05.02.2020.

Održana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Vidimo se 3. ožujka

Održana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Velik odaziv zabilježen je na još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji samoborskog Crvenog križa. U utorak, 4. veljače, na Autobusnom kolodvoru u Samoboru okupila su se 184 dobrovoljna darivatelja, 143 muškarca i 41 žena, a među njima i četvero novih. Konačan rezultat akcije su 143 doze krvi.

Sljedeće prikupljanje krvi na istom će mjestu biti organizirano u utorak, 3. ožujka od 9.30 do 17.30. U ožujku će Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika prirediti još dvije akcije: u ponedjeljak, 9. ožujka, od 17 do 19 sati u Društvenom domu u Galgovu, te u petak, 13. ožujka, između 13 i 18 sati u Sportskom centru Sveta Nedelja.

E.K.

 
05.02.2020.

Zagrebačka županija podupire braniteljske udruge

550.000 kuna za potrebe veterana

Zagrebačka županija podupire braniteljske udruge

Zagrebačka županija temeljem javnog natječaja dodijelit će 550.000 kuna udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Natječaj je otvoren do 2. ožujka 2020. godine.

Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 5.000 kuna, a najviše 80.000 kuna, dok prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru ovog javnog natječaja. Pritom prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina:

1. Elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti, formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati popunjeni prijavni obrazac, potpisati ga, ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom "Prijava programa – Udruge proizašle iz Domovinskog rata – NE OTVARAJ".

2. Poštom, na način da se popunjeni prijavni obrazac zajedno s traženom dokumentacijom dostavi preporučenom poštom na gore navedenu adresu.

Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci dostupni su na stranici www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona: 01/6009-485, 01/6009-464 ili 01/6009-405.

M.B.

 
05.02.2020.

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima

Kamatna stopa već od 0,3%

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima koji ulažu na njenom području u visini jednog postotnog boda, i to za tri kreditna programa Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) s kojom je županija sklopila ugovor o poslovnoj suradnji. Ukupni kreditni potencijal Zagrebačke županije za kredite koje osigurava HBOR iznosi 30 milijuna kuna, a županija će kamatu subvencionirati za cijelo vrijeme trajanja kredita.

Prihvatljivim korisnicima kredit može biti odobren izravno ili putem poslovnih banaka za financiranje ulaganja u osnovna sredstva te za financiranje obrtnih sredstava, uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a, i to "Poduzetništvo mladih, žena i početnika", "Investicije privatnog sektora" i "Obrtna sredstva".

- Zahvaljujući iznimnim poslovnim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija po nizu je gospodarskih pokazatelja u samom vrhu. Prema nedavno objavljenoj analizi FINE broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106%, tj. s 30 tisuća na preko 60 tisuća, što nas svrstava na prvo mjesto u državi. To ujedno prikazuje jedan kontinuitet u poduzetništvu kojeg Zagrebačka županija svesrdno pomaže brojnim bespovratnim potporama i mjerama. Jedna od njih je i subvencija kamata na kredite kojom želimo dati novi vjetar u leđa našim postojećim poduzetnicima, kao i onima koji tek kreću u poduzetničke vode, posebice ženama i mladima - izjavila je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica župana Nadica Žužak.

U ime HBOR-a ugovor je potpisala rukovoditeljica Direkcije za razvoj Danijela Maršić Peica, koja je istaknula da HBOR aktivno sudjeluje u poticanju utemeljenja i razvoja poduzetništva, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta.

- Investicijski krediti odobravaju se uz iznimno duge rokove otplate te kamatne stope koje su za velik broj korisnika niže od 2%, a koje će dodatno biti snižene za 1 postotni bod zahvaljujući subvenciji Zagrebačke županije. Danas potpisani ugovor nastavak je naše suradnje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima na ovom području, za koju vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u budućnosti - naglasila je Maršić Peica.

M.M.

 

Održana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Zagrebačka županija podupire braniteljske udruge

Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002