31.03.2016.

Javna rasprava o Prijedlogu Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Starogradska - Vugrinščak

Javno izlaganje Prijedloga Odluke 11. travnja 2016.

Javna rasprava o Prijedlogu Odluke o donošenju Izmjena i dopuna  Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Starogradska - Vugrinščak

Upravni odjel za razvoj grada objavljuje Javnu raspravu o Prijedlogu Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Starogradska - Vugrinščak u Samoboru.

Javna rasprava održat će se u vremenu od 7. do 15. travnja 2016. godine.

Prijedlog Odluke za javnu raspravu bit će u tom vremenu svakog radnog dana od 8 do 16 sati izložen u Gradskoj upravi Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5 u Samoboru.

Javno izlaganje Prijedloga Odluke održat će se u ponedjeljak, 11. travnja 2016. godine, s početkom u 17 sati, u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 5 u Samoboru.

Pozivaju se zainteresirane osobe da sudjeluju u javnoj raspravi i da svoja očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe na Prijedlog Odluke upišu u Knjigu primjedbi na javnom uvidu, u zapisnik na javnom izlaganju ili dostave poštom u razdoblju trajanja javne rasprave, odnosno najkasnije do 15. travnja 2016. godine na adresu nositelja izrade: Upravni odjel za razvoj grada, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor.

P.A.

 
31.03.2016.

Redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Samobor i Sveta Nedelja

Odslušali i pjesmu Yanke de Samobor

Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Samobor i Sveta Nedelja održala je 21. ožujka redovnu godišnju skupštinu. Prije održavanja skupštine odali su počast svojim poginulim sinovima ispred spomenika u Parku domovinske zahvalnosti, gdje su zajedno s gostima uz molitvu zapalili svijeće i pročitali imena poginulih branitelja.

U radnom dijelu skupštine predsjednica Đurđa Purić podnijela je izvješća o radu, financijsko izvješće za 2015., a usvojen je i plan i program rada udruge za 2016. godinu.

Članovi udruge su u 2015. godini sudjelovali na odavanjima počasti prigodom državnih blagdana u Parku domovinske zahvalnosti, kulturnim događanjima, djelovali u Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata, organizirali 10 svečanih sv. misa za poginule branitelje, sudjelovali na komemoraciji poginulim braniteljima na Trokutu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Obišli su i prvu crtu bojišnice u programu "Putevima naših sinova", posjetili Karlovac gdje su ih ugostili u gradskoj vijećnici te su odali počast poginulim braniteljima kod spomenika i obišli grad i okolicu.

U ime Grada Svete Nedelje pristutne je pozdravio zamjenik gradonačenika Ivica Pavlić, u ime Grada Samobora pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a ispred Koordinacije udruga Damir Haberle.

Ranka Novosel upoznala je sve goste s pjesmom samoborske iseljenice u Francuskoj Janke Štahan, odnosno Yanke de Samobor, objavljene u Parizu ratnih devedestih godina.

Skupštini su se odazvali i gosti iz drugih samoborskih udruga: Josip Leopold, predsjednik Udruge Hrvatski domobran ogranak Samobor, Marijan Habljak, predsjednik Udruge HVDIRA Samobor i Sveta Nedelja, Rudolf Jedvaj, predsjednik Udruge branitelja 151. samoborske brigade i Elio Krivičić, predstavnik Policijske postaje Samobor.

Đ.P.

 

Javna rasprava o Prijedlogu Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Starogradska - Vugrinščak

Redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Samobor i Sveta Nedelja

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002