12.11.2013.

Tradicionalna smotra zimske službe u samoborskom Komunalcu

Očekujmo najgore, nadajmo se najboljem

Tradicionalna smotra zimske službe u samoborskom Komunalcu

Kao i prijašnjih godina, i ove je, prije početka rada zimske službe, održana smotra djelatnika, vozila i ostale opreme u dvorištu trgovačkog društva Komunalac, koji je nositelj aktivnosti čišćenja cesta, nogostupa, pješačkih staza i trgova na području Grada Samobora.

Na smotri održanoj 12. studenoga, direktor Komunalca Zvonko Marenić istaknuo je da će ovogodišnja zimska služba dežurati i biti spremna za djelovanje od 15. studenoga ove do 1. travnja sljedeće godine. Novina je da je, osim već tradicionalne baze na Sajmištu, pripremljeno još pet pretovarnih stanica (Smerovišće, Grdanjci, Rude, Rakov Potok i Drežnik), koje bi trebale omogućiti veću efikasnost zimske službe, uz manji utrošak goriva i vremena. Tome će pomoći i GPS praćenje svih subjekata i njihovo pravovremeno i optimalno raspoređivanje po terenu.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasio je da se ove godine s kooperantima sklapa jednogodišnji ugovor, ali se u budućnosti planira četverogodišnji ugovorni odnos, koji bi trebao optimizirati rad zimske službe.

Naravno, svima nam se je za nadati vremenu s manje snijega nego minule zime, kada su Komunalcu i Gradu Samoboru bili ispostavljeni izuzetno veliki računi za korištenje pijeska, soli, goriva i inih troškova čišćenja naših prometnica i drugih javnih površina.

Robert Škiljan

Vanjski suradnici Komunalca

Ovogodišnji vanjski suradnici Komunalca na čišćenju snijega su: Autoprijevoz Brežanac obrt, MV obrt, Domikop obrt, OZAS Samobor, A.P. Jurinić d.o.o., Vodograd – I.G. d.o.o. i Palić Inženjering d.o.o.

 
12.11.2013.

Za još bolje uvjete za rast, razvoj i igru najmlađih

Grad Samobor - prijatelj djece

Za još bolje uvjete za rast, razvoj i igru najmlađih

Kako bi svojim najmlađim građanima pružio još bolje uvjete za rast, razvoj i igru, Grad Samobor uključio se u akciju Gradovi i općine - prijatelji djece.

Odluku o uključivanju u akciju jednoglasno je usvojilo Gradsko vijeće na inicijativu gradonačelnika, s ciljem stvaranja sredine koja sustavno skrbi o djeci, uvažavajući njihova mišljenja, prava i potrebe.

Za potrebe provođenja akcije osnovan je Gradski koordinacijski odbor koji će surađivati s ustanovama i udrugama u ostvarivanju ciljeva akcije. Nositelji ideja za nove programe i projekte bit će djeca koja kao maštoviti sugrađani mogu pomoći u izgradnji bolje budućnosti za sve. Povezivanjem odraslih i djece u donošenju odluka i ostvarivanju ciljeva ove akcije stvaraju se uvjeti za sigurnije i ljepše okruženje za život.

Na ovaj način Grad Samobor iskazuje spremnost za poštivanje prava djece i stvaranje zdrave, skrbne, zaštitničke, odgojne, nediskriminirajuće, uključujuće, kulturne, ekološki održive sredine, pogodne za rast i razvoj svakog djeteta.

Akciju Gradovi i općine – prijatelji djece zajednički su pokrenuli Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, pod pokroviteljstvom UNICEF-a, s ciljem ostvarivanja prava i potreba djece objavljenih u Konvenciji o pravima djeteta koju je Republika Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda prihvatila 1992. godine.

P.A.

 

Tradicionalna smotra zimske službe u samoborskom Komunalcu

Za još bolje uvjete za rast, razvoj i igru najmlađih

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002