19.06.2016.

Oskar znanja učeniku OŠ Milana Langa

Priznanje i Janu Tominiću

Oskar znanja učeniku OŠ Milana Langa

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija nagradili su Oskarom znanja pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja u znanju. Svečanost je održana 16. lipnja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje su dodijeljena najznačajnija priznanja u obrazovanju, kojim se već 12 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Oskari znanja nagrada su i priznanje učenicima koji znanjem, kreativnošću, željom za učenjem i beskrajnim trudom postižu najbolje rezultate.

Jedan od dobitnika je i mladi saksofonist Jan Tominić, učenik 6.b razreda OŠ Milana Langa, koji je osvojio 1. nagradu na 54. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa i bio je ovogodišnji apsolutni pobjednik cjelokupnog natjecanja, s osvojenih maksimalnih 100 bodova.

I.M.

 
19.06.2016.

Nastavak suradnje OŠ Milana Langa i OŠ Martina Krpana iz Ljubljane

Književnost ne poznaje granice ni meje

Nastavak suradnje OŠ Milana Langa i OŠ Martina Krpana iz Ljubljane

OŠ Milana Langa iz Bregane uključila se u projekt Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja, s OŠ Martina Krpana iz Ljubljane, s kojom su surađivali otprije u projektu Comenius.

U školi su se čitale knjige slovenskih pisaca Tone Seliškara - Družina Sinjega galeba (učiteljica Ivana Smolej Kolarek u svojem 4.c razredu) te Totalno ozbiljno savršen slovenske spisateljice Dese Muck (učiteljica hrvatskog jezika Valentina Mahović u literarnoj grupi učenika 5. i 6. razreda).

Učenici su sudjelovali i u literarnim natječajima: pisanje teksta za slikovnicu Dugokraki žabac/Dolgokraki žabec (učiteljica 4.a Ivona Injić s učenicima te učiteljica Josipa Tandarić s učenicima u produženom boravku napisali su tekst za spomenutu slikovnicu). Osim toga je učenica 8.c Eva Magdić Govedarica na knjižničarkin poticaj napisala sastavak Zvjezdani bljesak, na temu Otroci sveta.

Prvi susret učenika OŠ Milana Langa s učenicima OŠ Martina Krpana bio je 9. lipnja u Ljubljani. Dvanaestero učenika četvrtog razreda dramatiziralo je Družinu Sinjega galeba, dok je jedanaest učenika literarne grupe napravilo prezentaciju pročitanog djela Totalno ozbiljno savršen, sa stripom i kvizom, te se tako predstavilo slovenskim domaćinima.

Za učenike iz Bregane škola domaćin pripremila je dramski izraz Ele Peroci: Moj suncobran može postati balon, uz niz zajedničkih aktivnosti (crtanje stripa, zajedničkih sportskih igara te na kraju razgled Ljubljane u pratnji učenika turističkih vodiča, što im je i izborni predmet).

Valja spomenuti izuzetno gostoljubiv doček domaćina našim učenicima i učiteljicama (Valentini Mahović i Ivani Smolej Kolarek, ravnatelju Igoru Matijašiću i knjižničarki Dubravki Mataušić).

Sljedeći hrvatsko-slovenski susret bit će u novoj školskoj godini, ovaj puta u Bregani.

Dubravka Mataušić

 

Oskar znanja učeniku OŠ Milana Langa

Nastavak suradnje OŠ Milana Langa i OŠ Martina Krpana iz Ljubljane

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002