12.05.2020.

Gradska zahvalnica Crvenom križu

Nemjerljiv doprinos vrijednih volontera

U povodu Svjetskog dana Crvenog križa, kao i Tjedna Crvenog križa, koji je u tijeku, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec danas je primio čelne ljude Gradskog društva Crvenog križa - ravnateljicu Anicu Francetić Kufrin i predsjednika Edija Kirschenheutera.

Uvodno je Edi Kirschenheuter zahvalio na prijemu uz nekoliko riječi o obilježavanju dana i tjedna važnog za Crveni križ.

- Svake godine 8. svibnja obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a potom i Tjedan Crvenog križa u Hrvatskoj. Naše redovite akcije, koje obično provodimo u tom tjednu su u tijeku, pa građani u košari u Kauflandu mogu za potrebite ostaviti namirnice. Ove je godine zbog situacije s kronavirusom Svjetski dan Crvenog križa još više u znaku volontera, bez kojih Crveni križ ne bi mogao postojati i koji se vrlo rijetko ističu, a njihov doprinos je nemjerljiv, pa im i ovim putem zahvaljujemo na svemu što čine za druge - rekao je Edi Kirschenheuter.

Željko Stanec je zahvalio vodstvu i volonterima Crvenog križa na svemu što čine za potrebite i inače, kao i sada u ovim izvanrednim okolnostima. U ime Grada Samobora uručio im je priznanje za nesebično djelovanje i širenje temeljnih načela - humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti. Pohvalio je rad Crvenog križa Samobor i svih volontera koji su, kako je rekao, i u ovim izvanrednim okolnostima odradili rudarski posao.

Zamjenik gradonačelnika je dodao kako će Grad Samobor i dalje podržavati rad Crvenog križa Samobor, dodavši da će ih financijski poduprijeti i djelatnici Energo metana, jer će novac prikupljen od smanjenja plaća biti uplaćen na račun Crvenog križa Samobor, koji će najbolje znati kome pomoć udijeliti.

Anica Francetić Kufrin zahvalila je Gradu Samoboru na podršci, kao i svim volonterima, te najavila projekte koji bi trebali biti realizirani u ovoj godini.

- Europski projekt "Zaželi - nisi sam", vrijedan 2 i pol milijuna kuna, traje do konca listopada pa pripremamo prijavu za novi natječaj kako bismo ostvariti sredstva za nastavak projekta. Planiramo realizirati i europski projekt Gerontocentar, vrijedan oko 2 milijuna kuna, te planiramo poboljšati i našu socijalnu samoposlugu. Nastavljamo i s redovitim aktivnostima kao što su edukacija u pružanju Prve pomoći, podjela paketa socijalno ugroženima, a provodit ćemo i dalje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje ćemo i češće održavati, ovisno o potrebi za krvnim zalihama - rekla je Francetić Kufrin te najavila da će iduća akcija darivanja krvi biti prvog utorka u dolazećem mjesecu, dakle, 2. lipnja, na samoborskom Autobusnom kolodvoru od 9,30 do 17,30.

T.I.

 
12.05.2020.

I dalje nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Sigurno i stabilno

I dalje nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 12. svibnja 2020. do 11:00 sati, evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije i trinaesti dan zaredom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule.

T.I.

 

Gradska zahvalnica Crvenom križu

I dalje nema novooboljelih u Zagrebačkoj županiji

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002