21.01.2013.

Održana radionica u okviru projekta Smile in Vet - Pametne kuće

Povezivanje gospodarstva i obrazovanja

Održana radionica u okviru projekta Smile in Vet - Pametne kuće

Srednja strukovna škola organizirala je u gradskoj vijećnici 21. siječnja besplatnu informativnu radionicu u sklopu projekta Smile in Vet (Pametne kuće/SmartHouse), za koji su osigurali novac iz fondova Europske Unije.

Projekt je to koji povezuje gospodarstvo i obrazovni sustav na način da škola uvodi nove obrazovne sadržaje koji moderniziraju školske programe za tehničare mehatronike, a koji se odnose na upravljanje SmartHome sustava u nastavnim planovima i programima, dok se, s druge strane, poduzetnici upoznaju i informiraju o novim mogućnostima i tehnološkim dostignućima u području pametnih kuća.

Projekt pametnih kuća, vrijedan 1,5 milijuna kuna, omogućit će dodatnu modernizaciju i povećanje razine kvalitete nastave u Srednjoj strukovnoj školi te ispuniti potrebe gospodarstva utemeljenog na domaćem znanju.

M.K.

 
21.01.2013.

Prisjećanje na posljednjeg hrvatskog narodnog tribuna

Još jedan Dan s Jožom

Prisjećanje na posljednjeg hrvatskog narodnog tribuna

U organizaciji Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, tradicionalnom manifestacijom Dan s Jožom obilježava se sjećanje na Josipa Pankretića, zadnjeg hrvatskog narodnog tribuna.

Kao i prošlih godina, u nedjelju, 13. siječnja, uz obitelj Pankretić, na njegov grob u Dijanešu članovi HSS-a su uz molitvu položili vijence i zapaljene svijeće, predvođeni predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom, potpredsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, potpredsjednicom HSS-a Marijanom Petir, predsjednikom ŽO HSS-a i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, te ostalim predstavnicima županijskih i gradskih oragnizacija HSS-a. Nakon odavanja počasti na mjesnom groblju u Dijanešu, u župnoj crkvi sv. Vida u Vrbovcu održana je sveta misa zadušnica.

Ovom prigodom Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije dodjeljuje priznanja istaknutim članovima i članicama HSS-a te zahvalnice zaslužnim udrugama i osobama. Tako su ove godine zahvalnicu dobili banderij Plemenite općine turopoljske iz Velike Gorice, Udruga Etno-fletno iz Samobora i Dragan Vicković iz Vrbovca. Priznanje Josip Pankretić primili SU Slavko Barišec (Ivanić-Grad, posthumno), Josip Đura (Kloštar Ivanić), Vinko Jaklenec (Samobor), Dragutin Vinovrški Pentek (Sveta Nedelja), Ivica Vlašić (Krašić) i Ivan Vidak (Rugvica). Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića primili su Zlatko Herček iz Vrbovca, Anđela Cirkveni iz Pušće i Željko Funtek iz Brckovljana.

Nekoliko godina u nizu Gradska organizacija HSS-a Samobor i njeni članovi primaju priznanja Josip Pankretić za svoj uspješan rad. Nakon priznanja predsjedniku samoborskog HSS-a Kreši Beljaku i prošlogodišnje zlatne značke za Josipa Berčića, ove godine priznanje je primio Vinko Jaklenec iz Molvica. Vinko Jaklenec član je Hrvatske seljačke stranke već 15 godina te je uz Josipa Berčića najuspješniji predsjednik jednog mjesnog ogranka HSS-a na području Samobora. Priznanje je primio na temelju svog ustrajnog rada i odličnih rezultata u svom Mjesnom odboru Molvice, gdje je predsjednik mjesnog ogranka HSS-a od 2001. godine, a predsjednik Mjesnog odbora od 2003. godine do danas.

Zahvalnicu za očuvanje tradicijske baštine samoborskog kraja te promociji hrvatskog sela primila je samoborska Udruga Etno-fletno. Ispred udruge zahvalnicu je primila potpredsjednica Verica Mataušić s članicama Zdenkom Velić i Jasminkom Skendrović.

Pri dodjeli priznanja u samoborskim narodnim nošnjama su sudjelovale Martina i Mateja Čiček te Petra Jednar iz Bobovice.

M.G.H.

 

Održana radionica u okviru projekta Smile in Vet - Pametne kuće

Prisjećanje na posljednjeg hrvatskog narodnog tribuna

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002