15.01.2020.

Press konferencija nezavisne gradske vijećnice Irene Franceković i HDZ-ovca Vladimira Skendrovića

Traže opoziv gradonačelnika Beljaka

Press konferencija nezavisne gradske vijećnice Irene Franceković i HDZ-ovca Vladimira Skendrovića

Nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Samobora i oporbeni vijećnik Hrvatske demokratske zajednice Vladimir Skendrović, potaknuti nedavnim objavama gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka na Twitteru, održali su u srijedu, 15. siječnja, ispred gradske vijećnice konferenciju za medije kako bi zatražili njegov opoziv.

Kako su naglasili, prvi je to korak kojim ga javno pozivaju da odstupi sa svoje dužnosti, a potom će iskoristiti i sve ostale zakonom propisane mogućnosti u ispunjavanju svoje moralne dužnosti da ga uklone iz javnog života Samobora.

Irena Franceković rekla je kako je Beljak svojim izjavama naštetio Gradu Samoboru, jer biti gradonačelnik je časna dužnost i to podrazumijeva brigu o razvoju grada, odgoju mladih, školovanju, kulturi i budućnosti, a zazivati državna organizirana politički motivirana ubojstva je morbidnost koja zaslužuje svaku osudu.

- Ne želimo da takva osoba predstavlja građane Grada Samobora, da upravlja našom budućnosti i budućnosti naše djece te tražimo od Kreše Beljaka da se povuče s mjesta gradonačelnika i pozivamo ostale institucije, Sabor Republike Hrvatske i HSS, kao njegovu stranku, i ostale da se ograde od njegovog djelovanja i traže njegovo odstupanje – izjavila je Franceković.

Vladimir Skendrović dodao je kako ovo nije prvi slučaj u kojem gradonačelnik na ovakav gnjusan i opasan način istupa u javnosti.

- Svjedoci smo agresivnih verbalnih sukoba na društvenim mrežama koje su plod njegove izjave i štete ne samo Samoboru, nego i šire. U subotu smo imali otvaranje spomenika braniteljima u Bregani i tada je pozivao na zajedništvo, a par sati kasnije je dao ovakvu morbidnu izjavu – rekao je Skendrović.

Na ovaj svoj javni poziv oporbeni vijećnici očekuju odgovor gradonačelnika. Ukoliko on to ne učini, poduzet će sljedeće korake za njegov opoziv.

M.K.

 

Press konferencija nezavisne gradske vijećnice Irene Franceković i HDZ-ovca Vladimira Skendrovića

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002