17.11.2013.

Održana izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Samobor

Najjači u državi

Održana izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Samobor

Najbrojnija i najuspješnija gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke u Hrvatskoj, a to je samoborski HSS, održala je svoju redovnu izbornu skupštinu 16. studenoga u maloj dvorani srednjih škola u Samoboru.

Uz državnu himnu i svečanu pjesmu HSS-a, održana je i minuta šutnje za preminule članove, a gotovo 300 delegata i gostiju koji su jedva stali u dvoranu pozdravio je njihov predsjednik Krešo Beljak. Predsjednik radnog predsjedništva Pavao Grom posebno je pozdravio i brojne uvažene goste, među kojima su bili i potpredjednik HSS-a Darko Rukavina, predsjednik zagrebačke organizacije HSS-a i župan Stjepan Kožić, načelnik Općine Krašić Josip Petković, tajnik stranke Roman Rodić, član Predsjedništva HSS-a iz Zadra Miroslav Butković, predsjednik svetonedeljskog HSS-a Dragutin Vinovrški Pentek, predsjednice županijske organizacije mladih i Hrvatskog srca Marija Kukić i Jasminka Mataušić, delegacija SDP-a na čelu sa Sanjom Horvat Iveković i Branimirom Šiljkom, zatim Božo Pankretić, Željka Šabarić, Nenad Matić i brojni drugi. Gosti su u prigodnim govorima najprije čestitali Kreši Beljaku na ponovnom izboru i na dosadašnjem uspješnom radu te redom naglasili kako bi se i vrh stranke trebao ugledati na samoborsku organizaciju i njezin uspjeh, sve kako bi ova časna stranka vratila ugled i poziciju koja joj pripada i na državnoj razini.

I župan Kožić i tajnik stranke Rodić u svojem su obraćanju skupštinarima naglasili potrebu bolje organizacije i unutarstranačke komunikacije u ostvarenju tog cilja.

Izvješća o radu stranke u proteklom mandatnom razdoblju jednoglasno su prihvaćena, a zatim su tajnim glasanjem delegati izabrali novo/staro vodstvo. Za blagajnika stranke izabran je Marko Tandarić, tajnik ostaje Vedran Klačić, potpredsjednici su Hrvoje Frankić i Željko Stanec, u odboru su Mira Čebušnik, Zvonko Marenić, Martina Glasnović, Tomo Jandrečić i Jasenka Skendrović, a predsjednik je, naravno, Krešo Beljak. Za izbor predstavnika Gradske organizacije HSS-a Samobora u Skupštini Županijske organizacije HSS-a predloženo je 50 kandidata.

Predsjednik Beljak je u svom nastupnom govoru nakon ponovnog izbora potvrdio zadovoljstvo i zahvalio na radu svim članovima, jer stranka je u prošla dva mandata stalno rasla, ima gotovo 50 ogranaka s nešto manje od 1500 članova, a uspješan rad potvrđen je i na izborima. Sve to rezultiralo je time da je samoborski HSS najjači u državi što se njihove stranke tiče. Upravo zato ne može se pomiriti s lošim rezultatima stranke, čiji je potpredsjednik, na državnoj razini te će učiniti sve da se zaustavi propadanje i kriza u koju je stranka upala prije prošlih parlamentarnih izbora.

Osim Kreše Beljaka, ogroman pljesak skupštinara dobila je i Udruga Etno-fletno, koja je u pauzi za vrijeme glasanja izvela prigodan program uz igrokaz, ples i tamburaše, a njihova članica Anastazija Noršić dirnula je sve svojim tekstom o povijesti Hrvatske.

Članovi vodeće samoborske stranke, na čelu sa svojim predsjednikom i gradonačelnikom Krešom Beljakom, nastavili su se družiti u predvorju škole na prigodnom domjenku uz glazbu.

M.K.

 

Održana izborna skupština Gradske organizacije HSS-a Samobor

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002