21.06.2013.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Priznanja najzaslužnijima

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

20. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje koju je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Katarina Belec. Od 17 vijećničkih mandata, najviše je osvojila koalicija HDZ-a, HSP-a, AS i ZS-a – 7 vijećničkih mjesta, 6 mjesta osvojila je koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a, HSS je osvojio 2 mjesta, kao i kandidacijska lista grupe birača.

Nakon položene prisege vijećnika, većinom glasova vijećnika za predsjednika Gradskog vijeća odabran je Dragutin Vinovrški–Pentek, a za potpredsjednike su izabrani Vesna Filipović i Mladen Katušić.

Prihvaćena je i dopuna dnevnog reda s još dodatnih 7 točaka, među kojima je i dodjela javnih priznanja Grada Svete Nedelje. Tako su na konstituirajućoj sjednici formirana sva radna tijela Gradskoga vijeća (Mandatna komisija, Odbor za izbor i imenovanja, Komisija za Statut i Poslovnik, Komisija za imenovanje ulica, Odbor za financije i proračun, Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te Odbor za dodjelu javnih priznanja), nakon čega je ulijedila stanka do dolaska nagrađenih uzvanika. Gradsko vijeće Grada Svete Nedelje je na svojoj posljednjoj sjednici u prošlom sazivu, održanoj 9. travnja, na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Svete Nedelje, donijelo odluku o javnim priznanjima Grada Svete Nedelje.

Tako su ove godine zahvalnice Grada Svete Nedelje uručene Udruzi Kragulj za promicanje kulture i običaja svetonedeljskoga kraja, Mariju Švigiru, Goranu Škariću, Ivanu Člekoviću i Ivici Petraviću za promicanje razvoja vatrogastva, Zvonku Samaržiji za promicanje sporta, te Verici Prelec za promicanje i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine. Gradonačelnik Drago Prahin i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Vinovrški-Pentek uručili su i nagrade Grada Svete Nedelje. Nagradu Grada ove godine primili su: Zdenko Bašić - za posebna dostignuća na području kulture i kulturne baštine djece i mladih, Marijan Jurić – za posebna dostignuća na području sporta, VZG Svete Nedelje - za posebna dostignuća na području vatrogastva i zaštite građana i imovine, Josip Jakopač – za posebna dostignuća u promicanju društvenog života umirovljenika, Marijan Habljak – za posebna dostignuća na području sporta i društvenog života, ŽRK Sloga - za posebna dostignuća na području sporta, te KUD-ovi Mala Gorica, Kerestinec i Antun Mihanović iz Bestovja – za posebna dostignuća na području kulture.

Nagradu Grada Svete Nedelje za životno djelo primio je Dragutin Rudolf, pritom zahvalivši u ime svih nagrađenih, kao i u svoje osobne ime, istaknuvši kako je zaista lijepo kada netko u tvome radu prepozna trud, žrtvu i posvećenost.

Nagrađenima su se obratili i čestitali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak. Čestitali su i vijećnicima na osvojenim rezultatima te zaželjeli mnogo uspjeha u predstojećem mandatu.

A.B.

FOTO: Nagradu za životno djelo primio je Dragutin Rudolf

 
21.06.2013.

Obilježen Dan antifašističke borbe

Vječna im hvala

Obilježen Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, članovi samoborske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Samobora i Svete Nedelje položili su vijenac ispred spomenika borcu na Trgu Matice hrvatske, ispred samoborskog kina. Pridružila im se i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je istaknula da će Samobor i Samoborci i nadalje cijeniti sve zasluge antifašističkih boraca u 2. svjetskom ratu, kao i žrtve koje su u njemu podnijeli.

Obilježavanje spomenutog praznika i polaganje vijenaca nastavljeno je kod spomenika braniteljima Domovinskog rata u Parku domovinske zahvalnosti, na samoborskom groblju, groblju u Svetoj Nedelji, kod spomen obilježja u Rakitju, Kerestincu, Maloj Gorici, Rakovom Potoku, Stupničkoj šumi, u Galgovu, Kotarima i Dragonošcu.

U povodu Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, članovi samoborske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Samobora i Svete Nedelje položili su 21. lipnja vijenac ispred spomenika borcu na Trgu Matice hrvatske, ispred samoborskog kina. Pridružila im se i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je istaknula da će Samobor i Samoborci i nadalje cijeniti sve zasluge antifašističkih boraca u 2. svjetskom ratu, kao i žrtve koje su u njemu podnijeli.

Obilježavanje spomenutog praznika i polaganje vijenaca nastavljeno je kod spomenika braniteljima Domovinskog rata u Parku domovinske zahvalnosti, na samoborskom groblju, groblju u Svetoj Nedelji, kod spomen obilježja u Rakitju, Kerestincu, Maloj Gorici, Rakovom Potoku, Stupničkoj šumi, u Galgovu, Kotarima i Dragonošcu.

U nedjelju, 22. lipnja, položeni su vijenci kod spomen obilježja u Otruševcu, Bregani, te, zajedno s članovima udruge Zveze borcev za vrednote NOB-a iz Slovenije, u Grdanjcima, Gabrovici, u Planini (Slovenija), Prisjeki i Budinjaku.

R.Š.

R.Š.

 
21.06.2013.

Županija pokreće Program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma

180.000 kuna za 15 polaznika

Županija pokreće Program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma

Zagrebačka županija pokreće Program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma za 15 polaznika s područja Zagrebačke županije. Cilj programa je stjecanje novih znanja za što kvalitetnije obavljanje turističke djelatnosti, razvoj novih oblika turističke ponude te jačanje turističke konkurentnosti regije. Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 15. srpnja 2013. godine. Za ovu svrhu, Zagrebačka županija osigurala je 180.000 kuna.

Prijave mogu podnijeti registrirane pravne osobe (trgovačka društva, obrti, udruge, zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i dr.) s područja Zagrebačke županije koje se aktivno bave turizmom, a polaznik programa može biti vlasnik pravne osobe, zaposlenik u pravnoj osobi ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, uz uvjet da ima minimalno srednju stručnu spremu.

Program će započeti 7. rujna ove godine, a održavat će se u prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (Trg J.F. Kennedya 6), petkom poslijepodne i subotom prijepodne. Po završetku programa, svaki polaznik samostalno će izraditi poslovni plan razvoja ili unapređenja svoje djelatnosti sa svim organizacijskim i financijskim aspektima te ga obraniti pred komisijom, nakon čega se stječe certifikat o završenom programu.

Program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma trajat će 12 tjedana, odnosno 120 sati, a bavit će se sljedećim temama: poduzetništvo, makroekonomija, mikroekonomija, poduzetnički menadžment, poduzetništvo u turizmu, menadžment u turizmu, financiranje poduzetničkih aktivnosti, lokalni ekonomski razvoj, poduzetničko računovodstvo, poslovna izvrsnost, marketing menadžment, menadžment zaštite okoliša, upravljanje kvalitetom te poslovno planiranje.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 15. srpnja 2013. godine. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-421 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr. Prijave se dostavljaju na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom "Prijava za program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma". Također, zahtjevi se mogu predati i osobno na navedenoj adresi u pisarnici, prizemlje, soba br. 1.

M.B.

 

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Obilježen Dan antifašističke borbe

Županija pokreće Program izobrazbe iz područja poduzetništva i kontinentalnog turizma

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002