24.03.2020.

Obavijest Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje o propusnicama

Informirajte se i nabavite propusnice na vrijeme

Obavijest Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje o propusnicama

Obzirom na mnogobrojne upite građana i zahtjeve za propusnice, Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje obavještava građane sljedeće:

– za područje Grada Svete Nedelje nije potrebna propusnica

– Stožer civilne zaštite Svete Nedelje izdaje propusnicu onima koji iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, odnosno kupnje hrane, osnovnih potrepština i lijekova treba propusnica

– za odlazak u drugi grad u svrhu potrebne medicinske skrbi (pregledi i sl.), propusnicu izdaje liječnik obiteljske medicine

– zahtjevi se zaprimaju putem e-mail adrese pitanja@grad-svetanedelja.hr ili pozivom u vremenskom razdoblju od 9,00 do 13,00 sati na brojeve telefona: 01/3335-425, 099/582-7501, 099/851-7960.

Također molimo građane za strpljivost s obzirom na velik broj zahtjeva poslanih e-mailom.

Molimo građane da navedu svoje osobne podatke te razlog za izdavanje propusnice. Napominjemo, navedeno vrijedi samo za one koji to moraju napraviti zbog skrbi i vitalnih obiteljskih razloga.

Poslodavci na području Grada Svete Nedelje izdaju propusnice svojim djelatnicima isključivo ukoliko smatraju da je njihov rad nužan u trenutnoj situaciji. Popis djelatnika kojima je izdana navedena propusnica potrebno je dostaviti na e-mail adresu: info@grad-svetanedelja.hr.

Podsjećamo, Odluku je donio Nacionalni stožer i vrijedi za cijelo područje Republike Hrvatske. Ove mjere provode se isključivo u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19, a temeljem nepoštivanja prethodno donesenih mjera i širenja virusa neodgovornim ponašanjem pojedinaca!

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje

 
24.03.2020.

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize: Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora

Mijenjamo životne navike i prioritete

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize:
Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora

Pojava korona virusa i širenje epidemije promijenilo je građanima navike ponašanja pa tako i meni. Nema više izlazaka, druženja, nabavu obavljamo po potrebi i u manjoj mjeri. Zatvoreni su i naši kafići, gdje smo svako jutro popili kavicu i pogledali naslove u novinama te popričali s prijateljima. Nažalost, tog socijalnog kontakta više nema. Svi smo se zatvorili u kuće i stanove te komuniciramo putem mobitela. Život u kući morali smo organizirati na drugačiji način. Neki govore - imate višak slobodnog vremena, što ćete sada raditi? Nema slobodnog vremena, jer postoje drugi interesi kao što su čitanje knjiga koje nismo stigli pročitati u jurnjavi i žurbi za vremenom, posvetio sam se uređivanju okućnice i drugim poslovima, kao što je pospremanje ostave i pripremanje starih stvari za bacanje u reciklažno dvorište. Unuci su se organizirali i prate internetsku nastavu, a neki ukućani rade svoj posao od kuće. Možda je najbitnije u obitelji što smo odredili vrijeme i za razgovor o različitim temama, za koje do sada kao nismo imali vremena.

Mjere koje su se poduzimale i poduzimaju u Gradu Samoboru, od pridržavanja propisanih pravila ponašanja, zatvaranja u subotu tržnice i Sajmišta, kao i drugih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite, dale su rezultate. I to su razlozi da u Samoboru nema slučajeva zaraze i potvrđuje da se građani pridržavaju svih uputa i mjera zaštite.

Više boravimo kod kuće i smanjili smo izlaske i socijalne kontakte na najveću moguću mjeru. Kad moramo ići u nabavu vidimo da kupci strpljivo čekaju u redu pred apotekom ili dućanom, bez suvišnih komentara. Većina starijih ljudi nosi zaštitne maske i rukavice kako bi spriječili širenje zaraze.

 

Obavijest Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje o propusnicama

Samoborci i koronavirus - što rade, kako žive i ponašaju se u vrijeme krize: Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002