15.03.2013.

Samoborski vatrogasci potpisali ugovor o nabavi nove autocisterne

Zaokružena obnova opreme

Samoborski vatrogasci potpisali ugovor o nabavi nove autocisterne

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor Jurica Domin i predstavnik trgovačkog društva Flammifer d.o.o. sklopili su ugovor o nabavi autocisterne ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Potpisivanju je u utorak, 12. ožujka, nazočio i gradonačelnik Krešo Beljak, s obzirom da su sredstva za nabavu vozila osigurana u proračunu Grada Samobora.

Ugovor je sklopljen po završenom postupku javne nabave te je time nastavljeno četverogodišnje kontinuirano unapređenje vatrogastva na samoborskom području. Tijekom posljednje četiri godine Grad Samobor je u obnovu vatrogasne opreme, tehnike i vozila uložio oko 8,5 milijuna kuna.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor tehnička je podrška u gašenju požara te je tijekom proteklih sušnih godina imalo značajnu ulogu i u dovozu vode na područja koja nisu pokrivena vodovodnom mrežom. Starom autocisternom, unatoč čestim kvarovima, dostavljana je voda u rubna naselja brdskog dijela Grada, a nabavom novog vozila zadaci i dužnosti izvodit će se brže i efikasnije.

Vozilo će biti isporučeno krajem lipnja 2013. godine.

S.S.

 
15.03.2013.

Besplatna analiza vode za piće

Provjerite što pijete

Besplatna analiza vode za piće

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije od 18. do 21. ožujka 2013. godine, u svim gradovima na području županije, vršit će besplatnu analizu vode za piće za građane. Akcija se provodi u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite voda.

Boce i upute za uzorkovanje vode, preuzimaju se u područnim higijensko-epidemiološkim odjelima, koji se nalaze u ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije te u laboratoriju za vode u Rakitju (Školska 4).

Uzorci vode koji se predaju u područnim higijensko-epidemiološkim službama, u Domovima zdravlja, trebaju biti predani u vremenu od 7,30 do 9,30 sati. Nalazi se preuzimaju na istom mjestu gdje su i predani uzorci od 2. do 5. travnja 2013. godine.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane stanovnike županije da se odazovu akciji te da čim prije preuzmu svoje boce za uzorkovanje vode. Broj uzoraka vode koje će Zavod besplatno uzorkovati je ograničen.

S.S.

 
15.03.2013.

Putopisno predavanje Borisa Veličana o Aljasci u Gradskoj knjižnici

Aljaska u Samoboru

Putopisno predavanje Borisa Veličana o Aljasci u Gradskoj knjižnici

Ledena večer, vjetar i snijeg koji je neumoljivo padao bili su prigodan ambijent za predavanje o Aljasci, koje je u četvrtak, 14. ožujka, održao Boris Veličan u Gradskoj knjižnici Samobor. Ovaj naš poznati svjetski putnik, putopisac, magistar produkcije i novinar, sebe ponajprije opisuje kao hedonista i ovisnika o putovanjima. Do sada je prohodao pola svijeta, a teško je i pobrojati sve zemlje u kojima je bio.

Na Aljasci je proveo 4,5 mjeseca snalazeći se na najrazličitije načine za hranu i smještaj, radeći svakojake poslove, a veći dio vremena proveo je na brodu u lovu na losose i velike rakove. Pričama o brojnim doživljajima s tog putovanja, ljudima, njihovom načinu života i neobično lijepoj prirodi ove daleke i surove zemlje, privukao je u knjižnicu brojne znatiželjnike, od kojih su neki također bili na Aljasci.

U travnju Boris Veličan, tjeran nemirom u stopalima, ponovno kreće na Aljasku i nadamo se da ćemo priče s tog putovanja opet moći čuti u knjižnici. Jer, kako kaže i naslov njegove treće knjige – Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše. Srećom, njega od doma vuče samo strast prema putovanjima. Sretan put!

M.K.

 

Samoborski vatrogasci potpisali ugovor o nabavi nove autocisterne

Besplatna analiza vode za piće

Putopisno predavanje Borisa Veličana o Aljasci u Gradskoj knjižnici

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002