29.10.2020.

Počast poginulim braniteljima iz Bregane

Svijeće i cvijeće za bivše učenike škole

Uoči blagdana Svih svetih učenici osmih razreda OŠ Milana Langa (Mia Andrejev, Leon Petravić i Amalija Bošnjak), u pratnji učiteljice Sanje Rapljenović i ravnatelja Igora Matijašića, zapalili su svijeće i položili bukete cvijeća uz spomenike poginulih branitelja, bivših učenika škole u Bregani.

Najprije su odali počast braniteljima uz spomen-ploču koja je postavljena u školskom predvorju, a potom su se uputili do spomenika trojici poginulih branitelja iz Bregane koji se nalazi u samom središtu mjesta.

Zapaljene svijeće i položeno cvijeće su simbol i dokaz da škola ne zaboravlja svoje bivše učenike koji su položili živote za domovinu.

I.M.

 
29.10.2020.

Podaci o razmjerima širenja koronavirusa u samoborskim i svetonedeljskim školama

U OŠ Bogumila Tonija u izolaciji tri razreda

Podaci o razmjerima širenja koronavirusa u samoborskim i svetonedeljskim školama

Radi brojnih upita zabrinutih roditelja i građana, provjerili smo kakvo je stanje što se tiče širenja koronavirusa u samoborskim i svetonedeljskim osnovnim i srednjim školama. Niti škole, niti Stožer civilne zaštite, kao ni epidemiolozi, ne smiju iznositi osobne ili detaljnije podatke o zaraženima, bolesnicima ili osobama u izolaciji, pa smo od ravnatelja naših škola zatražili podatke kako bismo stekli barem okvirni pregled o trenutnom stanju. Svi ravnatelji redom naglasili su kako se škole pridržavaju svih propisanih mjera te se trenutno reagira na svaku uputu liječnika i nadležnih epidemiologa, od kojih službene podatke i dobivaju. Također, za sve učenike ili razrede u izolaciji se za sada bez problema organizira i odvija online nastava.

Evo i konkretnih podataka za četvrtak, 29. listopada, uz napomenu da se stanje mijenja iz dana u dan, te da nam je Osnovna škola Samobor uskratila podatke.

Dobre vijesti dolaze iz OŠ Rude, u kojoj nemaju nijedan slučaj koronavirusa, u OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem dvoje nastavnika je tek preventivno u samoizolaciji, ali nema zaraženih, a u OŠ Milana Langa u izolaciji je jedan razred.

U najvećoj gradskoj školi, OŠ Bogumila Tonija, u izolaciji su tri različita razreda zbog troje pozitivnih učenika, kao i jedan djelatnik škole, a sveukupno je oko stotinjak učenika u samoizolaciji. Ravnateljica škole Milena Kolarec napominje da su izvori i razlozi ovih izolacija vrlo različiti pa se sukladno preporukama poštuju odluke nadležnih službi i liječnika, a stanje u školi je takvo da još, osim za navedene slučajeve, nema potrebe za mijenjanjem procesa nastave, odnosno da učenici sigurno fizički mogu pohađati školu.

U osnovnim školama na području Svete Nedelje sedam je učenika u samoizolaciji, i to iz različitih razreda i škola.

Što se tiče samoborskih srednjih škola, u Srednjoj strukovnoj školi jedan je učenik pozitivan na koronavirus, ali nema potrebe za izolacijom ostalih, jer se radilo o praksi van škole, zaražen je jedan djelatnik, a još šest ih je preventivno u samoizolaciji. Nastava se u školi za sada, bez obzira na manjak ovih nastavnika, odvija normalno.

U srednjoj Ekonomskoj školi u izolaciji je jedan razred, a u Gimnaziji A.G. Matoša u samoizolaciji je jedna djelatnica, jedan je učenik pozitivan na koronavirus i četrnaest je učenika u samoizolaciji.

M.K.

 

Počast poginulim braniteljima iz Bregane

Podaci o razmjerima širenja koronavirusa u samoborskim i svetonedeljskim školama

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002