14.08.2013.

4. kup ŠRD Som iz Kerestinca

Ribolovci aktivni i na blagdan

4. kup ŠRD Som iz Kerestinca

Oni koji za blagdan ne rade uglavnom se odmaraju ili rekreiraju. Nekima ribolov predstavlja i jedno i drugo. No, upravo je blagdan Velike Gospe tradicionalan termin kada se mladi ribolovci na našem području mogu okušati i u natjecanju. Športsko ribolovno društvo Som iz Kerestinca na tamošnjem jezeru 15. kolovoza organizira svoj 4. kup za juniore u lovu ribe udicom na plovak. Početak natjecanja je zakazan već u 7 sati, a organizitori ga planiraju privesti kraju oko 14 sati, kada će biti objavljeni rezultati te održana svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljima.

I.H.

 
14.08.2013.

Nove prometnice u vojarni oko novog vrtića

Obavljaju se završni radovi

Nove prometnice u vojarni oko novog vrtića

Tko je prometovao ili prolazio kroz nekadašnju samoborsku vojarnu mogao je proteklih mjeseci zamijetiti radove na izgradnji novog vrtića i prometnica. Ti su radovi pred samim završetkom. Nova zgrada vrtića poprimila je svoje završne konture, a unutar kompleksa postavljena su igrala te su obavljeni i zemljani radovi u sklopu uređenja travnjaka. Još su preostali oni zadnji detalji unutar zgrade kako bi sve na otvorenju bilo tip-top.

Uređene su i dvije ulice za nesmetani pristup vrtiću te budućoj zgradi samoborske Policijske postaje. Uoči blagdana Velike Gospe radnici su obavili i završne radove na javnoj rasvjeti pa će se nakon blagdana tim dijelom bez problema moći proći i u noćnim satima. Već ranije je rečeno da će vrtić početi s radom početkom rujna, a prije toga najavljeno je i njegovo svečano otvorenje.

I.H.

 
14.08.2013.

Tijekom kolovoza ponovno se aktualizira problem ambrozije

Bolje spriječiti nego liječiti

Tijekom kolovoza ponovno se aktualizira problem ambrozije

Tijekom kolovoza mnogi imaju problema s alergijama, a jedan od uzroka je i ambrozija. I u Samoboru postoje parcele na kojima se može uočiti ovaj korov. Ako još niste na svojoj površini pokosili ili isčupali ambroziju, učinite to što prije. Građani koji primjete parcele na kojima raste ambrozije mogu te lokacije prijaviti komunalnim redarima u Gradu Samoboru.

Inače, i ove je godine Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uputilo obavijest poljoprivrednim proizvođačima o pojavi i uništavanju ambrozije, u kojoj piše...

"Apeliramo na poljoprivrednike kao i vlasnike, odnosno korisnike voćnjaka, vrtova i sličnih površina, da uništavaju ovaj korov, po mogućnosti dok još nije počela njegova cvatnja. Na manjim površinama i u slučaju pojave pojedinačnih biljaka ambroziju je najpoželjnije uništavati čupanjem cijele biljke zajedno s korijenom. Na većim površinama preporuča se košnja biljaka odmah iznad tla (do 5 cm od zemlje), a što je poželjno uraditi prije cvatnje ambrozije. Velike površine i površine pod poljoprivrednim kulturama po mogućnosti treba tretirati odgovarajućim herbicidima dozvoljenim za tu namjenu. Ipak, kao ekološki najprihvatljivija mjera podrazumijeva se održavanje površina u nezakorovljenom stanju".

I.H.

 

4. kup ŠRD Som iz Kerestinca

Nove prometnice u vojarni oko novog vrtića

Tijekom kolovoza ponovno se aktualizira problem ambrozije

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002