10.08.2016.

Otvoren Javni poziv za pomoćnike u nastavi na području Zagrebačke županije

9 pomoćnika u nastavi za Samobor i Sv. Nedelju

Otvoren Javni poziv za pomoćnike u nastavi na području Zagrebačke županije

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, partnerima u projektu Prsten potpore. Projekt Prsten potpore omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Objava Javnog poziva prva je provedbena aktivnost na ovom projektu, a otvoren je do četvrtka, 18. kolovoza. U Samoboru su škole partneri projekta Prsten potpore Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola te Gimnazija A. G. Matoša, a za svaku se traži po jedan pomoćnik u nastavi, dok je u Svetoj Nedelji partner OŠ Sveta Nedelja za koju se traži sedam pomoćnika.

Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada. U nastavnoj 2015./2016. godini projekt je bio financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na Javni poziv mogu se javiti svi zainteresirani pod uvjetom da imaju minimalno srednjoškolsko obrazovanje te da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak. Također, poželjno je da kandidati posjeduju dodatna znanja i vještine poput poznavanja osnovne razine stranog jezika (engleski/njemački jezik), da imaju iskustvo u neposrednom radu s djecom s teškoćama u razvoju ili iskustvo u volontiranju.

Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi bit će pružanje osobne stručne potpore učenicima s teškoćama u razvoju kako bi učenici ravnopravno sudjelovali u svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Također, podrazumijeva se pružanje pomoći u socijalizaciji i savladavanju socijalno-psiholoških prepreka, senzoričkih i arhitektonskih barijera te pomoć učenicima s komunikacijskim teškoćama.

Tekst Javnog poziva, u kojem je naveden popis škola kao i broj traženih pomoćnika u nastavi po školama, može se pronaći na službenim web stranicama Zagrebačke županije kao i na službenim web stranicama škola – partnera u projektu. Obrazac prijave i tražena dokumentacija navedena je posebno na svakoj web stranici škole za tu školu, a u slučaju da su kandidatkinje i kandidati zainteresirani za zaposlenje u više škola, prijavu s traženom dokumentacijom dostavljaju zasebno u svaku školu.

I.H.

 

Otvoren Javni poziv za pomoćnike u nastavi na području Zagrebačke županije

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002