08.09.2013.

Padali rekordi na 14. Svetonedeljskoj fišijadi

Ludi Zagorci skuhali konkurenciju!

Padali rekordi na 14. Svetonedeljskoj fišijadi

Nastave li organizatori Svetonedeljske fišijade ovim tempom, uskoro će se susresti s velikim problemom – kamo smjestiti sve posjetitelje i njihove automobile. Naime, na 14. izdanju ove manifestacije održane 7. rujna velik je izazov bio naći parkirno mjesto koje nije previše udaljeno od centra ŠRD Rak na obali jezera u Rakitju. Tamo je pak pravi izazov bio naći i slobodan stol, a trebalo je i malo strpljenja da bi se u podužem redu dočekao besplatni fiš iz 600-litarskog kotla Limarije Sebastijan. Oni iskusniji posjetitelji već su znali da se dobar fiš može dobiti i kod samih natjecatelja, a ove se godine natjecalo rekordnih 35 ekipa. Njihov je cilj bio pripremiti najbolji fiš i osvojiti vrijedne nagrade Turističke zajednice Grada Svete Nedelje.

Konkurencija za taj najbolji fiš bila je žestoka i ocjenjivačkom sudu kojeg su činili Jasenka Haleuš, Denis Špoljarić i Damir Tomljanović. Prema ocjenama izdvojile su se tri ekipe. Prvo mjesto s 95 bodova pripalo je ekipi Ludi Zagorci, koju su činili kuhari Dejan Sedan i Mario Zubić. Ovoj mladoj ekipi iz Poznanovca pokraj Bedekovčine ovo je bilo prvo sudjelovanje na Svetonedeljskoj fišijadi i odmah su došli do trona. Stoga su morali obećati da će doći i sljedeće godine braniti titulu.

S 83 boda drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji prvaci iz Shakespeare Team-a iz Strmca, Predrag i Tomislav Vojvodić, dok su treće mjesto, kao i prošle godine, zauzeli Marijan Milovec i Bruno Vlašić, tj. ekipa Celina, koja je na kraju od žirija dobila 75 bodova. Svima njima pripale su i vrijedne nagrade sponzora - Limarije Sebastijan i Vinarije Kurtalj, a nagrade, medalje i pehare najboljima su uručili predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin i vlasnik Vinarije Kurtalj Drago Kurtalj.

No, svim ekipima prije svega bilo je važno druženje i dobra zabava, koja je bila zagarantirana na Rakitskom jezeru od samih početaka. Početak kuhanja prema običaju navijestili su članovi Kuburaškog društva Gromovnik, a odličnu zabavu svima su priuštili Slavonske lole te voditelji Davor Dretar Drele i Branko Ilić Majk, koji su glavnu ulogu imali u zabavnim igrama i izborima, budući da su se birali miss i mister fišijade te igrale tradicionalne pučke igre. Uz fiš, za gurmane je tu bio i dimljeni šaran te ponuda Vinarije Kurtalj, dok su se na štadovima mogla naći tradicijska jela, medenjaci, gvirc, licitari, domaće rukotvorine i igračke. Sve u svemu, ponovno jedno zabavno i ugodno subotnje popodne.

Organizatori 14. Svetonedeljske fišijade bili su ŠRD Rak iz Rakitja i Turistička zajednica Grada Svete Nedelje, a pokrovitelj Grad Sveta Nedelja.

I.H.

Rezultati s 14. Svetonedeljske fišijade

1. mjesto: Ludi Zagorci - 95 bodova

Kuhari: Dejan Sedan, Mario Zubić

2. mjesto: Team Shakespeare (Strmec) - 83 boda

Kuhari: Predrag Vojvodić, Tomislav Vojvodić

3. mjesto: Celine (Samobor) - 75 bodova

Kuhari: Marijan Milovec, Bruno Vlašić

Uskoro opširnije

 

Padali rekordi na 14. Svetonedeljskoj fišijadi

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002