16.03.2020.

Mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Upute shvatite ozbiljno

Mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje 16. ožujka zaprimio je izvješća svih operativnih snaga na području Grada, kao i izvješća sportske, kulturne i vjerskih zajednica, te vrtića i škola na području Grada Svete Nedelje. Svuda se provode specifične mjere zaštite od širenja koronavirusa te su sva postupanja u skladu s mjerama i preporukama Nacionalnog stožera i HZJZ-a.

Nacionalni stožer civilne zaštite je službeni izvor informacija te je isključivo taj koji raspolaže i objavljuje potpune i ispravne informacije o zaraženim osobama, a epidemiološke službe rade svoj posao u vidu evidencije i postupanja s osobama koje su bile u mogućem kontaktu.

Podsjećamo, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec je 13. ožujka godine donio Odluku o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića Slavuj. Preporuka je upućena i svim ostalim ustanovama predškolskog odgoja kojima nije osnivač Grad Sveta Nedelja, kao i svim obrtima za čuvanje djece na području Svete Nedelje, da privremeno obustave rad u razdoblju od 16. do 27. ožujka 2020. godine.

Od ponedjeljka, 16. ožujka, na snazi je mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a koja se odnosi na dvotjednu odgodu nastave u svim školama. Do daljnjeg su ograničena sportska i kulturna događanja, odnosno sva događanja koja podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi. Temeljem Zaključka načelnika stožera Civilne zaštite Zagrebačke županije od 14. ožujka 2020. upozoravamo da se ugostiteljski, kulturni i zabavni objekti trebaju najstrože pridržavati svih propisanih standarda i obveza koje proizlaze iz preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i HZJZ-a.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje zahvaljuje građanima na odgovornosti i osobnoj disciplini u provođenju svih mjera. Apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju propisane mjere prevencije.

T.I.

 
16.03.2020.

COVID-19 - novo priopćenje iz Grada Samobora

Svi su se dužni pridržavati naputaka stožera i nadležnih službi!

COVID-19 - novo priopćenje iz Grada Samobora

Privremeno se zatvaraju i prestaju s radom dječji vrtići Grigor Vitez i Izvor, i to u svim objektima u razdoblju od 16. do 31. ožujka 2020. godine.

U prijelaznom razdoblju od 16. do 20. ožujka 2020. osigurat će se prihvat djece u Dječjem vrtiću Grigor Vitez (u centralnom objektu u Perkovčevoj ulici) i Dječjem vrtiću Izvor (u centralnom objektu u Ulici Gustava Krkleca) isključivo za djecu zaposlenih roditelja koji nisu u mogućnosti djecu zbrinuti na drugi način i pod uvjetom da djeca nemaju kontakt s osobama koje dolaze iz inozemstva. Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odrede ravnatelji.

Vlada RH je donijela odluku da neće biti nastave u školama (Odluka Vlade: https://vlada.gov.hr/sjednice/212-telefonska-sjednica-vlade-republike-hrvatske/28985). Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odredi ravnatelj, koji je odgovoran za dobro funkcioniranje škole i u ovim izmijenjenim okolnostima.

Gradska knjižnica Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor i Samoborski muzej privremeno se zatvaraju i prestaju s radom za posjetitelje, i to u svim objektima u razdoblju od 16. do 31. ožujka 2020.godine. Zaposleni trebaju biti na svojim radnim mjestima u opsegu i terminu kako to odrede ravnatelji.

Obustavljaju se sva sportska i druga javna događanja, kao i treninzi sportaša koji se planiraju održati do 31. ožujka 2020. godine na gradskim sportskim objektima.

Svi djelatnici zaposleni u ustanovama i pravnim osobama kojima je osnivač Grad Samobor dužni su obavijestiti nadređene o postojanju osobnog kontakta s rizičnim osobama (osobe koje borave ili dolaze iz ugroženih područja EU ili se već nalaze u izolaciji), nakon čega će se odrediti način dolaska na posao ili obveznog odsustva.

Grad Samobor utvrdio je kako će se rok za isplatu uskrsnica koji je počeo 16. ožujka 2020. produžiti do 2. svibnja 2020. Isplata se vrši u poslovnicama FINE.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom COVID-19 od ponedjeljka, 16. ožujka, na snazi će biti privremeni vozni red koji će se primjenjivati sve do prestanka izvanrednih okolnosti. Privremeni vozni red objavljen je na web stranicama Samoborčeka.

Ako ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije, a u skladu s preporukama nadležnih službi, razmotrit će se nastavak privremenih mjera te će se donijeti nova odluka, o čemu će javnost biti pravovremeno izviještena putem web stranica Grada Samobora.

D.C.

 

Mjere i preporuke Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

COVID-19 - novo priopćenje iz Grada Samobora

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002