26.07.2016.

Suzbijanje komaraca u srijedu rano ujutro

Pobrinite se za pčele i zatvorite prozore

Suzbijanje komaraca u srijedu rano ujutro

Na području grada Samobora tvrtka SANVET će u srijedu, 27. srpnja, u ranojutarnjem terminu od 4 do 6 sati obavljati adulticidni tretman suzbijanja komaraca, poznatiji kao zamagljivanje ili zaprašivanje. Tretman se provodi u cilju suzbijanja odraslih jedinki komaraca, a štetan je i za ostale insekte. Stoga se upozoravaju pčelari da na vrijeme uklone košnice s pčelama, dok se građani pozivaju da u razdoblju od 4 do 6 sati zatvore prozore i prekriju bazene. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen za sljedeći dan.

I.H.

 
26.07.2016.

Misna slavlja za blagdan svetih Ane i Joakima

Poruke o vrijednosti obitelji i roditeljstva

Samobor svečanim misnim slavljima obilježava blagdan svetih Ane i Joakima, roditelja blažene Djevice Marije, a brojni vjernici na sam blagdan (26. srpnja) pohode kapelu svete Ane kako bi molili u tom mirnom okruženju ponad samoborskog trga i župne crkve. Svečanu euharistiju u 11 sati predvodio je vlč. Zlatko Koren, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, uz koncelebraciju samoborskog župnika i ostalih svećenika.

U nadahnutoj propovijedi vlč. Koren naglasio je da su nekad ljudi živjeli kraće u ovozemaljskom svijetu, ali su se pripremali za vječnost pa podsjetio na riječi iz oporuke pokojnog kardinala Franje Kuharića, koji je u njoj istaknuo da se baš sada u ovom našem životnom trenutku zapravo ostvaruje i gradi vječnost pa zaključio da je samo to važno. Stoga se Koren zapitao težimo li vječnosti ili smo zarobljeni u stvarnosti koja nam daje samo privid života, ugode i ljepote. Na blagdan roditelja blažene Djevice Marije, Koren je istaknuo i važnost prožimanja različitih generacija u našim obiteljima, jer obitelj je jedina vrijednost nad svim vrijednostima. Naglasio je i nenadomjestivu važnost roditelja u životu djece i obitelji, te zaključio kako je blagdan svetih Ane i Joakima dan zahvale Bogu za taj veledar majčinstva i očinstva.

Podjećamo, tradicionalno Aninsko prošćenje na Anindolu će se održati u nedjelju, 31. srpnja, kada su planirane četiri mise ispred kapele i dvije u župnoj crkvi. Prva misa ispred kapele je u 8 sati, druga u 9, treća u 11, a četvrta u 17 sati. Mise u župnoj crkvi u nedjelju, 31. srpnja, bit će u 8 i 19 sati.

Uz misna slavlja, iznad kapele svete Ane od 12 do 17 sati održava se prošćenje u organizaciji Udruge Etno fletno. Posjetitelji će se moći zabaviti uz bogat glazbeni program, nezaobilaznu ponudu licitara, medenjaka i gvirca te ostalih gastro užitaka.

Pokrovitelj proslave je Grad Samobor, a suorganizator Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

M.Š.

 

Suzbijanje komaraca u srijedu rano ujutro

Misna slavlja za blagdan svetih Ane i Joakima

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002