14.10.2016.

Vatrenim spektaklom počeli 3. Samoborski dani vatrometa

Gazde “prašile“, a Makedonci “palili“

Vatrenim spektaklom počeli 3. Samoborski dani vatrometa

Samoborski dani vatrometa u svom trećem izdanju počeli su u petak, 14. listopada, kao još jedna manifestacija kojom Grad Samobor proslavlja svoj dan. Vatrometno druženje ove se godine događa na novoj lokaciji, iza Autobusnog kolodvora, a velik broj posjetitelja dokaz je da je lokacija dobro prihvaćena. Pomogao je tome sigurno i besplatni glazbeni program, prvo uz Samoborsku rock akademiju, a potom uz jedan od ponajboljih tamburaških sastava na domaćoj estradi, Gazde.

Naravno, središnja točka večeri bila je prva prezentacija vatrometnih vještina. Usklađeni sa svojom glazbenom podlogom, nebo nad Samoborom “zapalili“ su gosti iz Makedonije, odnosno tamošnje Ognometike.

Program Samoborskih dana vatrometa nastavlja se u subotu, 15. listopada, a uz obilje ića i pića predviđen je nastup Dražena Zečića od 21 sat, dok se oko 22 sata očekuje predstavljanje austrijskih pyro majstora Jost.

I.H.

 
14.10.2016.

Dječji odjel Gradske knjižnice i samoborska Matica hrvatska pripremili kviz

Učenici odlično poznaju prošlost našeg grada

Odjel za djecu i mlade samoborske Gradske knjižnice u petak, 14. listopada, ugostio je učenike četvrtih razreda samoborskih osnovnih škola koji su sudjelovali na prigodnom kvizu pripremljenom za Dan grada Samobora. Kviz "Koliko poznajem prošlost svoga grada" zajedno su organizirali naši samoborski knjižničari i članovi samoborskog ogranka Matice hrvatske, a pripremila ga je i vodila profesorica povijesti Sandra Sinković.

U kvizu su sudjelovale ekipe - Langovci iz OŠ Milana Langa, Tončeki iz OŠ Bogumila Tonija i Pčelice iz OŠ Samobor. U izjednačenoj troboju u kojem je pokazano briljantnom znanje o Samoboru na kraju su pobijedili Langovci. No, voditeljica kviza, profesorica Sandra Sinković, nagradila je sve učenike poklonima, knjižnica pobjednike besplatnim članarinama, a nije nedostajala ni slatka okrijepa.

I.H.

Foto: Odjel za djecu i mlade GKS

 
14.10.2016.

Potpisan ugovor o sufinanciranju programa Reci NE šundu

Filmskom šundu odlučno "ne"!

Potpisan ugovor o sufinanciranju programa Reci NE šundu

Prvi program koji će se provoditi u samoborskom Centru za mlade, Reci NE šundu, naišao je na pozitivna mišljenja i podršku. Tako je u četvrtak, 13. listopada ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda potpisala ugovor s upraviteljicom Zaklade Hrvatska za djecu Ivanom Kristić Buntić o sufinanciranju navedenog programa koji će se 2017. godine provoditi u Centru za mlade.

Program Reci NE šundu zamišljen je kao ciklus audiovizualne edukacije kroz radionice i prikazivanja nagrađivanih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, koji su kvalitetnija alternativa komercijalnim filmovima i „šundu“ u filmskoj umjetnosti, a kojoj su djeca i mladi posebno izloženi.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Zaklada Hrvatska za djecu prepoznala kvalitetu predloženog programa za Centar za mlade i odabrala u mnoštvu pristiglih prijava naš projekt kao onaj koji žele podržati. Medijsko opismenjivanje je izuzetno važno u današnjem dobu i ovo je naš pokušaj da mladima u Samoboru pomognemo u krstarenju kroz more filmova koje filmska industrija izbaci svake godine, a koji su kroz različite internetske kanale postali dostupni mladima, bez ikakvog kompasa za kvalitetu i poruke koje ti filmovi prenose - rekla je Jelena Vojvoda u povodu potpisivanja ugovora.

I.H.

 

Vatrenim spektaklom počeli 3. Samoborski dani vatrometa

Dječji odjel Gradske knjižnice i samoborska Matica hrvatska pripremili kviz

Potpisan ugovor o sufinanciranju programa Reci NE šundu

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002