15.06.2016.

Izletište Pavlin na Vrhovčaku obogaćeno dodatnim sadržajima

Duboko i visoko nad Samoborom

S koliko želje, volje, ali i uspjeha, pristupaju svojim vizijama oplemenjivanja sadržaja u Izletištu Pavlin na Vrhovčaku, govori i posljednja aktivnost vlasnika ovog poznatog izletišta. Naime, tamo je, na gotovo najvišoj točki Samobora, u upotrebu stavljen bazen s grijanom toplom vodom. Nakon bermeta, priznatih vina, isključivo domaćih gastronomskih delicija, smještajnih kapaciteta u apartmanima i sobama, sada je tu i bazen, koji će služiti prvensteno gostima u smještaju, ali i ostalima.

- Uložili smo gotovo 20.000 EUR-a u ovaj novi sadržaj. Bazen ima kapacitet za 10 osoba, koje mogu uživati u kupanju ili pak sunčanju na predviđenom prostoru oko bazena. Ugrađena oprema je najnovije tehnološko rješenje pa je tako voda stalne temperature i odgovara mikroklimi na Vrhovčaku. Dakle, voda je topla i ugodna za kupanje. Vjerujem da će naši gosti biti zadovoljni, jer prva iskustva su pozitivna - govori vlasnik Drago Koletić.

Ni to nije sve. Pred završetkom su radovi na proširenju podruma s kušaonicom vina i bermeta.

- To već i sada imamo, ali smo bili nekako skučeni. Širimo i taj sadržaj. Nije lako, ali idemo naprijed - s ponosom ističe Koletić.

Ova dodatna ponuda sigurno predstavlja novi iskorak za vlasnike i goste Izletišta Pavlin, koja će, uz ostale destinacije na području Samobora, još više njih privući na Vrhovčak.

F.S.G.

 
15.06.2016.

Volonterski centar "Kad bi svi..." predstavio svoj rad

Uključite se i vi!

Volonterski centar

Prije tri godine u Samoboru je osnovana neprofitna nevladina udruga volontera "Kad bi svi...", s ciljem da pomogne različitim ugroženim društvenim skupinama, ponajprije djeci. Osnovale su ju tri mlade entuzijastice – Vesna Jelinčić i Irena Brajević (treća osnivačica Maja Kalaica nije na predavanju bila prisutna), a udruga je nakon dvije godine prerasla u istoimeni volonterski centar.

Rad centra su u utorak, 14. lipnja, u Galeriji Prica predstavile volonterke Vesna Jelinčić, Irena Brajević i Nina Savić Cipek. Njihova izlaganja pratili su članovi centra, ali i desetak naših sugrađana koji su došli čuti na koji način se mogu uključiti u volontiranje.

Članovi centra pomažu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi održavanjem besplatnih instrukcija, rade s njima na školskim zadacima iz svih nastavnih predmeta, organiziraju edukativna druženja putem kreativnih radionica te pružaju emocionalnu i psihološku potporu djeci žrtvama obiteljskog nasilja, sve u suradnji s ustanovama socijalne skrbi.

Obzirom na stanje u našem društvu, nedostatak novca, a time i mogućnosti pružanja bolje skrbi za najugroženije skupine društva od strane države i lokalnih zajednica, volonteri su nam itekako potrebni.

O tome kako se uključiti u rad centra možete saznati više na www.kad-bi-svi.hr.

M.K.

 

Izletište Pavlin na Vrhovčaku obogaćeno dodatnim sadržajima

Volonterski centar "Kad bi svi..." predstavio svoj rad

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002