20.01.2020.

U samoborskoj gradskoj upravi održan sastanak na temu javnog prijevoza

Uvažili pritužbe građana i mjesnih odbora

U samoborskoj gradskoj upravi održan sastanak na temu javnog prijevoza

U srijedu, 15. siječnja, predstavnici Grada Samobora na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Željkom Stancem održali su sastanak s predstavnicima prijevoznika Božom Grgurićem, Franjom Grgurićem te Ivanom Noršićem na temu trenutnog stanja u javnom prijevozu zbog sve učestalijih pritužbi građana.

Sukladno pristiglim zahtjevima građana za izmjenama postojećeg voznog reda razmotreni su pojedinačni zahtjevi, za koje su dobivene suglasnosti od predstavnika mjesnih odbora:

– uveden je polazak na liniji 148 Samobor - Bobovica - Otok u 22:15 sati iz Samobora i natrag u 22:35 sati (subota)

– produžena je linija od Grdanjaca do Kršlina, i to jedan tjedan polazak iz Samobora u 22:20 sati i drugi tjedan polazak u 5:10 iz Grdanjaca.

Važno je znati da se po pojedinačnim zahtjevima građana za izmjenama na lokalnim gradskim linijama koje su pod koncesijom Grada Samobora prvo mora zatražiti suglasnost vijeća mjesnih odbora na koje izmjena utječe te se zatim po pribavljanju istih pristupa izmjenama.

Prijevoznici su napravili i određene izmjene na međužupanijskim linijama Samobor – Zagreb, no važno je naglasiti da za navedene međužupanijske linije na relaciji Samobor – Zagreb odobrenje izdaje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Gradu Samoboru naglašavaju da Upravni odjel za komunalne djelatnosti kontinuirano prati stanje u obavljanju javnog autobusnog prijevoza, s ciljem poboljšanja i unapređenja komunalne usluge, a u okviru svog djelovanja komunicira s nadležnim ministarstvom i prijevoznicima glede prispjelih prijedloga građana koji se odnose na međužupanijske linije.

Predstavnici Grada Samobora apelirali su također da prijevoznici vrate vozni red koji je bio na snazi prije radova na rotoru u Svetoj Nedelji.

M.S.

 
20.01.2020.

Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu"

Dani kada su opet povezani jug i sjever Hrvatske

Dan uoči središnjeg obilježavanja 27. obljetnice oslobodilačke akcije Maslenica, 19. siječnja, Udruga Žene u Domovinskom ratu - Zadar po dvanaesti put je organizirala tradicionalnu molitvenu hodnju "Koracima nade u istinu". Na ovaj način sudionici hodnje žele se zahvaliti i prisjetiti svih žrtava Domovinskog rata.

Kolona je krenula rano i prošla 26 kilometara nekadašnje prve crte bojišta u zadarskom zaleđu, a sudionicima su se priključile udruge HVIDR-a Samobor i Sv. Nedelja i Udruga branitelja 151. samoborske brigade sa 40-ak članova s područja Samobora i Svete Nedelje.

Islami Latinski i Grčki, Kašić, Smilčič, Paljuv, Novigrad i Pridraga mjesta su kojima su prošli sudionici hodnje "Koraci nade u istinu". Kod spomen obilježja zapaljeni su lampaši i položeno je cvijeće.

Na tom području vodila se borba u kojoj je oslobođeno 15-ak sela u zadarskom zaleđu, Zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar te Novsko ždrilo. Time je ponovno prometno povezan jug i sjever Hrvatske.

T.I.

 

U samoborskoj gradskoj upravi održan sastanak na temu javnog prijevoza

Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu"

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002