05.03.2016.

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Samobor obilježio Međunarodni dan žena

Za ravnopravnost i veću vidljivost

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Samobor obilježio Međunarodni dan žena

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Samobor je u subotu, 5. ožujka, dijeljenjem 500–tinjak sadnica maćuhica, cvijeta koji je simbol slobodnog mišljenja, na glavnom samoborskom trgu i na tržnici u Bregani obilježio Dan žena.

Obzirom da Dan žena nisu samo cvijeće, bombonjere i pokloni, nego je Dan žena i spomen na borbu za rodnu ravnopravnost, radnička i ljudska prava, uz dijeljenje cvijeća članice Foruma žena svoje su sugrađanke i sugrađane ispitivale o sadašnjem položaju žena, o tome kako ga poboljšati, kako olakšati ženama poslovno, javno i političko djelovanje, te kako im osigurati adekvatnu zdravstvenu skrb i obrazovanje.

I žene i anketirani muškarci razočarani su današnjim položajem i vidljivošću žena na istaknutim položajima u poslovnom, političkom i društvenom okruženju, gdje ih je premalo ili ih uopće nema. Svi su jednodušni u tome da njihov položaj u društvu treba popraviti.

Kako ćemo postati ravnopravno društvo s jednakim šansama za sve, ako svi sudionici i sudionice nemaju priliku nastupiti s istih početnih pozicija? Problemi ravnopravnosti i kršenja ljudskih i radničkih prava stalan su problem. Iako ova borba traje već više od sto godina, još uvijek kao da smo na početku.

Z.S.

 
05.03.2016.

Postavljena nova turistička signalizacija za Samobor

Lakše do samoborskih lokaliteta

Postavljena nova turistička signalizacija za Samobor

Krajem veljače postavljene su nove table smeđe turističke signalizacije, kako bi turisti već na autoputu bili usmjereni u Samobor.

Prva tabla nalazi se prije izlaza za Svetu Nedelju, a druga je neposredno nakon velikog graničnog prijelaza.

Novu signalizaciju postavio je Grad Samobor u suradnji s Turističkom zajednicom grada Samobora i tvrtkom Idea Studio, koja je izradila vizual tabli.

Projekt označavanja Grada Samobora turističkom signalizacijom kontinuirano provode Grad Samobor i Turistička zajednica grada Samobora unatrag nekoliko godina, a table su postavljene na značajnijim lokacijama u gradu.

Označavanje će se nastaviti i ubuduće, kako bi se turisti i posjetitelji što bolje snalazili u Samoboru i lakše pronašli sve kulturne, prirodne, povijesne i turističke znamenitosti koje vrijedi posjetiti.

Zagrebačka županija bilježi stalan rast dolazaka turista, a Samobor kao najpopularnije odredište ističe se svojom povijesnom arhitekturom, gastronomijom te bogatom prirodnom i kulturnom baštinom.

P.A.

 

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Samobor obilježio Međunarodni dan žena

Postavljena nova turistička signalizacija za Samobor

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002