18.03.2020.

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ušla u eTwinning program

Novo priznanje za vrijedan rad

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ušla u eTwinning program

Za sjajno postignuće eTwinning tima (svih učitelja OŠ Milana Langa koji sudjeluju u međunarodnim projektima) škola iz Bregane dobila je oznaku eTwinning škole.

Ovo je ujedno i pozivnica za suradnju sa svim ostalim eTwinning školama te ukazivanje na promociju vrijednosti i mogućnosti eTwinninga.

Naša škola nalazi se tako u biranom društvu pa upućujemo čestitke svima koji su svojim predanim radom doprinijeli ovoj nagradi.

I.M.

 
18.03.2020.

Pet gradova i općina uvodi mjere za olakšavanje poslovanja i za građane

Fokus nudi mjere za olakšavanje poslovanja i za građane

Pet gradova i općina uvodi mjere za olakšavanje poslovanja i za građane

Gradovi i općine počinju s primjenom seta konkretnih mjera s ciljem pomoći svojem lokalnom gospodarstvu i građanima uzrokovanih izvanrednom situacijom širenja zaraze koronavirusom. Radi se o mjerama koje se odlukom izvršne vlasti mogu odmah uvesti, bez da se čeka njihova naknadna primjena ili je potrebno sazivanje sjednica gradskog ili općinskog vijeća.

Tako već od ovog tjedna gradovi Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja te općine Pirovac i Križ, koje povezuje nedavno osnovana stranka FOKUS, uvode: 100% ukidanje naplate vrtića (za cijelo vrijeme nekorištenja usluge), odgodu svih ovrha (na rok od tri mjeseca), odgodu plaćanja komunalne naknade za pravne subjekte i obrtnike (na rok od tri mjeseca), 100% oslobođenje naplate javnih površina i najmova javnih prostora koji su u trajnom zakupu (na rok od tri mjeseca).

- Ovaj virus je opasan za zdravlje ljudi, a još opasniji za zdravlje ekonomije. Uz mjere koje će Vlada donijeti na državnoj razini, svaka jedinica lokalne samouprave mora iznaći rješenja kako pomoći svom lokalnom gospodarstvu. Ako stanu poduzetnici, ako tvrtke krenu propadati, a ljudi gubiti radna mjesta, onda nema više niti punjenja lokalnih proračuna iz kojih se financira infrastruktura, komunalni sustav te sav društveni i gospodarski život nekoga grada ili općine. Pritom valja birati smislene mjere koje nisu jeftini populizam ili neodgovornost koja vodi k još većim problemima – istaknuo je Davor Nađi, predsjednik stranke FOKUS i naglasio kako će ovaj set mjera zagovarati i drugi članovi stranke, poduzetnici i gradski vijećnici u svojim lokalnim sredinama, od Čakovca, Slatine, Karlovca, Klinča Sela do Zagreba.

Također, stranka FOKUS poziva Hrvatsku udrugu gradova i Hrvatsku zajednicu općina da zajednički razmotre cjelokupnu situaciju.

- Našim primjerima želimo pridonijeti cijeloj Hrvatskoj, a isto tako želimo čuti i rado ćemo prihvatiti kvalitetne prijedloge drugih gradova i općina. Ovo je situacija kada se ne trebamo natjecati čije su mjere bolje, već trebamo djelovati zajednički i odmah. Odgode plaćanja su samo privremene mjere, a pravo rješenje može biti jedino ukoliko se Vlada RH, zajedno sa svim gradovima, općinama i županijama, usuglasi i donesu zajednički paket mjera pomoći gospodarstvu na svim razinama, koji će uključivati barem djelomične otpise dugovanja poduzetnicima i obrtnicima za plaćanja nameta koja se sada odgađaju – istaknuo je Nađi.

Izvanredne mjere u navedenim gradovima i općinama stupaju na snagu odmah, u cilju pomoći građanima i tvrtkama u djelomičnom ublažavanju posljedica uzrokovanih izvanrednim događajima. Iste dokazuju odgovorno ponašanje i poslovanje u teškim vremenima za naše gospodarstvo i život građana.

N.P.B.

 

Osnovna škola Milana Langa u Bregani ušla u eTwinning program

Pet gradova i općina uvodi mjere za olakšavanje poslovanja i za građane

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002