27.09.2016.

Gradski čelnici nagradili judašice Profectusa Helenu i Luciju Katarinu Vuković

Još tri europske medalje u Samoboru

Gradski čelnici nagradili judašice Profectusa Helenu i Luciju Katarinu Vuković

Nove tri medalje s europskih natjecanja svojem klubu i Gradu Samoboru priskrbile su judašice Judo kluba Profectus Helena i Lucija Katarina Vuković. Helena je na Europskom prvenstvu za kadete i kadetkinje u Finskoj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji kao članica hrvatske reprezentacije osvojila dvije bronce, a Lucija Katarina se s istom medaljom vratila s Europskog prvenstva za juniorke i juniore iz španjolske Malage.

Mlade sportašice, njihovog trenera Matiju Frlića i vodstvo kluba pozvali su naši gradski čelnici u utorak, 27. rujna, u gradsku vijećnicu, kako bi im i osobno čestitali na uspjehu te ih prigodno nagradili. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasio je kako svojim sportskim rezultatima puno doprinose promociji svojega grada, ujedno su i uzor ostalim mladima, a prigodne želje za nastavak uspješne sportske karijere uputili su im pročelnik Juro Horvat i tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.

Predsjednik kluba Damir Frlić zahvalio je Gradu Samoboru, a posebice Samoborskom športskom savezu i tajnici Marijani Radek na svesrdnoj pomoći u razvoju njihovog kluba, koji je u kratkom vremenu dospio među 5 najboljih judo klubova u Hrvatskoj, donio 8 europskih medalja u Samobor, a prve bodove prikuplja već i u svjetskoj konkurenciji.

M.K.

 
27.09.2016.

U Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani djeca uživala u JUMICAR-u

Položili ispit i dobili "dozvole"

Najmlađi samoborski osnovnoškolci i ove su godine učili o prometnoj kulturi kroz program JUMICAR. JUMICAR se već niz godina provodi u većini europskih zemalja, a već 4 godine prisutan je i u Hrvatskoj. Tako su u utorak, 27. rujna u prijepodnevnim satima, o osnovnim i važnim prometnim pravilima učili đaci OŠ Milana Langa u Bregani, koji su ugostili i svoje prijatelje iz OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okućem.

Nakon multimedijskog predavanja u učionici, na prigodnom poligonu napravljenom na sportskim terenima pokraj škole i praktično su pokazali svoje znanje kroz samostalnu vožnju malim automobilima, uz nadzor pravih prometnih policajaca.

Na poligonu su bili i članovi DVD-a Bregana, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i Crvenog križa, koji su učenicima zorno prikazali kako djeluju u slučaju nesreće ili nekog drugog problema koji može nastati u prometu.

Vožnja je protekla u veselom raspoloženju, nesreća nije bilo, a za naučena i savladana prometna pravila i pravilno ponašanje u vožnji učenicima je "vozačke dozvole" nakon položenog ispita, u nazočnosti ravnatelja Igora Matijašića i Gorana Lesjaka te ravnateljice samoborskog Crvenog križa Barbare Kos, uručio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

JUMICAR se 29. rujna seli u OŠ Samobor, koja će ugostiti učenike OŠ Rude.

M.K.

 

Gradski čelnici nagradili judašice Profectusa Helenu i Luciju Katarinu Vuković

U Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani djeca uživala u JUMICAR-u

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002