06.09.2013.

14. Svetonedeljska fišijada

Bit će fiša, zabave i nagrada

14. Svetonedeljska fišijada

Majstori ribolova i fiša već su odavno u svojim kalendarima označili 7. rujna kao dan održavanja Svetonedeljske fišijade. Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD Rak iz Rakitja i ove godine jamče odličnu zabavu na obali jezera Rakitje, jer uz gastronomske užitke bit će tu i oni glazbeni. Organizatori ističu da se očekuju brojne natjecateljske ekipe koje će se nastojati istaknuti svojim pripremanjem fiša, a atrakcija će biti i kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Posjetitelji će moći uživati u besplatnoj degustaciji fiša, natjecanju u pučkim igrama te uz glazbu Slavonskih lola i voditelja Davora Dretara Dreleta. Naravno, kakva bi to fišijada bila i bez nastupa Kuburaškog društva Gromovnik.

Početak programa planiran je oko 14 sati, a ocjenjivanje i degustacija su od 16 do 17.30, da bi oko 18 sati bilo i proglašenje najboljih i dodjela nagrada. Tijekom programa održat će se prezentacija i prodaja suvenira te domaćih kolača, a za posjetitelje su pripremljena natjecanja u starim pučkim igrama (potezanje konopa, skakanje u vrećama... ), uz bogate nagrade.

Za one koji se žele natjecati u pripremanju fiša važna je obavijest da se prijave za nastup na 14. Svetonedeljskoj fišijadi primaju do 3. rujna, a obrasci prijavnice te pravila natjecanja i ocjenivanja mogu se preuzeti na službenoj internet stranici Turističke zajednice Grada Svete Nedelje (www.svetanedelja.hr). Pokrovitelj je Grad Sveta Nedelja, generalni sponzor Limarija Sebastijan, a sponzor Vinarija Kurtalj.

I.H.

 
06.09.2013.

Samoborskim je vatrogascima uručeno novo vozilo

A sada – u Taborec!

Samoborskim je vatrogascima uručeno novo vozilo

6. je rujna na Trgu kralja Tomislava DVD-u Samobor uručeno novo vatrogasno vozilo, vrijednosti ukupno 1,6 milijuna kuna, financirano iz proračuna Grada Samobora.

Željko Radovanić, pročelnik za financije i gospodarstvo, istaknuo je da je ovom primopredajom završen četverogodišnji ciklus obnove vatgrogasne opreme u samoborskim DVD-ovima, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno skoro 12 milijuna kuna. No, nije sve samo u opremi. Istovremeno se radilo i na odgoju i obrazovanju novih naraštaja vatrogasaca, a sve u tradiciji brige za okoliš i teškom mukom stvorene vrijednosti građana Samobora.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec simbolično je predao ključeve vozila Vladimiru Dominu, zapovjedniku DVD-a Samobor.

Istaknuo je kako se Grad Samobor posvetio prepoznavanju potreba vatrogasaca i njihovog značaja u široj društvenoj zajednici. Sljedeći korak osiguravanje je odgovarajućeg prostora za potrebe Javne vatrogasne postrojbe u bivšoj Vojarni Taborec, čime će njezine postrojbe postati operativnije.

Novo univerzalno navalno vozilo blagoslovio je samoborski kapelan Mario Pavić, poželjevši vatrogascima puno sreće i Božjeg blagoslova u obavljanju svoje dužnosti, spašavanju života i imovine građana.

S.S.

 

14. Svetonedeljska fišijada

Samoborskim je vatrogascima uručeno novo vozilo

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002