29.12.2016.

Samoborski sportski savez usvojio plan za 2017. godinu

Za samoborski sport 5,8 milijuna kuna

Samoborski sportski savez usvojio plan za 2017. godinu

Zadovoljni 2016. godinom i s pozitivnim pogledom na 2017. godinu bio bi najkraći zaključak završne sjednice Skupštine Samoborskog športskog saveza. Predstavnici 31 od 36 članica okupili su se u četvrtak, 29. prosinca u prostorijama Sportske dvorane Samobor i jednoglasno, bez rasprave prihvatili sve što je bilo na dnevnom redu, uključujući dopunu ovogodišnjeg programa te financijski plan za dolazeću godinu.

Tako će u 2017. godini samoborskom sportu biti na raspolaganju 5,8 milijuna kuna. Najveći dio tog iznosa namjenjen je za potrebe financiranja troškova treninga i natjecanja samoborskih sportaša, ukupno nešto više od 3,9 milijuna kuna koje će koristiti ukupno trideset osam sportskih klubova na temelju Programa javnih potreba sporta Grada Samobora.

Prema navedenom u programskim materijalima Samoborski sportski savez, uz svoje redovne aktivnosti, bit će u 2017. godini nešto aktivniji u promidžbenim i izdavačkim djelatnostima. Nastavit će se s organizacijom i poticanjem sportskih priredbi i natjecanjima koja svojom tradicijom i značajem to zaslužuju, organizirati uslugu liječničkog pregleda sportaša, pratiti specifične i razvojne sportske programe, organizacijski i materijalno pratiti i poticati učenički sport, te poticati sportsku rekreaciju. Tako će se nastaviti s programima Šport za sve i Škola klizanja za predškolski uzrast, ali i pokrenuti Samobor Sport Festival – festival sporta i rekreacije namijenjen svim građanima Samobora. Nastavlja se i program skrbi o perspektivnim sportašima te pomoć pri usavršavanju stručnih kadrova u sportu, a određen broj kvalitetnih i vrhunskih sportaša I. kategorije podržavat će se kroz program sportskih centara.

Skupština je jednoglasno prihvatila i Kategorizaciju sportskih grana Samoborskog športskog saveza za razdoblje od 2017. do 2019. godine te prihvatila izmjene i dopune ovogodišnjeg Programa javnih potreba u sportu koje su doživjele svojevrsni tehnički rebalans, između ostalih i zbog dodatnih sredstava iz gradskog proračuna. Tako je financijska 2016. završena sa 5,6 milijuna sportskih kuna, umjesto početno planiranih 5,5 milijuna. Na Skupštini je odlučeno i da se Tenis klub Stars isključi iz Programa javnih potreba u sportu zbog manjka aktivnosti.

Predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić istaknuo je na kraju kako Savez i Grad rade kvalitetne iskorake te da im se u tome od nedavno priključuje i Turistička zajednica. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat naglasio je da je za sport u 2017. godini osigurano 585 tisuća kuna više iz gradskog proračuna što, s tih 5,8 milijuna kuna i još 1,5 milijuna za ustanovu Športski objekti, Samobor svrstava u vrh po izdvajanju za sport po glavi stanovnika u Zagrebačkoj županiji. Podsjetio je i da je ove godine napravljena nova sportska dvorana kod OŠ Samobor, a na kraju je čestitao svim samoborskim sportašima na ostvarenim rezultatima te zahvalio sportskim djelatnicima na njihovom trudu te roditeljima sportaša na njihovom odricanju.

I.H.

 
29.12.2016.

Za samoborske školarce počeo je Zimski sportko

Sportko za aktivne zimske praznike

Zimske školske praznike u Samoboru i ovaj put će pratiti Zimski sportko (nekad poznat kao Odmorko). U organizaciji Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje sportski programi za učenike trajat će sve do 13. siječnja.

Već je otvoreno gradsko klizalište na prostoru nekadašnje vojarne gdje je klizanje za školarce svakim radnim danom besplatno između 13 i 14:30 sati. Počeo je i nogometni turnir za osnovne i srednje škole pa tako osnovci svoje utakmice igraju u dvorani OŠ Bogumila Tonija do kraja ove godine, a srednjoškolci u Sportskoj dvorani Samobor.

Od 3. siječnja, počinje odbojkaški turnir za mješovite osnovnoškolske ekipe u OŠ Bogumila Tonija u terminima između 8 i 14 sati. Aktivno će biti i u dvorani OŠ Milana Langa u Bregani gdje će se 5. siječnja održati natjecanje u badmintonu u terminu između 9 i 13 sati.

Također, za sve srednjoškolce 3. i 4. siječnja od 9 do 12 sati bit će otvorena vrata Sportske dvorane Samobor za različite sportske aktivnosti, a 4. siječnja svoja vrata otvara i dvorana OŠ Mihalea Šiloboda od 8 do 13 sati te dvorana OŠ Sveta Nedelja. Osim toga, srednjoškolci su do 13. siječnja dobrodošli i u Fitnes klub Samobor, a za sve navedene sportske aktivnosti osiguran je stručni nadzor. Naravno, više detalja može se naći na web stranicama Školskog sportskog saveza Samobora i Svete Nedelje.

I.H.

 
29.12.2016.

Centar za mlade na prostoru bivše vojarne uskoro otvara svoja vrata

Fokus grupe već predlažu programe za mlade

Centar za mlade na prostoru bivše vojarne uskoro otvara svoja vrata

S približavanjem roka otvorenja Centra za mlade na prostoru bivše vojarne, radovi na njemu ulaze u završnu fazu. Prema informacijama iz gradskih službi Centar počinje s radom početkom slijedeće godine pa bi nakon dugo čekanja, mladi u Samoboru napokon dobili prostor za svoje potrebe.

Građevinski radovi privode se kraju, a u tijeku je završno oblaganje podova i čišćenje unutrašnjosti objekta. Po završetku „grubih“ radova, slijedi postavljanje opreme potrebne za izvođenje programa, rasvjete, scenske rasvjete i video nadzora.

Paralelno s izvođenjem radova, provode se fokus grupe s mladima koji daju svoje prijedloge za programe koji će se u Centru odvijati. Centar za mlade zamišljen je kao javno dostupan prostor svim mladim osobama bez ograničenja i naknade čija je svrha kvalitetna organizacija slobodnog vremena, prevencija različitih oblika štetnog ponašanja, učenje, informiranje i priprema za tržište rada, kažu u Gradu.

Inače, u sklopu Centra za mlade postavljeno je i klizalište, koje je već u ovoj sezoni započelo s radom, a svakoga dana okuplja sve veći broj građana, a osobito djece. Klizalište je otvoreno svakog dana od 9 do 22:30 sati, sve do 15. Veljače, a detaljni raspored korištenja klizališta dostupan je na: www.sportski-objekti-samobor.hr.

I.H.

 
29.12.2016.

U OŠ Milana Langa stigla je i jedna neočekivana čestitka

Luko Paljetak čestita i u stihu

U OŠ Milana Langa stigla je i jedna neočekivana čestitka

Učenike OŠ Milana Langa iz Bregane u ove je blagdanske dane iznenadila i jedna neobična čestitka. Nju potpisuje, ni manje ni više, nego poznati književnik Luko Paljetak. Naime, učenici 3. b razreda razrednice Zvjezdane Malović čitali su njegovu knjigu Miševi i mačke naglavačke pa mu uputili svoje impresije. Na veliko iznenađenje, stigao im je i odgovor poznatog pisca.

- Dragi prijatelji iz OŠ Milana Langa u Bregani, primio sam vaša pisma i sva su mi draga. Posebno me raduje što vam se sviđaju moji miševi i mačke i super mi je što su vam super. Svima vama želim lijepe božićne blagdane, sa snijegom ili bez njega, važno je da svi budete radosni, u društvu onih koji vas najviše vole i koje vi volite. Želim vam sretnu 2017. punu petica, a i četvorke nisu loše, zar, ne? – napisao je Luko Paljetak, a svojoj poruci pridodao je u i jednu pjesmu:

Jedna je mačka u jednom danu

iz Dubrovnika u Breganu

došla i stala ispred škole.

Rekla je: "Ovdje svi me vole,

ovdje ću ostati

i učenica postati,

a radost će mi biti viša,

nađem li tu i kojeg miša.

Reći ću mu: 'Gospodine,

evo nam Nove godine;

srce mi silno lupa,

proslavimo je skupa!"

I.M.

 
29.12.2016.

Nova prometna mreža na Gmajni

Nakon vodovoda i kanalizacije na redu su ceste

Nova prometna mreža na Gmajni

Grad Samobor krenuo je u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni, a s ciljem daljnjeg razvoja gradskog područja, javljaju iz gradskih službi. Radovi su uključivali izgradnju vodovoda i kanalizacije te izgradnju prometnica. Radove vrijedne više od 3 milijuna kuna izvela je tvrtka Soldo d.o.o. iz Zagreba, a prometnice će biti asfaltirane i u potpunosti dovršene kad se izvedu svi potrebni priključci.

U Gradu smatraju kako će se uređenjem prometne mreže dati dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne. Sve informacije o prodaji zemljišta u vlasništvu Grada, zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za razvoj Grada Samobora.

I.H.

 

Samoborski sportski savez usvojio plan za 2017. godinu

Za samoborske školarce počeo je Zimski sportko

Centar za mlade na prostoru bivše vojarne uskoro otvara svoja vrata

U OŠ Milana Langa stigla je i jedna neočekivana čestitka

Nova prometna mreža na Gmajni

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002