16.05.2016.

Sutra je norijada

Vozači, pazite na sebe i na njih

Sutra je norijada

Sutra, 17. svibnja, zadnji je dan škole za samoborske srednjoškolce. I ove godine Norijada će se održati na prostoru bivše vojarne, u organizaciji Kluba učenika i studenata Grada Samobora.

Maturanti kreću iz srednjih škola u 10,30, a na putu prema vojarni zastat će i na glavnom gradskom trgu.

Stoga molimo vozače za strpljenje i razumijevanje te pojačan oprez zbog mogućih kraćih zastoja u prometu između 10,30 i 12 sati.

P.A.

 
16.05.2016.

15. Olimpijski festival dječjih vrtića

"I ja ću biti olimpijac"

15. Olimpijski festival dječjih vrtića

Samoborski športski savez i Udruga Sportići u ovoj će godini organizirati u suradnji s dječjim vrtićima Samobora i Svete Nedelje 15. Olimpijski festival dječjih vrtića, koji će se održati u srijedu, 18. svibnja od 10 do 12 sati na stadionu Nogometnog kluba Samobor.

Cilj projekta je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. Olimpijski festival dječjih vrtića organizira se na području Republike Hrvatske i održava se svake godine u svibnju. Znak Olimpijskog festivala dječjih vrtića su stilizirani olimpijski krugovi. Slogan Olimpijskog festivala dječjih vrtića glasi "I ja ću biti olimpijac".

Cilj olimpijskog festivala dječjih vrtića jest upućivanje djeteta u sport i razvijanje sportskih sklonosti, utjecati na razvoj njegove kreativnosti i samoinicijative u ranim godinama života.

U priredbi će sudjelovati svi dječji vrtići Samobora: DV Grigor Vitez, DV Izvor, DV Osmijeh, DV Obzori, DV Potočić iz Rakovog Potoka, DV Neven, kao i DV Slavuj iz Svete Nedelje.

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će oko 270-ero djece s voditeljima i trenerima.

Djeca će isprobati razne sportske aktivnosti i uživati u ovom festivalu sporta. Svako dijete će dobiti majicu i kapu HOO-a "I ja ću biti olimpijac" te medalju, a svi dječji vrtići pehar za sudjelovanje.

M.R.

 
16.05.2016.

Forum žena samoborskog SDP-a posjetom Mikrodomu obilježio Međunarodni dan obitelji

Uz pjesmu i štrudle uljepšali im dan

Forum žena samoborskog SDP-a posjetom Mikrodomu obilježio Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji 15. svibnja proglasili su Ujedinjeni narodi svojom rezolucijom 1993. godine. Prvi puta se taj dan obilježio 15. svibnja 1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece".

U vremenu kada se ljudi, zbog brige za vlastitu egzistenciju i opterećeni nesigurnošću, sve manje odlučuju na zasnivanje obitelji i sve teže održavaju zdrave obiteljske i međuljudske odnose, postajemo svjesni da društvo nije učinilo puno za obitelj te najslabiji pripadnici obitelji, stariji, nemoćni, bolesni i djeca trpe.

Već tradicionalno, članice Foruma žena SDP-a Samobor povodom tog su dana posjetile Mikrodom Crvenog križa, gdje su se družile sa štićenicama uz domaće štrudle, razgovor, pjesmu i smijeh.

Bake se uvijek razvesele dolasku u njihov dom, vole kad ih se sjeti i kakav darak donese. No, najviše vole toplu ljudsku riječ, jer su većinom nepokretne ili polupokretne pa ne mogu daleko od Mikrodoma, a kako nas ni vrijeme baš nije poslužilo, ne mogu ni van na zrak, pa im svaki posjet dobro dođe.

Pjesme, recitacije, prepričavanje životnih zgoda i nezgoda, priče o životu na Žumberku, Samoboru i okolici su ispunile vrijeme koje je proletjelo u zajedničkom druženju.

Bake su vrlo druželjubive pa ako imate višak vremena svratite u Mikrodom, razveselit ćete ih i uljepšati im dane.

Z.S.

 

Sutra je norijada

15. Olimpijski festival dječjih vrtića

Forum žena samoborskog SDP-a posjetom Mikrodomu obilježio Međunarodni dan obitelji

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002