24.09.2020.

Osnovana prva gradska organizacija političke stranke FOKUS

Neka Sveta Nedelja bude primjer za Hrvatsku

Osnovana prva gradska organizacija političke stranke FOKUS

Nakon što je Fokus netom nakon osnivanja postao parlamentarna stranka, osnovana je i prva gradska organizacija političke stranke u gradu u kojem je i potekla inicijativa za osnivanje iste.

U utorak, 22. rujna, u Društvenom domu Strmec održana je osnivačka skupština gradske organizacije političke stranke Fokus, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Gabrijel Deak, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje i član Upravnog odbora stranke Fokus, a za potpredsjednicu gradske organizacije izabrana je Ana Bolšec, magistrica ekonomije. Upravni odbor čine Anđelko Šeketa, Zdenko Tubikanec, Josip Hlevnjak i Mario Pšeničnjak.

Pozdravni govor održao je Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje, saborski zastupnik i povjerenik Fokusa za Zagrebačku županiju.

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, također je pozdravio prisutne članove.

- Kao predsjedniku stranke Fokus, ovo je za mene emotivan trenutak s obzirom da je i cijela priča o osnivanju političke stranke potekla upravo iz Svete Nedelje - istaknuo je i dodao da slijedi osnivanje Fokusa i u drugim gradovima i općinama.

Predsjednik Gabrijel Deak zahvalio je svima na ukazanom povjerenju, a u svom govoru istaknuo je kako mu je cilj okupiti mlade i sposobne ljude koji imaju cilj raditi za bolji život u gradu, županiji, ali isto tako i u našoj zemlji.

Osnivačkoj skupštini kao gosti prisustvovali su i neki od članova Upravnog odbora - Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela, Darko Zver, poduzetnik iz Čakovca, te Štef Turčinović iz Općine Križ.

Čelnici Fokusa ističu da su u Svetoj Nedelji proveli najveće lokalno porezno rasterećenje u Hrvatskoj, a na isti način zagovaraju i djelovanje na nacionalnoj razini. Fokus u Svetoj Nedelji okuplja kvalitetne ljude koji žele doprinijeti boljitku svog grada. Stranka je to centra koja zagovara produktivnost našeg društva, bori se za smanjenje poreznog i regulatornog rasterećenja građana i poduzetnika, te se zalaže za manju državnu administraciju i pravovremenu prilagodbu klimatskim promjenama.

T.I.

 
24.09.2020.

Davor Nađi više nije zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje

Ostajem predsjednik FOKUS-a, mislima i duhom u Svetoj Nedelji

Davor Nađi više nije zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje

Sada već bivši zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje, Davor Nađi, obratio se sugrađanima na svojem Facebook profilu te objasnio zbog čega je odstupio s mjesta zamjenika gradonačelnika.

"Dragi sugrađani, prijatelji i poznanici, želim vas obavijestiti kako od danas više nisam zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje. Razlog je promjena mog mjesta prebivališta, što je prema zakonu nespojivo s obavljanjem ove dužnosti", napisao na društvenim mrežama Davor Nađi.

Dodao je kako je zadovoljan učinjenim u ove tri godine i rekao kako je svjestan da uvijek može bolje.

"Naravno da ima još mnogo toga što treba realizirati u Svetoj Nedelji i siguran sam da će to jak tim koji ostaje na čelu Grada i ostvariti. Ja im, naravno, i dalje stojim na raspolaganju za prijateljsku pomoć. Sveta Nedelja će ostati grad u kojem ću rado provoditi vrijeme te se i dalje družiti s prijateljima", napisao je Nađi.

Poručio je kako i dalje ostaje predsjednik stranke FOKUS.

Pohvalio se svim učinjenim u Svetoj Nedelji i dodao kako je ponosan na sve napravljeno. Piše kako je Sveta Nedelja postala grad - primjer u krajnje pozitivnom smislu. Naglasio je kako su sve to uspjeli napraviti usprkos tome što, zbog klasifikacije Svete Nedelje u kategoriju najrazvijenijih gradova, nisu dobivali novac od fiskalnog izravnanja te unatoč činjenici što im je otežano, a u nekim slučajevima i onemogućeno, prijavljivanje te korištenje mnogih nacionalnih i EU fondova, zbog čega je Sveta Nedelja u nepovoljnom položaju u odnosu na većinu drugih gradova.

Za kraj je napisao kako svoj privatni život i planove za obiteljski život nastavlja u Zagrebu.

"To ja grad koji volim, u kojem imam mnoge prijatelje i u kojemu sam pronašao ljubav. Zagreb me zapravo u mnogočemu podsjeća na stanje u Svetoj Nedelji prije pet godina – grad koji je dobar i lijep, ali mu nedostaje vizija i predan rad da bi ostvario sav svoj puni potencijal", napisao je Nađi na Facebooku.

T.I.

 
24.09.2020.

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin održao konferenciju za medije u Samoboru

Zelena transformacija Hrvatske i borba protiv korupcije

Zadnjeg dana kampanje prvog kruga unutarstranačkih izbora u najvećoj oporbenoj stranci – SDP-u, u Samoboru su u četvrtak, 24. rujna, press konferenciju održali kandidat za predsjednika stranke Peđa Grbin i član Predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović.

Svojim stranačkim kolegama pridružila se u velikoj dvorani Doma umirovljenika predsjednica samoborskog Gradskog odbora SDP-a Sanja Horvat Iveković, a podršku Grbinu i njegovoj kandidaturi iskazali su i ostali članovi i simpatizeri stranke.

Peđa Grbin naglasio je kako više niti jedna stranka ne može zanemarivati očigledne klimatske promjene i dopustiti si nebrigu o okolišu pa su stoga u SDP-u osmislili cjelovit program zelene transformacije Hrvatske i sveobuhvatno kreiranje takvih politika. Jer, upravljanje obnovljivim izvorima energije i gospodarenje otpadom velika su prilika za Republiku Hrvatsku unutar EU da izađe iz energetskog siromaštva, da pametno iskoristi svoje resurse i potakne razvoj lokalnih zajednica, ali samo pod uvjetom da to prestane biti leglo korupcije i zarade za pojedince.

Mihael Zmajlović pojasnio je kako sveobuhvatni pristup ovom problemu, koji više ne možemo ignorirati, može ekološki, ekonomski i socijalno utjecati na društvo u cjelini.

O zelenim politikama u našem gradu govorila je Sanja Horvat Iveković, koja smatra da su na tom polju učinjeni veliki pomaci, jer se tijekom obnove ili gradnje novih objekata javne namjene primjenjuju načela energetske učinkovitosti, a velik je i interes privatnih investitora za ovakav način gradnje zbog smanjenja komunalnog doprinosa koju Grad nudi.

Grbin je na kraju, odgovarajući na pitanja novinara i o aktualnim događanjima, rekao kako država ima sve mehanizme za borbu protiv korupcije i sprečavanje sukoba interesa, ali nema iskrenosti ni kriterija u njihovom provođenju.

Tijekom druženja sa samoborskim SDP-ovcima nakon konferencije, gosti su ih pozvali da svakako izađu na glasanje.

M.K.

 

Osnovana prva gradska organizacija političke stranke FOKUS

Davor Nađi više nije zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin održao konferenciju za medije u Samoboru

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002