28.11.2016.

Održana 9. redovna sjednica vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Paziti u prometu i čuvati se pirotehnike

Održana 9. redovna sjednica vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

U gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje 28. studenoga održana je 9. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin i predsjednik Vijeća za prevenciju Ivica Pavlić, zamjenik gradonačelnika, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač, članovi vijeća Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, dekan Svetonedeljskog dekanata vlč. Božidar Cindori, direktor komunalnog poduzeća Svenkom Dalibor Jakopec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koradžija, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc, predsjednik Sportske zajednice Grada Svete Nedelje Zoran Žitković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Nevenko Čižmešija, te ostali suradnici.

Predsjednik Vijeća za prevenciju, gradonačelnik Drago Prahin, pozdravio je i pohvalio sve prisutne predstavnike institucija i zajednica, te se osvrnuo na njihov predan rad na području prevencije ovisnosti i ostalih oblika delikvencije kod mladih. Uslijedila su izvješća, koja su podnijeli svi članovi vijeća. Uz svoje redovne aktivnosti ukazali su i na problematiku s kojom se susreću u svome radu i djelovanju. Ono oko čega su se složili gotovo svi članovi vijeća jest da na području Svete Nedelje postoji veliki problem sigurnosti djece u prometu na putu do škole ili čak ispred same škole. Područje ispred matične škole Sveta Nedelja i područne škole u Rakitju su najprometnija pa je policiji upućen apel za pojačani nadzor prometa ispred navedenih ustanova.

Renato Kos je iznio statističke podatke o počinjenju prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje i prezentirao rezultate istraživanja vezano uz djelovanje preventivnih programa provedenih na području Zagrebačke županije, a obuhvatilo je djecu i roditelje. Rezultati su pokazali pozitivno djelovanje preventivnih programa kod djece i mladih poput MAH 1 i MAH 2, PIA, Sajam mogućnosti i slično. Načelnik PP Samobor uputio je zamolbu Gradu Svetoj Nedelji za financijsku pomoć vezanu uz nabavku dodatnih kamera, odnosno video-nadzora kako bi se osigurala sigurnost u prometu, a predstavnici Grada su istaknuli kako će nakon prikupljenih ponuda probati osigurati sredstva u proračunu za iduću godinu. Načelnik Kos je upozorio i na predstojeće blagdane, koji nerijetko uključuju povećano korištenje pirotehničkih sredstava i pritom zamolio da institucije dodatno informiraju djecu o posljedicama nepravilnog rukovanja pirotehničkim napravama.

Na sjednici je prihvaćena ideja da se projekt Sajma mogućnosti proširi i na profesionalnu orijentaciju, a u suradnji s lokalnim poduzećima i obrtnicima, kao i nadležnim institucijama.

Na samom kraju gradonačelnik je predložio da se sjednice Vijeća za prevenciju održavaju svaka dva mjeseca, jer je iznimno bitno raditi na prevenciji i sigurnosti djece i svih građana.

A.B.B.

 

Održana 9. redovna sjednica vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002