04.12.2016.

Kreće akcija Sportsko srce Samobora

Sportaši darivaju u mjesecu adventa

Kreće akcija Sportsko srce Samobora

Samoborski športski savez i sportske udruge Grada Samobora, zajedno s Caritasom župe sv. Anastazije, u mjesecu adventa pokrenuli su humanitarnu akciju Sportsko srce Samobora.

Sportaši će još jednom pokazati svoju humanu stranu i veliko srce. Uoči Božića sportaši Grada Samobora uključit će se u akciju kojom će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine za obitelji slabijeg imovinskog statusa, kao i za socijalno ugrožene obitelji. Hrana i higijenske potrepštine će se prikupljati u kutije s logotipom akcije Sportsko srce Samobora, koje će biti postavljene u prostorijama sportskih klubova koji će se uključiti u akciju, a u dogovoru s vodstvom sportskih klubova odredit će se datumi kada bi sportaši donosili hranu i higijenske potrepštine u klub.

Osnovna ideja je da sportaši i članovi sportskih udruga u okviru mogućnosti doniraju nešto od hrane ili higijenskih potrepština u visini 10 do 15 kn vrijednosti (1 kg brašna ili šećera, 1 l ulja, šampon, sapun i sl.).

Nakon što se prikupi donacija u klubu, ista će se dostavljati u ured Caritasa župe sv. Anastazije, Ulica sv. Ane 2, Samobor.

Prikupljenu hranu i higijenske potrepštine sportaši će u suradnji s volonterima Caritasa župe sv. Anastazije pakirati u pakete i osobno uručiti potrebitima u našem Gradu.

Svjesni činjenice o teškoj ekonomskoj situaciji i o tome koliko je ljudi kojima je pomoć potrebna, vjerujemo da će ovaj mali doprinos svih samoborskih sportaša uljepšati nadolazeće blagdane svima kojima je pomoć potrebna.

T.I.

 
04.12.2016.

Sveti Nikola prigodnim poklonima razveselio 297 mališana

Zablistale su male zvjezdice

U organizaciji Turističke zajednice grada Svete Nedelje, 3. je prosinca, u 16 i 18 sati, u sportskoj dvorani pri Područnoj školi Rakitje, održana tradicionalna dječja priredba Sveti Nikola, na kojoj je podijeljen rekordan broj poklona, ukupno 297.

Priredbu su otvorili veseli i raspjevani članovi Dječjeg zbora Strmečki mališani, pjesmama Blistaj, blistaj zvijezdo mala i Dođi Sveti Nikola.

Nakon njih je i Plesni klub Balans kreativnom i atraktivnom glumačko-plesnom koreografijom i kostimima, izvedbom predstave iz popularnog animiranog filma Maša i prijatelji, oduševio brojnu djecu i roditelje.

T.I.

 
04.12.2016.

I ove su godine Velika srca u velikom broju trčala za mališane

32.232 kune za mališane i njihovu bolju budućnost

Ususret božićnim blagdanima, u organizaciji Kluba cestovnog i planinskog trčanja, u Samoboru je 4. prosinca po treći puta održana humanitarna akcija Velika srca trče.

Ovogodišnja akcija srušila je sve rekorde - u četiri sata stazom je protrčalo ukupno 550 trkača, koji su prikupili 17.232 kune. Pretrčane krugove dodatno su sponzorirali i glavni pokrovitelji, Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja, s dodatnih 15.000 kuna. Tako će štićenicima Udruge Nova budućnost ovom akcijom biti donirano ukupno 32.232 kune.

Iako je zaista bilo važno sudjelovati, a ne pobijediti, spomenimo kako su najviše krugova, čak 42, istrčali Neven Čorko i Davor Mataković, dok je samo jedan manje "odradila" Paula Vrdoljak, ukupno 41.

Svi rezultati dostupni su na portalu Stotinke, jednom od sponzora utrke, na www.stotinka.hr.

Trčali su i štićenici Udruge Nova budućnost, koji se najviše raduju ovoj akciji ne samo zbog darova i iznenađenja, već i zbog pozitivne energije i nekoliko stotina srca koja tog dana kucaju za njih.

Uz pomoć zaista brojnih sponzora, koji su navedeni na internet stranici kluba www.kciptsamobor.hr te Facebook stranici Velika srca trče, akcija Velika srca trče pretvorila se u lijepu i veliku predblagdansku priču.

P.A.

 

Kreće akcija Sportsko srce Samobora

Sveti Nikola prigodnim poklonima razveselio 297 mališana

I ove su godine Velika srca u velikom broju trčala za mališane

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002