25.08.2020.

Uređuje se prostor za potrebe Civilne zaštite i HGSS-a

I bivša barutana dobiva novu namjenu

Civilna zaštita imala je veliku ulogu u ratnim, ali i mirnodopskim uvjetima, osobito za vrijeme poplava i drugih nepogoda, kao i sada za vrijeme epidemije. Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja iz godine u godinu također bezrezervno pomažu ljudima u nevolji, o čemu se često piše. U Gradu Samoboru upravo će pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja Samobor dobiti novi prostor, a riječ je o zgradi nekadašnje barutane u bivšoj vojarni.

Ugovor o uređenju zgrade bivše barutane vrijedan 549.958 kuna (s PDV-om) ispred tih budućih prostora 25. kolovoza potpisali su zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, ujedno i načelnik samoborskog stožera Civilne zaštite, i u ime izvođača radova direktor tvrtke Premium mont d.o.o. iz Samobora Željko Štefanović.

U sljedećih desetak mjeseci u potpunosti će se preurediti i opremiti prostor. Osim interijera, uređivat će se i eksterijer te tako doprinijeti poboljšanju uvjeta rada Civilne zaštite i HGSS-a.

Upravo je samoborska ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja, kao najstarija stanica na području Hrvatske, inicirala ovaj projekt kako bi u novi prostor mogli smjestiti svoju opremu nužnu za akcije spašavanja ljudi i imovine u najrazličitijim situacijama, izjavio nam je član samoborske ispostave Vlado Novak i napomenuo kako samoborski HGSS pokriva cijeli zapadni dio Zagrebačke županije, tj. područje četiri grada i devet općina.

Inicijativu su prihvatili u Gradu Samoboru, a zamjenik načelnika stožera Civilne zaštite Krunoslav Znika pojasnio je da će u prostoru svoje operativne potrebe moći ojačati i postrojbe opće namjene samoborske Civilne zaštite te istaknuo da će posebnu važnost imati i smještanje komunikacijskog centra za veze u kriznim situacijama u ovaj prostor.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik stožera samoborske Civilne zaštite Željko Stanec zahvalio je samoborskom HGSS na inicijativi za uređenje prostora i istaknuo kako će, nakon što u novi prostor uđu Civilna zaštita i HGSS, u bivšoj vojarni biti objedinjeni važni gradski operativni segmenti - Javna vatrogasna postrojba Samobor, Vatrogasna zajednica grada Samobora, Civilna zaštita i HGSS, što je i bila ideja prije desetak godina kada se vojarna dobila na dar od Republike Hrvatske, rekao je Stanec i dodao da će uređenjem prostora za osnovno školstvo kompleks bivše vojarne biti zaokružen te da se Grad Samobor time dokazao kao partner koji ima ideju i zna realizirati projekt, kako je bilo i zamišljeno pri preuzimanju vojarne. Pozdravio je i sve nazočne na svečanosti potpisivanja ugovora, a u pozdravima mu se pridružio i Željko Štefanović iz tvrtke Premium mont, koji je zahvalio na povjerenju i obećao da će radovi biti izvršeni u roku.

I.H.

 

Uređuje se prostor za potrebe Civilne zaštite i HGSS-a

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002