24.05.2016.

Zagrebačka županija podupire rekonstrukciju javnih objekata

2 milijuna kuna za bolju energetsku učinkovitost

Zagrebačka županija podupire rekonstrukciju javnih objekata

Zagrebačka županija temeljem javnog poziva dodijelit će 2 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstva gradovima i općinama na svom području za poticanje rekonstrukcije postojećih objekata javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti.

Projekt se provodi u sklopu strategije povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u gradovima i općinama Zagrebačke županije u cilju očuvanja okoliša i smanjenja potrošnje fosilnih goriva.

Zgrade javne namjene u smislu ovog poziva su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi: zgrade državnih upravnih i drugih tijela, tijela lokalne i regionalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrade za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da se jave na natječaj najkasnije do 1. prosinca 2016. godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-476 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, uz naznaku "Poticanje EnU u JLS – NE OTVARAJ" ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

M.B.

 
24.05.2016.

Predstavljena dječja kuharica Za prste polizati

Kako jesti zdravo i fino

Predstavljena dječja kuharica Za prste polizati

Na Dječjem odjelu samoborske Gradske knjižnice 22. je svibnja predstavljena dječja kuharica Za prste polizati, autorice Snježane Krpes.

Kako bi se i sami uvjerili da zdrava jela mogu biti i fina, učenici OŠ Bogumila Tonija sudjelovali su u pripremi zdravih sendviča i koktela, u kojima su koristili svježe i zanimljive namirnice.

Samoborski učenici pokazali su zavidnu razinu znanja o zdravoj prehrani, a većina njih već je i kušala namirnice poput klica, slanutka, sezama i rižinog mlijeka.

Sendviči koje su sami napravili bili su osobito ukusni, a u njima su uživale i knjižničarke, njihova učiteljica te gošće iz Saveza društva Naša djeca iz Zaboka.

Program su organizirali samoborski Koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece", Gradska knjižnica Samobor, Savez DND-a Hrvatske i Društvo Naša djeca Zabok.

P.A.

 

Zagrebačka županija podupire rekonstrukciju javnih objekata

Predstavljena dječja kuharica Za prste polizati

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002