16.07.2016.

Osnovana gradska organizacija stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez

Mladi i ambiciozni koji žele boljitak Hrvatske

Osnovana gradska organizacija stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez

Samobor je bogatiji za novu političku stranku na svom području, budući da je 16. srpnja osnovana gradska organizacija stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez. Na osnivačkoj skupštini održanoj u Smooth caffe baru za prvog predsjednika gradske organizacije za Grad Samobor izabran je Ante Vedran Ćorić, za njegova zamjenika Leo Martinović, za potpredsjednike Goran Gluhak i Miladin Vučenović, dok će tajnik biti Ante Gašpar. Uz njih, za članove odbora gradske organizacije još su izabrani Jela Validžić, Danijel Horvatić i Željko Birin.

Novoizabrani predsjednik samoborske organicije Ante Vedran Ćorić zahvalio je na dolasku u Samobor vodstvu stranke, članovima na povjerenju te obećao da će se truditi odgovorno obavljati svoju zadaću. Na izboru je zahvalio i njegov zamjenik Leo Martinović, koji je u kratkom predstavljanju rekao i kako mu je cilj angažirati mlade da u svom okruženju, i lokalno i šire, rade za boljitak Hrvatske, umjesto da odlaze u inozemstvo.

Osnivačkoj skupštini samoborske organicije stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez nazočili su predsjednik stranke Ivo Josipović i glavni tajnik Mislav Žagar. U pozdravnom govoru Ivo Josipović izrekao je zadovoljstvo što će organizaciju činiti mladi ambiciozni ljudi koji žele pridonijeti da i Samobor i Hrvatska budu uspješniji i moderniji, a uvjeren je da će organizacija već na sljedećim lokalnim izborima istaknuti svoje kandidate za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća. Istaknuo je kako je glavna strategija stranke orijentirana na lokalne izbore. Sudjelovat će i na predstojećim parlamentarnim izborima, a Josipović je najavio razgovore o suradnji s nekoliko bliskih stranaka.

M. Šipuš

Foto: vodstvo stranke i samoborske organizacije - Leo Martinović, Ivo Josipović, Ante Vedran Ćorić i Mislav Žagar.

 
16.07.2016.

Susret povijesnih postrojbi u Karlovcu

U mimohodu su ponosno bili i Žumberački uskoci

Susret povijesnih postrojbi u Karlovcu

U povodu 437. rođendana Grada Karlovaca, 20. godišnjice od obnavljanja povijesne postrojbe Karlovačke građanske garde, u Karlovcu je 12. i 13. srpnja ove godine održano predivno događanje tijekom 20. susreta povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, a pod počasnim pokroviteljstvom presjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Karlovaca i Karlovačke građanske garde.

U utorak, 12. srpnja, u Gradskom kazalištu Zorin dom promovirana je fotomografije Karlovačke građanske garde, čemu su nazočili karlovački gradonačelnik Damir Jelić i drugi uvaženi gosti. Idućeg dana održavao se podulji program, koji je započeo polaganjem vijenaca hrvatskim braniteljima i svetom misom. U večernjim satima prestavljale su se povijesne postrojbe u mimohodu ulicama Karlovca, uz večernji rođendanski bal i koncert. Na svečanosti u Karlovcu nazočili su i Žumberački uskoci u nošnjama - Željko Bastašić, Milan Delivuk, Ilija Crljenica i Janko Jelenić.

I.H.

 

Osnovana gradska organizacija stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez

Susret povijesnih postrojbi u Karlovcu

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002