12.06.2016.

Veliko slavlje u Parizu

I Samoborci uživali u pobjedi nad Turskom

Veliko slavlje u Parizu

Europsko prvenstvo je počelo, a prvu je utakmicu odigrala i naša reprezentacija.

U vrlo dobroj predstavi "razmontirali" smo Turke, a velikoj utakmici i slavlju prisustvovali su i brojni Samoborci.

Počelo je dobro, a za nadati se je da naše sugrađane u gradu nećemo sretati već za desetak dana, već tek negdje polovicom srpnja.

S.S.

 
12.06.2016.

Defying Gravity Festival u Samoboru

Gravitacija više nije problem!

Defying Gravity Festival u Samoboru

Na svakojakim čudnim napravama, poligonima, spravama za penjanje, uz igru i natjecanje za lijepe nagrade, mladi Samoborci i svi oni koji su usavršili svoje vještine prkošenja gravitaciji na dva ili više kotača ili pak samo svojim tijelom, mogli su u subotu, 11. lipnja, na Trgu Matice hrvatske sudjelovati na 5. Defying Gravity Festivalu u Samoboru.

U prijepodnevnim satima najmlađi su učili na edukativnom poligonu, a kasnije su svi mogli, uz stručno vodstvo, naučiti penjati se po umjetnoj stijeni, isprobati slackline ili pak samo uživati u badmintonu ili bacanju frizbija.

Poslijepodne je bilo predviđeno za brejkere, parkurovce, egzibicioniste na Red Bullovoj rampi, vozače flatlanda, bunny skakače i sve ostale artiste koji su htjeli pokazati što sve znaju i mogu.

Veselja i zabave za publiku nije nedostajalo, a sve više natjecatelja i mladih, nadamo se, neće ubuduće prkositi samo gravitaciji.

M.K.

 
12.06.2016.

2. Samoborski ljetni karneval Folklornog ansambla Mladost

Fašnički povrački idu dalje

Ustoličenjem kraljice, koja je u subotu, 11. lipnja, u pratnji svojih podanika na tragljama stigla na glavni samoborski trg, počeo je 2. Samoborski ljetni karneval, odnosno Fašnički povrački, manifestacija koju su prošle godine osmislili članovi Folklornog ansambla Mladost po uzoru na slične ljetne karnevale koji se održavaju i u drugim gradovima širom Hrvatske.

Nakon skromnih početaka, ove godine domaćinima su u goste stigle maskirane grupe iz Prepuštovca, Brdovca, Rijeke i slovenskog Šoštanja, koje su se uz pjesmu i ples predstavile posjetiteljima te pozivale Samoborce da im dođu u goste na slična i druga događanja koja oni organiziraju u svojim mjestima.

Fašničke povračke otvorili su plesači i svirači FA Mladost svojom "školom polke i drmeša", zatim su se redali gosti koji su u povorci stigli na Trg Kleščićevom ulicom, a na kraju su se predstavili plesači iz Bailatina.

U velikoj rajngli pripremao se gulaš, popularna Hiljadarka, kojim su se po cijeni od 10 kuna, uz fino pivo poznate samoborske pivovare Razum, mogli osladiti izvođači i posjetitelji.

Ne baš lijepo vrijeme i prijeteći oblaci nad gradom skratili su vjerojatno trajanje veselice na Trgu kralja Tomislava, no organizatori ne odustaju – Fašnički povrački idu dalje, sljedeće godine s još bogatijim programom.

M.K.

 

Veliko slavlje u Parizu

Defying Gravity Festival u Samoboru

2. Samoborski ljetni karneval Folklornog ansambla Mladost

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002