01.08.2016.

U našem gradu predstavljen program Narodne koalicije

Samobor kao primjer i drugima

U našem gradu predstavljen program Narodne koalicije

Približavanjem prijevremenih parlamentarnih izbora zakazanih 11. rujna pojačavaju se i predizborne aktivnosti. U Samoboru je 1. kolovoza svoj program predstavila Narodna koalicija, a učinili su to čelni ljudi stranaka koalicije – Zoran Milanović (SDP), Krešo Beljak (HSS), Ivan Vrdoljak (HNS) i Silvano Hrelja. Naglasak je bio na mjerama koje se planiraju poduzeti.

Tako je čelnik SDP-a Zoran Milanović istaknuo da su program radili domaći stručnjaci, da on reflektira rad Vlade kojoj je bio na čelu, događanja u zadnjih šest mjeseci te planove do 2020. godine .

- Pred nama je velika odgovornost, moramo jako mudro i oprezno upravljati s javnim financijama, osiguravati rast, ali istovremeno izbjegavati oštre mjere štednje na koje su nas tjerali sve ove godine. Mi smo nizom mjera osigurali gospodarski rast i rast izvoza, rast proizvodnje, veću zaposlenost i manju nezaposlenost. Hrvatska je bolja nego što je bila 2011. godine, u svakom pogledu, našim radom izvukla se iz gospodarske stagnacije i pada - naglasio je Milanović i dodao da nikakvim eksperimentima neće umirovljenicima ugrožavati njihov status i mirovine i da će naći načina osigurati dinamiku, otvorenost i rast uz istovremeno čuvanje prava i statusa umirovljenika, a isto se odnosi i na branitelje.

- Nema novih poreza, ima samo manjih stopa, korak po korak, pametno i odgovorno. Garancija za mlade naš je projekt, za one najmlađe kojima je najteže ući na tržište rada; sustav usavršavanja bez zasnivanja radnog odnosa bio je u početku predmet podsmjeha, a danas to planiramo povećati na 3.000 kuna. Desetci tisuće mladih su na taj način pronašli posao – istaknuo je na predstavljanju programa Zoran Milanović.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak naglasio je kako se program predstavlja u Samoboru kao primjeru jednog od gradova Hrvatske koji je prvi osjetio učinke pozitivnog rada Vlade Zorana Milanovića, a ti su rezultati jasno vidljivi.

- Samobor je grad koji je izašao iz krize, ne samo zahvaljujući rezultatima dobrih mjera lokalne uprave, samoborskih poduzetnika, već posebno zbog mjera prošle Vlade koje su dale konkretne rezultate. Narodna koalicija to nastavlja donositi za našu zemlju. Hrvatska je pred velikim izazovima, nedostaje nam red i stabilnost. Od 11. rujna siguran sam da ćemo živjeti modernu Hrvatsku 21. stoljeća – naglasio je na svom domaćem terenu samoborski gradonačelnik Beljak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istaknuo je važnost nastavka rasta izvoza, industrije, produktivnosti, proizvodnje, zapošljavanja, a kao prioritete naveo povećanje plaća i porast zapošljavanja, zaključivši da Hrvatska mora biti zemlja jednakih šansi za obrazovanje, zapošljavanje, za sigurnost obitelji.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako je program Narodne koalicije nastavak rada iz mandata prošle Vlade, da je temeljen na prikupljenom znanju i iskustvu. Istaknuo je i da će na području mirovinskog i zdravstvenog sustava te socijale nastaviti s mjerama koje su dobro “sjele” građanima, posebno pazeći na prava umirovljenika i socijalnih skupina.

I.H.

Foto: Zvjezdana Sečen

 
01.08.2016.

Poziv vlasnicima objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode

Sedamsto kuna za gnijezdo bijele rode

Poziv vlasnicima objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zagrebačka županija osigurali su i u 2016. godini sredstva za provedbu projekta Zaštita i očuvanje bijele rode u 2016. godini na području Zagrebačke županije. Ovim projektom se vlasnicima/korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje isplaćuje naknada za održavanje krovišta u iznosu od 700 kuna po gnijezdu.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije moli vlasnike/korisnike objekata koji na objektu imaju gnijezdo bijele rode, a do sada nisu sudjelovali u projektu, da do 31. kolovoza 2016. kontaktiraju Javnu ustanovu Zeleni prsten radi prijave gnijezda. Također, za ostvarivanje naknade u projektu potrebno je ispuniti izjavu, koja se može preuzeti na www.priroda-zagrebacka.hr ili direktno kod djelatnika Javne ustanove prilikom terenskog obilaska te od dokumentacije još preslika osobne iskaznice, preslika vlasničkog lista ili drugog dokumenta kojim se dokazuje vlasništvo/korištenje objekta na kojem je gnijezdo bijele rode, kao i preslika broja tekućeg računa (IBAN).

Izjavu i ostalu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu - JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, 151. samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor.

Korisnici koji su do sada sudjelovali u projektu i primali naknadu, a nije bilo izmjene u podacima i dokumentaciji, trebaju do 31. kolovoza 2016. godine na adresu Javne ustanove dostaviti popunjenu izjavu o istinitosti podataka. Za preuzimanje izjave treba kontaktirati Javnu ustanovu ili je preuzeti na www.priroda-zagrebacka.hr.

Za dodatne informacije može se kontaktirati Javna ustanova zeleni prstven Zagrebačke županije na broj 6111-552 ili e-poštu: info@priroda-zagrebacka.hr.

I.H.

 

U našem gradu predstavljen program Narodne koalicije

Poziv vlasnicima objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002