26.04.2020.

Iz Grada Svete Nedelje odgovaraju na brojne upite građana

Ako dozvole, vozit ćemo do Zagreba

Iz Grada Svete Nedelje odgovaraju na brojne upite građana

Iz Grada Svete Nedelje odgovaraju na brojne upite građana i naglašavaju da se između Svete Nedelje i Zagreba radi o međužupanijskom javnom prijevozu koji nije dozvoljen prije 11. svibnja odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ukoliko neki drugi gradovi organiziraju međužupanijski prijevoz, to rade suprotno trenutnim odlukama.

Međutim, ako ima iznimaka i može vrijediti za druge, zašto ne i za Svetu Nedelju, pitaju se u gradskoj upravi. Zbog toga je Grad Sveta Nedelja uputio pisanu molbu Nacionalnom stožeru civilne zaštite da se dozvoli međužupanijski javni prijevoz između Svete Nedelje i Zagreba, s obzirom da su ionako između ta dva grada ukinute propusnice. Ukoliko se molba uvaži, tek tada će biti moguća uspostava javnog prijevoza.

U suprotnom će građani Svete Nedelje morati pričekati 11. svibanj.

A.B.B.

 
26.04.2020.

Izmjene i dopune voznog reda besplatnog autobusnog prijevoza

Uvedena i linija Samobor - Jazbina

Izmjene i dopune voznog reda besplatnog autobusnog prijevoza

S obzirom na mnogobrojne upite, predstavnici gradske uprave Grada Samobora i Stožera civilne zaštite grada Samobora održali su jutros još jedan sastanak s prijevoznicima. Uvidjevši opravdanost zahtjeva pojedinih mjesnih odbora, dogovorili su izmjene i dopune privremenog voznog reda.

Linije Samobor – Hrastina – Domaslovec – Podsused – Samobor, Samobor – Bregana – Grdanjci – Samobor, Samobor – Bobovica – Otok – Medsave – Celine – Gradna – Samobor, Samobor – Rude – Braslovje – Samobor i Samobor – Lipovec – Samobor ostaju nepromijenjene u odnosu na jučerašnji dogovor.

Linija Samobor – Kladje – Galgovo – Samobor izmijenjena je i prometovat će trasom Samobor – Kladje – Terihaji – Galgovo – Kladje – Samobor, a uvodi se i nova, sedma linija Samobor – Slani Dol – Dubrava - Otruševac - Jazbina – Samobor.

Kako je zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec još jučer pojasnio javnosti, riječ je o privremenom voznom redu koji je podložan izmjenama, stoga su one opravdane uzete u obzir i postignut je novi dogovor.

Mole se građani da u ovim trenucima pandemije svi zajedno slušamo daljnje upute i mjere Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i pokažemo razumijevanje, jer se zaista radi maksimum u zadanim okvirima.

Važno je napomenuti kako je za sve zdravstvene djelatnike i pripadnike policije, vojske i vatrogasaca na snazi uz novi vozni red i dosadašnji koji je uveo Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno polasci u 05:20 i 17:20 iz Samobora i dalje će prometovati, ali isključivo za navedene grupe građana.

Vozni red može se pronaći na stranicama koncesionara, Autoturista i Samoborčeka te službenim stranicama Grada Samobora.

M.S.

 

Iz Grada Svete Nedelje odgovaraju na brojne upite građana

Izmjene i dopune voznog reda besplatnog autobusnog prijevoza

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002