23.12.2013.

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Nagrada za trud, rad i izvrsne rezultate

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Prema socijalnom kriteriju i kriteriju izvrsnosti u učenju, 23. prosinca su u Galeriji Prica svečano uručena 54 ugovora o stipendiranju učenika i studenata redovitih škola te polaznicima glazbene škole i studija za školsku i akademsku godinu 2013./2014. Ukupno 30 stipendija dodijeljeno je učenicima, 20 studentima, a 4 mladim glazbenicima.

Tako je prema kriteriju izvrsnosti i uspjeha u školovanju učenicima i mladim glazbenicima dodijeljen iznos od 500, a studentima od 800 kuna mjesečno, dok će prema kriteriju slabijeg imovinskog statusa učenici dobivati 750, a studenti 1.000 kuna mjesečno.

Pravo na stipendiju u školskoj godini 2013./2014. ostvarilo je u kategoriji izvrsnosti i uspjeha u školovanju 15 učenika, 10 studenata i 4 mladih glazbenika te ukupno 25 učenika i studenata u kategoriji slabijeg imovinskog statusa.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković čestitala je dobitnicima stipendija te istaknula kako su stipendije rezultat truda, rada i izvrsnih rezultata. Svim učenicima i studentima poželjela je sreću u povodu predstojećih blagdana i puno uspjeha u novoj godini i daljnjem školovanju.

Svečanom ugođaju doprinijeli su i stipendisti mladi glazbenici, Sven Brajković, koji je izveo skladbu za solo klavir Carla Czernya, Etida op.740 br.45 u As-duru, te Marta Stanec i Lara Rimac zajedničkom izvedbom etide Charlesa Dancla - Andante cantabile za dvije violine.

P.A.

 
23.12.2013.

Izborna skupština Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije

Stjepan Kožić i dalje predsjednik

Izborna skupština Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jednoglasno je izabran u subotu na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije za predsjednika ove stranačke organizacije, dok su Martina Glasnović, Vlado Horina, Josip Petković Fajnik i Ivan Remenar izabrani za potpredsjednike. Hrvatskom županu s najdužim stažem ovo je drugi uzastopni mandat na čelu HSS-a Zagrebačke županije, nakon što je prvi puta preuzeo njezino vodstvo 2009. godine i ostvario najbolji rezultat od svih kandidata za župana jedne od hrvatskih županija na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Izbornoj skupštini Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Zagrebačke županije, održanoj u Dugom Selu, prisustvovalo je 219 od 248 stranačkih delegata, a prije samog glasovanja Kožić je predao izvještaj o radu stranačke organizacije za proteklo mandatno razdoblje. Osvrnuo se i na rezultate lokalnih izbora iz svibnja ove godine, na kojima je njegova stranka na području Zagrebačke županije ostvarila zapažene rezultate. "HSS je nastupio samostalno na ovogodišnjim lokalnim izborima i postigao značajan rezultat, osvojivši 14 mandata u Županijskoj skupštini. Ovo je ujedno i najbolji rezultat HSS-a na županijskoj razini u povijesti, čime smo postali pojedinačno najjača stranka u skupštini Zagrebačke županije", naglasio je župan Kožić, zahvalivši se i stanovnicima svoje županije koji su mu s 56,53% glasova u prvom krugu iskazali povjerenje za četvrti mandat župana.

Nakon održanog glasovanja i ponovnog izbora za predsjednika ŽO HSS-a Zagrebačke županije, Kožić je najavio da će se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti rješavanju problema gradova i općina te tamo jačati organizacije HSS-a kao i njihovih lokalnih čelnika. "Radit ćemo i dalje na edukaciji našeg članstva, ali i boljem protoku informacija do svakog našeg člana. Pred nama su i novi izazovi, izbori za EU parlament u svibnju 2014. godine te kasnije i predsjednički izbori. Vjerujem u vas i vašu snagu te očekujem vašu podršku i pomoć. Budimo i dalje zajedno, kao i sve ove godine do sada", zaključio je Kožić u svom obraćanju delegatima nakon proglašenja rezultata.

Željka Šabarić

 

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Izborna skupština Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002