23.10.2016.

Delegacija crkvenih predstavnika u Bregani najavila odigravanje Katoličke malonogometne lige

Uz božju pomoć do gola ili bar do penala

Delegacija crkvenih predstavnika u Bregani najavila odigravanje Katoličke malonogometne lige

22. listopada Breganu je pohodila delegacija crkvenih predstavnika kako bi najavila odigravanje Katoličke malonogometne lige na novom školskom igralištu. Župnik Mladen Sinković blagoslovio je igralište, a potom je odigrano nekoliko utakmica spomenute lige. Budući da su susreti igrani u večernjem terminu, nakon dugo vremena u Bregani su upaljeni reflektori.

Spomenimo još i to da je igralište proteklih dana neprestano "u funkciji", a velik broj učenika, roditelja s djecom i ostalih sportskih zaljubljenika uživa u svim pogodnostima koje novo igralište nudi. Čini se da je obnova školskog igrališta, baš kao što je i priželjkivano, bila pun pogodak.

I.M.

 
23.10.2016.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica od Grada Samobora dobilo novo vozilo

Lijep poklon za 60 godina rada

Samoborski su vatrogasci od subote, 22. listopada, bogatiji za još jedno vozilo. Radi se o Renaultu trafic za prijevoz 9 osoba, modificiranom za vatrogasne potrebe, čiju je kupnju u potpunosti financirao Grad Samobor, a u sklopu proslave 60 godina rada DVD-a Bobovica. Vozilo, ukupne vrijednosti 224.061 kunu, ima pojačanu šasiju i nosivost, pojačani akumulator, ugrađen sustav za stabilizaciju prilikom vuče prikolice, sustav za nadzor pogona kod proklizavanja u zavojima i kod kretanja na uzbrdici te svjetlosnu signalizaciju integriranu u kućišta zadnjih svjetala, s razglasom.

Na prigodnoj svečanosti, održanoj kod vatrogasnog doma, ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Bobovica Zdenku Jednaru predao je zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec. Pohvalivši rad DVD-a i zahvalivši na dosadašnjem radu, posebno je istaknuo važnost prenošenja vatrogasnih vještina i znanja na najmlađe, kojih se i ovaj puta, uz odrasle članove društva, okupio velik broj.

Vozilo je blagoslovio župni vikar vlč. Josip Čulig, a po primopredaji vozila prigodne su zahvalnice dodijeljene svima zaslužnima za ostvarenje ovog dugogodišnjeg sna bobovičkih vatrogasaca. Između ostalih, primili su ih zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica, zapovjednik JVP-a Samobor Mladen Žitković, pročelnik Željko Radovanić, viši savjetnik Krunoslav Znika i predstavnici samoborskog predstavništva Renaulta, Auto centra Vasilj.

Nakon svečanosti priređen je domjenak za sve prisutne uz glazbu i nezaobilaznu kotlovinu, u kojoj su vatrogasci iz Bobovice ponajbolji samoborski meštri, što su dokazali i na nedavno održanim Danima samoborske kotlovine, gdje su, u žestokoj konkurenciji, pobijedili.

Robert Škiljan

 

Delegacija crkvenih predstavnika u Bregani najavila odigravanje Katoličke malonogometne lige

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica od Grada Samobora dobilo novo vozilo

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002