školi Rakov Potok, koja pripada matičnoj školi Sveta Nedelja, dok su radovi već dovršeni na Područnoj školi Kerestinec - rekla je Žužak.

- Ovo je jedan od 550 projekata koje smo ugovorili u ovom pozivu, čija vrijednost je veća od milijardu kuna. Kada smo započeli s prijavama prije nekoliko godina, uspješnost nam je bila oko 15%, dok je u ovom pozivu zabilježen uspjeh od preko 90%, što pokazuje napredak koji smo postigli - izjavio je voditelj Odjela za tehnički verifikaciju projekata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Predrag Čuljak.

OŠ Sveta Nedelja trenutno ima 1015 učenika u 44 razredna odjela, na četiri lokacije. Radovi na matičnoj zgradi u Svetonedeljskoj 1 započeli su u studenome 2018. godine, a dovršeni su u rujnu 2019. Razlog tome je i odlična suradnja izvođača radova s osobljem osnovne škole, istaknula je ravnateljica Anica Magdalenić.

- Učenici su cijelo vrijeme bili na nastavi dok su radovi trajali i u tom smislu moram izraziti zadovoljstvo i zahvalnost izvođaču radova, Spektar gradnji iz Zagreba, zbog odlične suradnje, unatoč opsežnim radovima. Rezultatima su izrazito zadovoljni i učenici i osoblje, a već sada vidimo uštede u potrošnji energenata od 50% u odnosu na isto vrijeme prošle godine - dodala je Magdalenić

Ukupna vrijednost radova iznosila je 9.099.711 kn, a financirali su ih Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – 3.646.709 kn, Zagrebačka županija – 2.726.501 kn i Grad Sveta Nedelja – 2.726.501 kn.

Projekt energetske obnove zgrade ove škole obuhvatio je brojne radove: toplinsku izolaciju vanjske ovojnice zgrade, sanirani su stropovi, zamijenjeno je krovište na starom dijelu zgrade, ugrađena je vanjska aluminijska stolarija, sustav rasvjete moderniziran je pomoću LED tehnologije, dok je grijanje rekonstruirano i ugrađeni su termostatski ventili, kondenzacijski kotao te su postavljeni i klimatizacijski uređaji.

A.B.B.

 

Završna konferencija "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Sveta Nedelja"

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002